10 Temmuz 2008 Perşembe

aynı nakarat...


takımın son 3 yılda yakaladığı ivmenin temel taşı aurelio'yu tutamayıp, istikrarsızlık abidesi emre'yi transfer etmek...

külübü yıllardır süregelen kaotik ortamdan kurtarmış, tarihinde yaşamadığı başarılar yaşatmış, futbolcuları idare edebilme yeteneği fevkalede olan teknik direktörü ucuz nedenlerle kovmak...

yapılan onca yatırımın, harcanan onca paranın "istikrar" sağlanamadan çöpe gideceğini ısrarla düşünememek, düşünebilememek...

korkmadan kaleyi teslim edebileceğin serdar'ı 2 yüz bin euro için kapı dışarı etmek..o iki yüz bin euro'ları maldonado'lara, edu'lara döküp, sonra da fellik fellik kaleci aramak...

guiza'ya 17 milyon euro vermek...o paraya memleket evladı nihat'ı çok kolay alabilecekken, sırf nihat'tan 10 gol fazla attığı için (nihat sezonun 7-8 maçını sakatlıktan dolayı oynamamasına rağmen) guiza'yı tercih etmek...

zar atmak ve bu zarın doğurabileceklerinin fenerli yüreklerde yaratabileceği tahribatı kestirememek...

hepsi, fenerbahçe'nin transfer serüveninden kısa kısa örnekler..

örnekleri çoğaltabiliriz...

ama neticede şunu söyleyebiliriz ki;

yapılan, takımın aksayan yerlerine en doğru adamı transfer etme kaygısından öte bi şeydir..

yapılan, yöneticilik, profesyonellik değildir...

yapılan, en şaşalı sezonlarda ezeli rakibe kaybedilen travmatik şampiyonluklara karşı bir isyandır...

en basit ifadeyle, bir aziz yıldırım klasiğidir...
asas

4 yorum:

Barizzio dedi ki...

yapılan, yatay bi futbol anlamazlığının dikey bi ifadesidir.
beni de hayal kırıklığına uğrattı aziz yıldırım, öyle ki, beşiktaşım bile bu sene daha mantıklıydı transfer konularında.

Adsız dedi ki...

Biraz acımasızca değerlendirmişsin bence, kurduğun cümleler keskin bir bıçak gibi bilenmiş gözükyor.

Marco konusuna baktığımızda onu tutamamak bir hata gibi gözükebilir ama kişi gitmek istiyorsa pranga vurmak büyük bir hata olur.

İspanyol Kralın Kadıköye gelmesi ise yönetimin yaptığı en doğru iş; bugün ağzınızdan "şampiyonlar liginde final oynamak" cümlesi çıkacaksa eğer bu paraları bu oyuncaları almak için harcayabilmelisiniz.

Belki de bu oyuncu Kezman kadar bile katkı sağlayamayabilir takıma ama bu, transferin doğru olmadığını düşündürmemeli insanlara.

Saygılar,

wasted times dedi ki...

mevzu marko'nun gitme mevzusu değildir klimax..emreye verilen 3,5 milyon euronun 500 eurosu markoya verilseydi marko takımda kalacaktı zaten..bunu ben söylemiyorum, markonun kendisi söylüyor..

başarı için para harcanmasın da demiyorum..mutlaka harcanmalı..parayı real de harcıyor milan da..mevzu parayı doğru harcamakla alakalı...bunu yapamıyorlar..

guiza'nın transferine de yanlış veya doğru demiyorum..bildiğimiz tanıdığımız nihat varken guiza'yı almak biraz zar değil midir? kumar değil midir? guiza'nın ilk yurtdışı deneyimi olduğu, geçen seneki extra-spektaküler performansın dışında biraz karanlık bir kariyer sahibi olduğu hesaba katıldığında yapılan transfer -nihat alınabilecekken- kumar değil de nedir?

serdar neden yok? serdar yokken, sezon içinde kapı kapı dolaşıp külüp arayan, geçen sene 0 (sıfır) performansla oynayan önder neden kadroda?

ben ya da benim fenerbahçe hakkında değerlendirmelerim değil acımasız olan, acımasız olan fenerbahçenin yönetimidir sevgili klimax...acımasız olan, transfer sezonunda gaza gelip mangalda kül bırakmayan, sezon sonunda ise "ruhsuz takım, milyonluk eşşekler" diye feryat edip ağlayan fenerbahçe taraftarıdır...

mevzumuz fener taraftarının "keyif" almasıdır, somut başarılar görmesidir, sevinmesidir...

bu yazıları yazarken, üzerimizde forma da yoktur, elimizde bıçak da..

fikrimizdir söylediğimiz...

KinG dedi ki...

wasted times a katılıyorum ve önemli olanın yönetim mentalitesi olduğunu tekrar vurgulamak isterim. aziz yıldırım değil de şu an klübün başında başka biri olsa da farklı bir yol seçileceği konusunda şüphelerim bulunmakta. zira yönetimin transfer dışındaki baskı uygulama,herkesin ağzına lafı tıkayalım düşüncesi ve hareket tarzı taraftarların hoşuna gidiyor, ego tatmini sağlanıyor, arkadaşlarla futbol muhabbeti yaparken övünme duygusu yaratıyor. yönetimde bulunan insanlar içinde bu böle. bu şartlar altında transfer konusunda da bu hırçın,bana göre rakiplerinin kötü oyunuyla şampiyon olan galatasaray'a karşı bir ezik tavır sergilenmesi doğal diye düşünüyorum. nihat mevzusu fenerbahçeyi gererdi çünkü yerli bir sağlam forveti var 2 tane olması galatasaraydaki ümit karan mı oynayacak hakan şükür mü polemiklerine fenerbahçe cephesi için medyaya çanak tutmaya benzeyebilirdi. fakat illa mı guiza? illa mı 20m euro? tartışmıyorum bile..istikrarı sağlamak 100M euro verip yeni bir takım yaratmaktan daha önemlidir. hep böle olmuştur hep böle olacaktır.