22 Temmuz 2008 Salı

Enflasyon Oranında (?!)

sadece bir zam değil Fenerbahçe yönetiminin yaptığı... geçen sezon Chelsea maçını kale arkasında izlemenin maliyeti 50 YTL iken şimdi MTK maçının maliyeti 66 YTL. Yaklaşık olarak değil, tam olarak %32 ye denk geliyor yapılan zam.

Bilet fiyatını ilk gördüğümde küfür etme hissi uyandıran bu zam, zamanla nedenini anlamaya başladığım gerçekle bütünleştiğinde, ortaya çıkan FB yönetiminin yapmış olduğu stratejinin doğru olduğudur.

Stratejinin amacı kombine almaya yöneltmek gibi gözüküyor taraftarı.. bunu göz önüne aldığımızda ise uygulamanın mantıklı ve akıllıca olduğu gerçeği ortada.

Fakat bu mantıklı yaklaşım bile, küfür etme isteğimi hala dindirmiyor.

5 yorum:

Barizzio dedi ki...

Si, amigo!!
Avrupa'da büyük kulüpler böyle yapıyor. NBA'de işler yine böyle. Sezon bileti almazsan sağlam patlıyor. CRM modeliyle de, kayıtlı, sadık ve kontrol altında bir taraftar kitlesi yaratıyor; onları her türlü aktivite ve kampanya, gelişmeler ve planlardan haberdar edebiliyorsun.
Üzülerek katılıyorum sana, neyse ki benim takımımın kale arkası kombinesi 400 YTL!!

Adsız dedi ki...

senin takımın da alsın guiza'yı, carlos'u, kewell'ı, lincoln'u senin takımın da yapsın 1500 ytl..yıldızları izlemenin bi bedeli vardır. üstüne para verseler baki mercimeği izlemem!

wasted times dedi ki...

bence fenrbahçe çok doğru işler yapıyor bu konuda..

kombinesi olan 35-40 bin kişilik bi taraftar kitlesi olsun, tertemiz olsun..

ali sami yen'in kapalısında, gerets'in ikinci yılında lig maçlarını biletli taraftarlar 40 ytl'ye seyrederken, kombinelilere maç başına 60'a filan denk geliyordu. adaletsizliğin doruk noktasıydı..geçen sene takım şampiyonluğa filan oynayınca biraz pahalandı da adalet öyle sağlandı..

ama şimdi, "maddi durumu iyi olmayan taraftarların maç izlemeye, stada gitmeye hakkı yok mu?" dersiniz, bi şey diyemem..anca "hayat" der, uzaklara derin derin bakarım...

Adsız dedi ki...

"Fenerbahçe Spor Kulübü Kombine Kart Satış Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, 24 Temmuz 2008 Perşembe(Bugün) itibariyle, 2008-2009 futbol sezonu için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 27 bin 355 adet kombine kart satılmıştır. Kombine kartlara büyük bir ilgi gösteren ve rakamı her geçen günü daha yukarılara taşıyan büyük taraftarımıza teşekkür ederiz."

Resmi sitesindeki son açıklaması :)

Adsız dedi ki...

DENETLEME KURULU RAPORU

"Denetleme Kurulu raporunda kulübün 30.06.2008 tarihi itibarıyla 123 milyon 839 bin 870 YTL gelir elde ettiği, giderlerin de 118 milyon 16bin 16 YTL olduğu belirtildi.

Kurul, 2008-2009 sezonu için satılan 27 bin 63 kombine biletten 41 milyon 410 bin 69 YTL, loca satışlarından 6 milyon 395 bin YTL ve taraftar karttan 2 milyon 730 bin 330 YTL gelir elde edildiğini açıkladı."

Ne kadarı other da acaba :)