10 Haziran 2008 Salı

Değişen Kurallar, Değişen Futbol


İnanlmazdı....
Tek kelimeyle, inanılmaz bir maçtı.

Hollanda, kupa favorilerimden İtalya'yı yenmedi dün gece; futbolun statükosunu, savunma futbolunun son 10 senedeki dünya zaferinin yenilebileceğini gösterdi hepimize. Bir yandan adeta futbol dersi verirken, diğer yandan, savunma yapmayan, yapamayan bir takımın, rüya gibi hücum ederek dünyanın en büyük savunma takımına tarihindeki en büyük Avrupa yenilgisini tattırabileceğini gösterdi.

İlk golde herhalde hepimiz "bariz ofsayt, yediler İtalya'yı" dedik. Ama meğer sadece futbolun maküs talihi değil, aynı zamanda ofsayt kuralının ayrıntıları da değişmiş.

Aslen (muhtemelen Baggio zaafımın etkisiyle) İtalya'yı desteklemekteyken, Hollanda golü attığında "Gooolll" diye bağırır buldum kendimi. Ne kadar özlemişsek bol gollü güzel maçları artık, her gole sevinir olmuşuz.

Favorilerimi güncellemek için en az 2. maçların sonunu bekleyeceğim, ama artık umudum var, "iyi oynayan kazansın" lafı artık formalite icabı söylenmeyecek!

4 yorum:

Adsız dedi ki...

tuncay oynamazsa ve semih oynarsa isviçre'den iyi oynayacağımıza eminim ama kazanır mıyız orası şüpheli..

lazinyo dedi ki...

dünya ne kadar küçük aslında...
zamanında gerek aynı takımda omuz omuza, gerek se rakip milli takımlarda karşılıklı sahaya çıkıp ter döken iki büyük yıldız, yıllar sonra bu maç için kulübede teknik ekibin başındaydılar.
genel olarak bakıldığında donadoni'nin çok belirgin hataları olduğunu söylemek zor, demek ki bu zihniyetle BU hollanda'ya karşı ancak bu kadar olabiliyormuş.
kesinlikle! yıllar sonra yine aynı heyecan, aynı aşkla izleyeceğimiz bir hollanda'yla karşı karşıyayız. aslında kuyt ve babel tarafsız düşünmemi engelliyor ama neyse...

Barizzio dedi ki...

Liverpool fanatizmi herhalde kupayı Hollamda ya da İspanya alsın istiyordur sevgili Lazinyo:) Açıkçası şu ana kadar gördüğüm en çok hak eden 2 takım da bunlar zaten.
Haklsın, Gullit zamanındaki gibi bi hollanda var. Hepimizin nostaljik duygularını okşuyor kendileri.

KinG dedi ki...

maç hakkındaki yorumuna katılarak barizzio,eklemek istediğim bir husus var.
10 yıl civarında bütün kupalara ve turnuvalara ambargo koyan İtalya'nın maçtan ders çıkarma konusunda tecrübe eksiğini olduğunu düşünüyorum. hareketsiz oturan defansa elindeki kadroyla nasıl bir tedbir alacağı onları nasıl hazırlayacağı benim için ciddi merak konusu.
çünkü kendi milli takımımı düşündüğüm zaman bu işleri pek başarılı uygulayabildiğimizi düşünmüyorum. dünyanın sükseli takımlarından biri buna başarılı bir uygulama getirebilirse bize de bununla ilgili ders çıkarma imkanı verebilir...
Bunların dışında heyecanlı, kanatları dikine ve yanlamasına kullanmayı başarabilen Hollanda'nın diğer maçlarda etkili olduğu alanlara tedbir alındığında, maçı çevirebilmek için yapacaklarını da merakla beklemekteyim.