28 Temmuz 2008 Pazartesi

Dev Kehanet!!

Evet, dev kehanetimi açıklıyorum!!!

Bu sene süper ligden düşecek 3 takım belli oldu, yani bence, ve şu ana kadar kurulan kadrolarda mucizevi değişiklikler olmadığını varsayıyorum.

Eskişehirspor: Ligin yeni ekibi, yepyeni bir kadro kurmaya çalışıyorlar, ama takıma henüz bi iskelet oturtabilmiş durumda değiller. Yaptıkları transferleri de ben iç açıcı bulamadım. Politik sihirli değnekler ve Oğuz Sabankay, takımı ligde tutabilecek 2 etmen bence, aksi takdirde Bank Asya'da başarılar!!

Bursaspor: Ligin renkli, kavga gürültü sever takımı. Ebedi düşmanları arasına KSK ve Beşiktaş'tan sonra, Galatasaray'ı da eklemeyi başarabilmiş bu güzide kulübümüzün de ben bu sene küme düşeceği kanısındayım. Vega, Cihan ve Tum gibi, takımı geçen sene ayakta tutan isimler gönderildi (her ne kadar antipatik bulsam da İsmail Güldüren'i de listeye eklemem gerekirdi galiba); yerlerine takımlarında başarılı olamamış, gerçekten etkisiz isimler, ve bir de Yusuf Şimşek eklendi. Ben bu sene, "taş yerinde ağırdır" kanununun ağır basacağını, Yusuf'un da Bursa'ya ilaç olamayacağını düşünüyorum.

Hacettepe: Aslında yeni sempatik ismiyle, düşmesine gerçekten üzüleceğim bir takım oldu Hacettepe, eski adıyla Gençlerbirliği OFTAŞspor. Geçen senenin gaz ekibi, bu sene, artık amaçsız kaldı bence. Yani geçen sene ligde kalabilme misyonuyla oynadılar ve kendilerini orta sıralarda buldular. Ama bu misyonun tamamlanmasıyla, takımda motivasyon seviyelerinin çok aşağılara çekileceğini, ve takımın ligi son sırada tamamlayacağını düşünüyorum.

Not: Sürç-i lisan ettimse affola. Amacım hiç bir takımı kötülemek ya da hakir görmek değildir. Velakin ligimiz 18 takımlı olup, her sene 3 takım küme düşmekte, dolayısıyla bir takımın küme düşme olasılığı %16.17 olmaktadır, ki kanımca bu, yüksek bir olasılıktır. Amacım, bu olasılıktan kimlerin nasibini alacağına dair naçiz bir bahistir. Hatta yorumlara ekleyin siz de tahminlerinizi, doğru tahmine en çok yaklaşan yoruma da sezon sonu bir gece benimle rakı sofrası benden(Bensiz olmaz)!! Sözüm senettir.
ghg

8 yorum:

wasted times dedi ki...

kocaeli davids'i alıyor, kesin kalır ligde diyosun yani sevgili baresi :)

bence eskişehir düşmez ligden. düşmesin zaten..denizli çok batırdı bu sezon..deli gibi oturmuş kadro yalan oldu gitti..onlar zorlanabilir...

oftaş'ında düşeceğini çok zannetmiyorum. eğer yamulmuyorsam giray dışında giden kimse yok. geçen sezon taş gibiydiler. bu sezon üstüne koyacaklardır..hocaları da süper, isim değişikliği de artı motivasyon olabilir :)oftaş gibi garabet bi etiketten kurtuldular..kız istemeye gitsen, oftaş da oynuyorum desen, kovulur gelirsin :)

bursa'da ne olur, ne biter anlıyor değilim..beşiktaş derbilerini kazanıp, iç sahada 8-9 maç kazansalar onlar da kalır ligde :) kalsınlar da zaten..

ibb varken, abb varken bursa, eskişehir düşmesin..

mehmet erdem perek dedi ki...

denizli ve antalya benim öncelikli tahminlerim.
hacettepe düşsün istemiyorum,çakma gençlerbirliği deseler de orada oynayan 3 senede 3 şampiyonluk kazanan gençlerin alın teri var.hele isim hacettepe olunca daha bir duygusallaştım.
üçüncü takım için çok içimden geçen birşey yok:ama iki isteğim var:ankaraspor(aykut'a saygımız sonsuz ama oynattığı yaratıcılıktan uzak keyifsiz futbol öldürüyor beni) ve ankaragücü (kadro olarak uyumsuz ve yetersiz.
senenin sürprizi wasted, ironiden girse de kocaeli olur diyorum.

mehmet erdem perek dedi ki...

bu arada barizzio, cihan'ın herhangi bir takımı ayakta tuttuğu düşüncesine katılmamakla beraber, bizim halısaha takımında bile sırıtacağını ekler,sırıtırım.

Barizzio dedi ki...

perek kardeşim.
Aslında haklısın, inan şu ülkede galatasaraylı olmayıp da cihana benim kadar kıllanan adam zor bulursun:))
ama düşün diyorum işte, bu adam geçen sene o takımın en iyilerindendi bence. bu sene ararlar kendisini.
ps: rakı sözümde ciddiyim. en çok ben yaklaşırsam kendimi götürücem ismet baba'ya.

KinG dedi ki...

Eskişehir
Ankaragücü
Kocaeli

Denizli için söylediğiniz şeyler belli bir şablonda bakıldığında doğru olabilir fakat Denizli her zaman gençleriyle oynayan bir takım oldu.
Başkan da bir bildiği olduğu için Yusuf tan ve takımın yaşlı isimlerinden kurtuldu diye düşünüyorum.
Diğer takımlar için söyleyecek fazla birşeyim yok.

Al lee dedi ki...

Öncelikle Ali İpek varsa umut vardır demek istiyorum. Her ne kadar ligin ilk maçında 3 farkla yenileceklerini düşünsem de, kazanmayı bilen (!) başkanlarının etkisiyle Denizlispor yine düşmez diyorum.
Peki kim düşer?
Antep, Ankara BB ve Antalya derim.
Celal Doğansız Antep artık 3 büyüklerin kalplerine korku salmaktan uzak, hedefsiz bir takım hüviyetinde. Yıllardır öylesine oynuyorlar. Bence her sene daha da çetinleşen lig bu hedefsizliği affetmez.
Ankara BB'ye fazla değinmeyecem, Aykut haricinde herşeyi eksi olan bir takım. Bu sene yerel seçimlerde başkanını da alır gider gibi geliyor.
Antalya ise bu 3 takım arasından düşmesine en çok üzüleceğim takım olacak gibi. Antalya - Hacettepe son haftaya kadar çekişir ama altyapısı ve futbol bilgisi daha yüksek olan Cavcavtepe ligde kalır. Antalya'ya ligde tutabilecek bir hedef, futbolcu kadrosu ya da idari kadro göremiyorum.

Adsız dedi ki...

hacettepe
ankaraspor
konya
trapano

mehmet erdem perek dedi ki...

bu arada al lee antep demiş ama, beto-tabata ikilisi benim dikkatlice izleyeceğim ekürilerden olacak.

ayrıca antep de düşerse lig coğrafyası doğuda izini kaybetmiş olur,düşmemeli.

son kararımı verdim:antalya,denizli,ankaraspor.