29 Ağustos 2008 Cuma

şampiyonlar ligi

aslında bu yazıyı birkaç gün önce yazmıştım ama post etmek bugüne kısmetmiş.

şampiyonlar ligi kalmadı artık 2.ler 3.ler hatta 4.ler ligine döndü. nerede 2 gruplu 8 takımlı şampiyonlar ligleri.. CFR, Famagusta, Aalborg ve BATE'nin olduğu şampiyonlar liginde Türkiye şampiyonunun olmaması da kabul edilebilir değil tabi. Hatta CFR ve BATE hem Fenerbahçe ve Kopenhag'ın hem de Beşiktaş'ın rekorlarına taliptirler bu sene.

Gruplara gelince:

Grup A ve B kimin gruptan çıkacağının, kimin Uefa'ya kalacağının belli olduğu gruplar. Grup C'de ise herkesin ikincilik şansı eşit görünse de ben Luce'nin Shaktar'ını bir adım önde görüyorum. Grup D en keyifli maçların yaşanacağı grup olacak. Çünkü her takım her takımı her yerde yenebilir (bkz. Liverpool :0 - O.M. :1) En güçsüz ekip Farfan ve Aissati'yi de kaybetmiş PSV. Defansını güçlendirmiş Atletico ve artık Gerets'in sistemini daha iyi özümsemiş Marseille çok dişli rakipler olacaklardır Anfield Road'da. Bi ara kovduklarımız isimli, Gerets,Löw,Hiddink konulu bir yazı da yazmak şart oldu bu arada. Gelecek postlara inşallah.

Grup E, F ve H ise 1. ve sonuncunun belli olduğu 2.nin net olmadığı gruplar. Josico'yu kaybetmiş(!) ama Cazorla ve Senna'yı takımda tutmuş Villareal'in Celtic'in bir adım önünde olduğu açık. Eski güzel günlerine dönmeye çalışan Floransalılar ise Fransa'nın tartışmasız şampiyonu Lyon ile çekişeceklerdir. Bükreş'in bir üst tura çıkabileceği gruplar var bu sene ama ne yazık ki F grubu değil. H Grubu'nda çoğu kişiye Juventus 2. Zenit 3. olur gibi gelebilir ama ben geçen senenin UEFA şampiyonunun kolay lokma olacağını düşünmüyorum. Juventus bu sene UEFA'da Galatasaray'a rakip(!) olur.

Bizi en çok ilgilendiren gruba gelirsek, en dengeli gruplardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Arsenal orta sahasını tamamen yeniledi ama güç kaybetmedi. Başarıya aç ve yetenekli kadrosuyla şok sakatlıklar yaşamazsa grubun lideri diyebiliriz. Porto'da Quaresma yok ama takımın kalbi Lucho sözleşme yeniledi. Geçen seneki Porto'dan çok şey götürmeyecektir Quaresma yanında, ama Beşiktaş zorladıysa Fener rahat geçer. Dinamo Kiev ise Fener'i en zorlayacak takım 2.lik mücadelesinde. Geçen senenin CSKA'sına benzemeyecektir Kiev. Sonuçta paralı başkan takımı değil, tarihi başarılar ve efsanelerle dolu bir kültürün ürünü. Oturmuş kadrolarından çok şey kaybetmediler. Kaleci Shovkovsky orta sahada Mikhalik ve Bangoura ile forvetleri Shatskikh ve Milevsky ile takımın kaptanı eski Fenerli Rebrov, Kiev'in en önemli oyuncuları olarak göze çarpıyor. Fenerbahçe için blogda yeterince analiz var zaten. Kendi görüşüm, tek dezavantajı Porto ve Kiev'in daha fazla Şampiyonlar Ligi tecrübesi olması. En büyük avantajı ise Aragones.
lkl

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir Galatasaraylının ağzından çıktığı ne kadar da belli olan sözler..
Yazık,
4.ler ligi öyle mi..
Yazık,
İnşallah Galatasaray eski günlerine döner Avrupada da, siz de rahatlarsınız, böyle garezli yazılar yazmazsınız.