24 Kasım 2009 Salı

haftanın ardından


kaç zamandır haftanın ardından yazısı yazmıyordum. dün bugün baktım haberlere falan farz oldu bir haftanın ardından...

liderle başlayım. bugün yine oynansa 2-0 alacagı maçı kaybetti fenerbahçe. maçta açıkca görüldüki motive olamamış fenerbahçe. bunun en büyük sebebi lige verilen ara, ankaraspor maçı. doğal olarak uzaklaştı ligten takım. daum olası kaosu 3gol=60şınav ile önledi. bence doğruyu yaptı. şu haftaya kadar iyi götüren takımı cezalandırmak, eleştirmek yanlış olurdu. takım kendine gelecektir.

galatasaraya bakarsak, aslında onlarında konsantrasyon sorunu vardı. camia basketboldaki skandala odaklanmıştı. ardanın hastalığı bile gölgede kaldı. manisa da kötü takım değil. onlar da bugün ikinci sıradalarsa puan stoklarını iyi yapmışlar. şampiyonluğun en büyük 2adayından biri olma özelliklerine hiç birşey olmadı.

gelelim avrupanın en az gol yiyen takımına, lider ile puan farkını 4e indirince şampiyonluğun en büyük adayı olan beşiktaşa...durum gerçekten böyleyse niye yetiyor demirören bu kadar? çünkü az gol yiyen bu takım az da gol atıyor. rakipleri kazanmalarına rağmen güzel futbol yok diye eleştirilirken, hangisi 10da 10 yapar diye anketler düzenlenirken, avrupada gruplarından lider çıkarken, beşiktaş yeniliyordu. şu 6maçlık serinin hangisinde pozitif futbol oynamış da gelecek için umutlu haberler yapılabiliyor beşiktaş için? beşiktaşın iyi miyi olduğu yok uyanın!

trabzon sorunu teknik adam falan değil. yine değiştirdiler. taraftarın zihniyeti de değil. zaman da değil. zamanla alakası olsa geçen senenin rezilleri FB ve GS bu kadar kısa sürede nasıl toparlandılar. sorun kadro. bu kadroyla nereye şampiyonluk? göbekli kaleci, kemik yaşı 40 aşmış stoper, kalitesiz yabancılar, geniş olmayan kadro, yeteneksiz forvetler hepsi var... bugun nasıl türkiye liginden şampiyonlar ligi şampiyonu çıkmazsa, trabzonda şampiyon olamaz.

10 yorum:

köşeli dedi ki...

@trapano

yazı gerçekten iyi olmuş. (vallahi len sayzır sarhoş değilim)
şimdi bunları yazmaya başladığımda bile şaşkınlığım sürüyor.. ama bu duygular bile yazının tümüne katıldığım anlamına gelmiyor.
fenerbahçe'de sezon başından beri süre alan oyuncu sayısını diğerleriyle karşılaştırır mısın?
selçuk, deniz, semih, uğur, özer bu takımın futbolcuları değil mi abi? bu durum ilerde baş ağırtır. (hee umarım ağırtır ama sen alaattin metin misin be arkadaş ne bu takıma moral verme çabası görülmeyen birşey mi bu durum, yazsana)
trabzon'un kadrosu bundan da iyi olsa bu zihniyet değişmediği sürece en fazla 5. olurlar. bu zihniyet trabzonu çok seveyim deyip sararak öldüren, iğrenç gömlekler hediye edip çocukluk yıllarının içine eden evde kalmış teyzelere benziyor.
bjk ve gs yorumların mantıklı. ama ferrari efsane lan.. keşke bizde olsaydı.

ahmetokur dedi ki...

çünkü az gol atan bu takım az da gol atıyor.

yanlışlık var sanki ?
Hatasız kul olmaz :)
Değerlendirme için teşekkürler.

Barizzio dedi ki...

Trap, yazi ciddi guzel, eline saglik..
Amaaaa, allahaskina sen oropa ligle ManU ile yapilan maclari ne mantiga hizmet karsilastirdin??!!
Romanya 5.si ile grup mucadelesi vermek basini dondurmus, kirmizi seytan ne demek, ondan kac yediydin vaktiyle onlari unutturmus sana, dikkat biraz..

trapano dedi ki...

@ahm3t
eyv düzelttim. ben de bi gariplik sezmiştim :)

@barizzio
manu ile an itibariyle bi maç oynandı. CSKA oropalık takım. wolfburg da aman aman bişey değil.
kırmızı şeytanlarla 4maç yaptık 2 galibiyet 2 maglubiyet:)

@köşeli
santos yerine uğur denense iyi olur, özere şuan için 20dk kalıyor. denize bence yer yok bu takımda. selçuk için sorun yok henüz yerindeki adamlar sakatlanmadı:)

trapano dedi ki...

@barizzio
yanlışsam düzeltirsin. BJK eski uefa formatında 5li gruplardan ilk 3nün çıktığı hiç ilk 3te yer aldımı?

köşeli dedi ki...

1-semih'i atlamışssın nedense? sakal bıraktı diye tanımadın mı?

2-barizzio blogun aklı selimiydi yahu onunda içinde fanatik varmış.. -abi selam atayım dedim sana bu yolu seçtim affola:)

3-birinin yerindeki sakatlanmamışmış, diğerinin takımda yeri yokmuş, türkiye'nin bence en yetenekli oyuncularından birine 20 dakika kalıyormuşmuş... ahahaha süper zihniyet ha! daum'la aynı fikirde olduğunuz belli allah ayırmasın..
ee ne demişler?
kulsuz hata olmaz!

trapano dedi ki...

@köşeli
semih için post girdim ne diyim daha

selçuk oynayınca dert oynamayınca dert... oynamasın daha iyi...

özer için söyleyecek bişey yok. hazır olmadıgı belli. devre arası kampından sonra konusuruz onu. şimdi hazır olmadan oynayarak kredisinden yemesin. şimdilik 20dk yeter ona.

senin yaptıgını ben yapayım.
serkan diye forvet vardı o niye oynamıyor. semih niye düşünülmüyor. caner erkin niye alındı serkan kurtuluş niye oynamadı

Barizzio dedi ki...

@trap
carpitiyosun..
Chelseayi bridge'de yendik barsaya 3 attik, cimbomun 2 kupasi var. Arguman su: CL>EL
ManU>Serif
bunlara itirazin varsa uzatalim..

trapano dedi ki...

@barizzio
:)bende dedimki CSKA ve wolfburg uefa 1.torbalık takımlar. söylediklerin dogru oldugu gibi bu gruptan 1 puan almak da başarısızlık

Adsız dedi ki...

Trap yazı süperr..

Objektiflik hat safhada...Barizi bu tartışmaya çekmek ayrı bi başarı, dikkatle izliorumm...:))

Ayrıca Avrupa maçları performansları Beşiktaşın cidden kötü...Pozisyon sıkıntısı baş gösteriodu..Bugünkü maç bir ileri adım olabilir BJK için..

KinG