7 Temmuz 2008 Pazartesi

Yok artık Nadal !!


Birisi toprak kortun, diğeri kalanların hakimi.

Birisi 2 numara, diğeri 1 numara.

Birisi son 4 Roland Garros'nun, diğeri son 5 Wimbledon olmak üzere tam 12 Grand Slam'in şampiyonu.

Birisi muhafazakar tenis dünyasının hırçın, serseri ruhlu yıldızı (giyim kuşamından, sevinme tarzı ve hareketlerine kadar), diğeri aynı dünyanın örnek beyefendisi, gözbebeği.

idi düne kadar...

Böyle bir maç izlememiştim hayatımda: yağmurla verilen aralar, çevirilen maç sayıları, dakikalarca süren raliler... Top adeta iki oyuncuya da kıyamıyordu sayı olup da..

Nadal, "Roger ile aynı çağda oynayan bir oyuncu olmak büyük şanssızlık" diye özetledi, hayatımda gördüğüm en dramatik tenis kupasını kaldırırken; imkansızı başarıyordu sonuçta.

Bakalım 22 yaşındaki asi velet daha neler neler başaracak.

2 yorum:

wasted times dedi ki...

way anasını, 22 yaşındakilere de velet diyecek yaşa gelmişiz be barizzio :)

o değil, tenisi ergenliğin başlarında steffi graf'la, martina hingis'la bırakmış biri olarak, son dakikalarına hasbelkader yetiştiğim dünkü maçı hiç unutmayacam.. helal olsun dedim izlerken..

Adsız dedi ki...

Yıllar yılı İspanyolların hakimiyet kurduğu bir alan olmuştur Fransanın tozlu toprakları, Nadalda bunun son örneği olarak karşımızda durmaktadır. Asıl önemli olan konu bir İspanyolun İngilterede ulaştığı zaferdir. Hem toprakta hem çimde bunu başaran son adam aklımda kaldığı kadarıyla Andrea Agassi olmuştur. O da bunu aynı yıl içerisinde değil farklı yıllarda başarmıştır. Sonuç olarak isyankar kardeşimiz Nadal çok sevdiğim Federeri yenmiştir ama bu bir sonraki maçta Nadalı destekleyeceğim anlamına gelmiyor :)