20 Temmuz 2008 Pazar

fenerbahçe vs. fenerbahçe oftaş


kim ne derse desin, geçen sene kaçan şampiyonluğun ve kaybedilen kupanın temel nedeni fenerbahçe as takımı ile fenerbahçe oftaş (yedek takım) arasındaki kalite farkıydı..tüm sezon boyunca semih dışında kenardan gelip takıma ve oyuna katkıda bulunan başka bi oyuncu hemen hemen yoktu. alternatifsiz, kemik bir 11'le mücadele etti fenerbahçe hep. bu da 11de oynayanlar için belli seviyede rehavate neden oldu..

arthur zico'nun bu durumu değiştirmek için yaptığı bi kaç iyi niyetli hamle de hüsranla, puan kayıplarıyla sonuçlandı...bab-ı ali, bench'tekilerin kalitesizliğini haksız yere zico'ya fatura etti ve takım içi rotasyon kavramı da böylece yalan oldu..

bu ciddi sorun transfer döneminde de yöneticiler tarafından malesef henüz görülmüş değil..burak dışında, yedek külübesini güçlendirecek, takım içi rekabeti arttıracak hiç bir transfer yapılmadı..bilinçsizce harcanan milyon eurolar fenerbahçe'nin klasik sezon öncesini renklendirme operasyonundan fazlasına yaramıyor...

aynı kalıp 11, aynı alternatifsiz kadro şu an aragones'in elinde...2008-2009 kadrosu, fenerbahçe'ninki kadar net olan, belli olan başka bir takım var mıdır türkiye'de, hatta avrupa'da? kalede volkan'ın olacağını, lugano-edu-carlos-gökhan defans dörtlüsünü, emre-uğur-kazım-alex orta sahasını, guiza-semih forvetini kim bilmiyor ki? bunları zorlayacak, formasından edecek kaç adam sayılabilir ki?

fenerbahçe'de forma aslanın ağzında değil..kimin oynayacağı da belli, kimin bekleyeceği de...

böyle olunca da; rekabet olmuyor, rehavet oluyor...

nonda'ya da topu boş kaleye yuvarlamak kalıyor...
ghg

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Hatırladığım kadarıyla Gökhan Gönül ve Kazım Kazım :) geçen sezonun ilk 11 oyuncusu değildi. Gökhan 4. haftadan sonra Kazım ise ligin ikinci yarsından sonra ilk 11'in değişmez oyuncusu oldu. Galiba sorun ilk 11 deki bazı oyunculuarın ilk 11 i hak etmemesi ...

Barizzio dedi ki...

wasted, böyle yazılar yazıp, bak adam formayı çıkarıp, bir fenerli gibi feneri de eleştirebiliyor, dememi bekliyosun değil mi??
üzgünüm dostum, avcunu yalarsın..

Al lee dedi ki...

bence benchtekiler o kadar da kalitesiz değildi. Ancak rotasyon ve takım ruhu eksikliği takımda as yedek ayrımına yol açtı. Saydığın kadroya takviye olarak Aurelio'nun yerine birinin alınmadığını varsaysak bile defansta Önder Turacı, Vederson orta alanda Deivid, Selçuk, Deniz, Kemal(ki bence en az Ayhan kadar yeteneklidir kendisi),forvette Kezman gibi alternatifler bence ilk 18i doldurmaya yeter de artar bile

wasted times dedi ki...

ben katılmıyorum sana al lee'ciğim.

önder turacı'nın ağır olmasından, adam kaçırmasından başka ne gibi bi özelliği var, merak ediyorum. daum zamanında sırıtmadı mı hep şampiyonlar liginde? chealse'nin ve sevilla'nın hızlı açık'larına gökhan kadar dayanabilir miydi? selçuk ile deniz yıllardır fenerdeler. ne yaptılar? neye katkıda bulundular? selçukla ya da denizle başlanan herhangi bir maçı kaç fenerli içine sinerek izledi? kemal 6 yıldır bu takımdaydı. hiç mi fırsat bulamadı kendini kanıtlamak için. ayhan ile karşılaştırabilmek bile kemal için çok abartı bi övgü olmaz mı? fener'in sahanın merkezi için alternatifleri selçukla, denizken, türkiyedeki en büyük rakibininkiler (tobi'nin oynayacağını varsayalım) topal ve ayhan..daha bi ay önce, topal ve ayhan yarı finalin ilk 11indeyken selçuk ve deniz mado'da dondurma yalamıyorlar mıydı?

bu saydığımız adamlar elbette türkiye ligi'ni belli bi yere götürmeye yeter..ama mesele o değil ki. mesele "dünya takımı" fenerbahçedir..kenarda bile dursalar, denizle selçukla dünya takımı olunmuyor..üç sene üst üste şampiyonlar liginde son sekize kalınmıyor, türkiye ligi kolay kolay domine edilmiyor..

Not: görüyorum ki franco baresi bu forma olayına çok fena kafayı takmış durumda :) tamam söz baresi, sana sırtında ali tandoğan yazan bi bjk forması alacam :)

sağlıcakla, esenlikle..

Adsız dedi ki...

bi de kezman'ı da satacak bu amcamlar herhalde. gerçi pardon ilhan parlak da var :)