12 Kasım 2009 Perşembe

mavi donunu kendi getiren topçu


Öncelikle son 3 ay içinde yapılan 3. Elano haberi ile artık kesin eminim ki Milliyet'te birilerinin görevi her gün google'a "Elano, bad player, worst person, hate, very expensive" kelimelerini yazıp aratıyor. Bu seferki haberin diğer ikisinden farkı ise ilk defa gerçekten yabancı basından alınan bir haber içine az yorum ve az çarpıtma ile yayınlanmış. Şimdi timesonline'da yer alan bu haberin içeriğine bir bakalım.

Stephen Ireland diyor ki; "Elano ve arkadaşları kulüp içerisinde hep beraber takılan bir ekipti. Bu adamlar 8-1'lik Middlesborough yenilgisinden sonra bile duşta espriler yapabiliyorlardı (aklıma Fenerbahçe maçı sonrası otoparkta Fenerbahçeli futbolcularla muhabbet etmesine bozulan Arda muhhabbeti geldi nedense). Robinho da bu ekibin bir parçasıydı ve Brezilyalılar'ın dışında kimseyle iletişim kurmuyordu.Ekip dağılınca Robinho'nun gerçek karakterini görebildik.Bu hepimizi çok sevindirdi çünkü o duşta yaptığı şakaları bile Elano yüzünden yapıyormuş meğerse aslında bütün aklı fikri kulübünde bir insandır. Ayrıca başkanımız ve teknik direktörümüz de harika insanlar bunların kulüp için varlıkları ne kadar güzel. Oy oy."

Öncelikle diyorum ki Brezilyalıların çok olduğu her kulüpte Brezilya hizibi vardır, olacaktır. Dönüp Hooijdonk'un falan açıklamalarından bahsedip konuyu yine Fenerbahçe'ye falan getirmek istemiyorum. Özellikle de rica ediyorum ki yorumlarda Alex ismi geçmesin. Ama demem o ki Elano o kadar Brezilyalı kanka düşkünü olsaydı kadrosunda tek Brezilyalı olacağı Galatasaray'a gelmezdi. Demek ki neymiş Elano kankaları olmadan yaşayabilen bir insanmış. Kimseyi klanına almak gibi bir takıntısı yokmuş. Sadece İrlandalılar yerine vatandaşlarıyla takılmayı tercih ediyormuş.

Yazıdan çıkan temel nokta ise Ireland'ın Robinho'ya düpedüz karaktersiz yavşak demiş olması. Elano gidene kadar g.tünden ayrılmıyordun şimdi noldu da yanımıza geldin?? Duşta şakalaşırken iyiydi de şimdi bu takım aşkı nereden çıktı demiyor da farklı şekilde dokunduruyor Ada'nın Adanalısı (Ada Türkiye ise, İrlanda Adana'dır diyen bir arkadaşım vardı, kanıt olarak ise the boondock saints filmini gösterirdi). Hayır aynı Robinho geçen sene kulübün küçük takım zihniyetinde olduğunu söyleyip kaçmış olmasa tamam diyecem de Ireland bu kadar unutkan olamaz di mi?

Bi de bu adamın Arap şeyhine yaltaklanması var ki ben böyle birşey görmedim. Hani Mark Hughes tamam da dönüp sermaye sahibine yaltaklanmanın ne anlamı var paranın uşağı.

Resimde Elano ile Vassell'i almış arkasına komik geldi ikisinin de Türkiye'de olması şimdi. Donu gören bizim memlekete kaçmış resmen..
vELihANO

8 yorum:

ahmetokur dedi ki...

Hehe.. Komik :)

trapano dedi ki...

bence sen elano konusunda fazla hassassın. böyle haberler her futbolcu için çıkabilir. elano bu siteyi takip ediyorsa senin yüzünden stres altında olabilir.

Adsız dedi ki...

Trap haklı aslında..şöle bi baktımda guiza,carlos haberleri bi ton 2 haftadır...

KinG

Adsız dedi ki...

;) cok guzel bı yazı olmus...okurken cok buyuk keyif aldım..hem haber var.hem yorum.hem espiri serpistirilmis içerine...sanki Al Lee karsıma gecmıs konusuyor hıssıne kapıldım :) cok begendım cok...devamını beklıyorumm...

François

Barizzio dedi ki...

Ah be kankam, ah be canım kardeşim. Ben de bazen cidden PwC nin sana her gün google'a "elanoya ve takımıma (allah cc zeval vermesin hafazanallah) uzanan diller kırılsa ya" yazıp, kayıtsız şartsız bir savunu geliştiresin diye para verdiğini düşünüyorum :)
Let go bro, ercan saatçiyi geçtin ireland'ın da belasını s....
Bir zamanların halili vardı, hepimizin belasını s...
Hatırlayanlara gelsin :)

Al lee dedi ki...

Yaw öyle değil de bir adamla ilgili ardarda haber yapınca bunlar insana ister istemez çiziktiriyo bişeyler. Bi de bizde yabancı söylüyosa doğrudur refleksi var ya hani biraz onu yaralamak istedim. Yok Ferrari'nin eski karısı kocamın 2. müdahaleleri kötüdür dese manşet yapacaz yani, karısı toptan anlar mı niye diyo böyle şeyleri falan irdelemeden. Hayır manşey yap ama her denilene inanma di mi İrlandalı,Alman,Türk hepsi bi yerde aynı şey olabiliyor.
Bi de Bariz kardeşim bak harcanık falan bi kıpırdandık senden hiç olmasa bi resim görelim yaw. Spor dünyasının cevherleri senin güç yüzüğünün ardından çıkmak için sabırsızlanıyordur eminim :)

Barizzio dedi ki...

Ya erotik içerikli resimlerimle geri dönsem olan size olur, baştan söyleyim :)
Geri döncem kardeşim, üzerimdeki ölü toprağını atıyom yavaştan, misal oyun dünyasına fena şekilde geri döndüm. Yakında hiç yoktan FM 2010 review'la karşınızda olucam, bi de bir iki rapor var, football meets finance, bi eşik kırmaya çalışıyorum, olucak gibi..
Ümit isimli bi yazı üzerinde çalışıyorum :)

Adsız dedi ki...

en son isotu gördüğümde sormuştum, yazı ne oldu diye, ümit isimli bi kitap yazdım, ikinci cildini yazıyorum şimdi dedi:) ümit ya, ümit..kardeşlerim :)

w.t