27 Haziran 2009 Cumartesi

vince geldi, hido gider..

hido'nun yerine vince the prince..her fırsatta "bedeli ne olursa olsun hido'dan vazgeçmeyeceğiz" diyen magic yönetimi de sağ gösterip sol vurdu..bu takasla büyük mesaj hido'ya gidiyor..orlando tarafından bakılınca kadrosunda howard, nelson ve lewis gibi astronomik kontratlı oyuncuların yanına vince carter'ı eklemek hido'nun kontratı için artık hiç boş yer bırakmıyor malesef..onlar açısından hido'ya kontrat yapmak demek limitleri aşmış olmak ve 7-8 milyon dolar lüks vergisi ödemek demek..hido'nun kontratının 10 milyon civarında olacağı da düşünülünce orlando açısından hoş durumlar zuhur etmeyecekti zati..vince takasından önce benim düşündüğüm daha doğrusu umut ettiğim şey jameer nelson'ı takasta kullanıp hido'nun kontratı için boşluk yaratılmasıydı ama vince'ın gelişiyle bu umutlar da söndü..zira vince carter karşılığında new jersey'e tony battie, courtney lee (bu adamı da nasıl verirler anlamadım) ile birlikte kadrodaki 3 oyun kurucudan biri olan rafer alston'u da verdiler..rafer'in verilmesi demek de, nelson'ın takımda tutulması demek ki bu da kibarca "hidocuğum, valizini topla, kaç git" demek oluyor..hidayet açısından bakıldığında da en vahim olay; takımda kalması halinde bile carter'ın varlığında koç van gandi'nin süre konusunda ona fazla cömert davranmayacağıdır..bu da hido'nun en çok istemediği şey..hido da artık orlando'dan kontrat bekleyecek durumda değil..yoluna bakacak..onunla ciddi ciddi ilgilenen takımlar var ve bunların içinde nba'in en çok gelecek vaad eden takımı olarak gösterilen portland trail blazers var..zaten hido'yu ne derece çok istediklerini de sergio rodriguez'i sacramento kings'e gönderip salary cap'te yeterince boşluk açarak gösterdiler..peki hido-blazers doğru bi evlilik olur mu? bunun cevabını da nikah olsun öyle verelim..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel yorum, güzel analiz. eline sağlık w.t. ama doğru bir eşleşme olup olmayacağı yorumunu önceden yapmak daha mantıklı değil mi? aşkta mantık aranmaz da evlilikte gerekli bence :) önceden söyle ki "ben demiştim" deme hakkın olsun ;)

Adsız dedi ki...

ama "ben demiştim" deyince kimse 10 puan vermiyor :)

w.t

Adsız dedi ki...

adam ritm yakalamış, takımı zor zamanlarda sırtlamış, takım alışmış ne iştir anlamadım..kılı ağarmış carter'a değmezdi bence..hele ki alston'ın nelson dan daha iyi olduğunu düşünürken ben bu sene sempati duymaya başladığım takımın dağılıyor görüntüsü hiç hoşuma gitmedi...yazı süpper olmuş wasted..dunk aşkına...

burkay

Al lee dedi ki...

pek bilirsin ki sevgili wasted, nba bilgim ve ilgim lise yıllarında gömülü kalmıştır sonrasında doğru düzgün maç izlemişliğim yoktur. Ama gelgelelim o zamanlardan beridir Sabonis'i ekstra sevmemden ötürü bir Trailblazers sevgisi yer etmiştir içimde. Hedo'yu Trailblazers'ta görmek benim için en az çocukluk kahramanlarımızın takımı Chicago Bulls'ta görmek kadar keyifli olacaktır bu sebeple.

Adsız dedi ki...

allee durduk yerde nostalji yaptırdın bana..basket alemlerinde delikanlılığın kitabını yazmış sayılı adamlardan biridir sabonis..rasheed wallace serserisiyle mola da tartışmış ama hiddetlenen rasheed'e dalmak için maçın bitmesini beklemişti..rasheed'i daha sonra antremanda patakladığı söylenir..üniversite yıllarından kankam sevgili tarzan onur bu adamın delisidir..burayı okur arada..görmüşse sabas'tan bahsettiğimizi sayfa sayfa yorum dizer şuracığa..hey gidi sabas..

w.t