19 Haziran 2008 Perşembe

Hiddink klasiği


Kalede Akinfeev, sol bekte Zhirkov, orta sahada Semak, önde Arshavin ve Pavlyuchenko.. Herhalde grup maçlarından ve özellikle turnuvanın en zevkli maçlarından biri olan bu geceki Rusya-İsveç maçından sonra bu adamları tanımayan kalmamıştır. Bu isimlerin böyle oynamasında ve Rusya'nın turnuvanın en güzel futbol oynayan takımlarından biri olmasında hiç süphesiz en büyük pay, turnuva sihirbazı Guus Hiddink'e ait. İşte büyük hoca takımını böyle eze eze yenecek şekilde oynatır, böyle elindeki imkanları optimum seviyede kullanır ve böyle bakışıyla duruşuyla tevazu sahibi olur.

Turnuvadan önce İsveç'in kaliteli bir kadrosu olduğunu ve sürpriz yapabileceklerine inandığımı söylemiştim. Ama hesaplarda, ilk maçta sağdan hızlı bindirmeler yapan Wilhelmmson'un sakatlığı, orta sahanın ortasında Kalstrom'un oynamayacağı ve Linderoth'suzluğun bu takımı bu kadar etkileyebileceği yoktu. Bunların ötesinde Fransa'yla birebir aynı zevksiz sistemi uygulama gafleti, başarısızlığı beraberinde getirdi. Makelele-Toulalan veya Svensson-Andersson ikililerinin orta sahaya hakim olmasına dayalı, tempoyu düşürüp usta golcüleriyle gol aramayı hedef edinen sistem en sonunda iflasını açıkladı.

Dünya futboluna dönüşün hayırlı ve yolun açık olsun Rusya, keşke imkan olsa da Türkiye ile finalini görebilsek..


Not1: Burada ayrıca bir parantez açmak istiyorum. Yukarıda yerdiğim sistem Fenerbahçe'nin bu sene Avrupa'da başarılı olmasını sağlayan sistem aynı zamanda. Orta sahayı Aurelio-Maldonado ile savunup, tempoyu iyice düşürüp, sinsi ataklarla olmadık zamanlarda olmadık goller bulan Fenerbahçe'de, şayet Zico devam etseydi ve sistemini de güncellemeseydi, bu taktiğin outclasse oluşunu farkedememiş olmanın diyetini, eski formundan uzak(!) futbolcularına ya da 10+ yabancıya izin vermeyen federasyona yükleyecekti.

Not2: Bu resmi 3 yıl evvel IKEA ile ilgili bir sunumda, İsveçle özdeşleşmiş en önemli öğeleri, sarışın güzel kadınlar ve Absolut'u vurgulamak için kullanmıştım. Madem bu gece maçı Absolut yudumlayarak izledik, Hiddink yerine bu foto buraya yakışır dedim. Kötü olmamıştır herhalde

5 yorum:

Adsız dedi ki...

kendisi kore'ye iyi futbol oynatabilmiş bir hocadır.bunu yapabilen insanın yapamayacağı iş yoktur fikrindeyim.

not 3:bu kelime doğrulama zıkkımı ne işe yarar çok merak etmekteyim

Barizzio dedi ki...

İsveç deyince akla gelen Volvo'yu ve barizzio'yu unutmuş gördüm seni:)))

not4: Abi o prosedür zorunlu, her site mecburen koyuyor kelime doğrulama'yı.

Adsız dedi ki...

aceto'da çıkmıyor mesela.belki ayarlarda bir tıkla değiştirebilirsiniz.ama asıl merak ettiğim genel olarak ne işe yarıyor bu?

vkyruizp :)

Barizzio dedi ki...

Sevgili anonimus kardeşim, her türlü teknik destek için burada değiliz.
Ama dünya futbolunda, ya da diğer sporlarda neler olup bittiğine dair soruların varsa her zaman yardıma hazırız.
Şaka bir yana, admine iletildi mesajın, en kısa zamanda icabına bakılacaktır bu hususun.
Ayrıca yorum yazarken nick kullanılması bizi daha bir mutlu edebilir belki.

wasted times dedi ki...

rusya şampiyonada izlediğim hücuma en çabuk ve en hızlı çıkan iki takımdan biri..diğeri de hollanda..yarı finali de ikisi oynayacak zaten..pazar gecesi kim yense üzülmeyeceğiz yani :)