16 Temmuz 2008 Çarşamba

Adios Ronnie / Ciao Ronnie


Bir devir kapandı.

Barcelona, yaklaşık 5 senedir süren (son seneyi de ambians bozulmasın diye dahil ettim), Joga Bonito'nun dünyadaki lokomotifi olma özelliğini bence Giovanni Dos Santos (Totenham'a) ve Ronaldinho (Milan'a) transferleriyle yitirmiş oluyor. Böylece artık tüm dünyadaki en sempatik futbol takımı da değiller benim için. Hayırlı olsun.

Bir de garip devir başladı.

Yüzyılın Catenaccio'cusu Milan, Pato'nun da artık tam olarak takıma eklenmesiyle (malumunuz geçen sene ilk 6 ay bürokratik nedenlerle oynayamamıştı), Kaka ve Ronaldinho ile birlikte maymunsu bir forvet hattı oluşturacak. Ancelotti bile heyecanlanıp bizim maçlardan önce yaptığımız FMvari yorumlardan birini yapmış : "Kaka ve Ronaldinho'yu Pato'nun arkasına koyarak 4 3 2 1 oynatacağım".

Belli mi olur, belki de Barça tahtını birkaç seneliğine Milan alır.
ada

4 yorum:

Adsız dedi ki...

dos santos yılın kazığı,yazık totenham'a.ronaldinho ise ikinci rivaldo vakası.barcelona çok akıllı işler yapıyor buaralar.

wasted times dedi ki...

çoğu kişi katılmıyor ama bence milan için başarının yolu gattuso-pirlo ikilisini birbirinden ayırmaktan geçiyor..pirlo kişisel olarak avrupa'da en çok beğendiğim orta saha oyuncularından biridir ama gattuso ile oynarken milan'ın canına okuyorlar resmen.şu ortamda ikisi de çok sağlam fiyatlara satılabilir..

onların yerine iyi bi merkez oyuncusu alabilirlerse sorunlar çözülebilir..makalele bile olabilir..flamini-makalele ikilisi dev olur misal...

barizzio ancelotti'nin 4-3-2-1'inden bahsediyor ama pato'nun sık sık yaşadığı sakatlık problemleri düşünüldüğünde pek olası durmuyor..forvete bi transfer daha şart..hiç adı geçmedi ama kanoute olabilir bence..ya da sevilla'daki partneri fabiano.

o değil, milan için bu sene ronaldinyo olayından daha hayırlı olay gilardinyo'nun gönderilmesi oldu bence :) zamanında galatasaryda sonra fenerbahçede oynamış benhur diye bi adam vardı..ona benzetirim gilardinho'yu...

saygılar..

Barizzio dedi ki...

Wasted'ım kardeşim, senin bu olayaın bir adım ötesini görme yetin öldürür beni vaktinden beri zati:)
doğrusun katılırım yorumlarına: inzaghi ve pato güven vermez, milan klasına yakışır bi forvet gerekir rossoneri'ye.
İsimsiz kardeşim benim, görüşlerine saygı duydum, ama katılmam mümkün değil: dos santos'u yeterince etüd etmediğini düşünüyorum. Artı Etoo'nun da özbek kulübüne gidişi sonrası (?!) artık barça forvetinde gudconsen'i görmek istiyorsan futbol anlayışlarımız bayağı farklı derim.

Al lee dedi ki...

ben pirlo-gattuso-seedorf üçlüsünü neden bozduğumuzu hala anlamadım. Malum Flamini'yi de almışlar zaten. Bence defansın göbeğini sıkı tutabilirlerse kadroları hem uefa hem de lig için yeterli düzeyde.