31 Mayıs 2008 Cumartesi

Ölüm Grubu


Tarihin gördüğü hemen her kupada bir ölüm grubu olagelmiştir.
Bu turnuvanın ölüm grubu şüphesiz C grubu olacak. Fransa, İtalya, Hollanda ve Romanya amansız bir mücadeleyle bir üst tura, mümkünse de grup birincisi olarak çıkmak isteyecekler. Bence grubun ilk 2'si, turnuvanın ilk 4'üne girecektir.
Öncelikle Fransa'ya bakmak istiyorum. Sansasyon adam Domenech bu sefer beni şaşırtmadı açıkçası. Bence kadroda önemli bir sürpriz yok. Fransa yeni bir toparlanma arayışında olacak, Zizou'nun yokluğunda önemli bir başarı kazanamamış olmaları bu kadroyu kamçılayabilir. Teknik kapasitesi tartışılmaz bir kadro, tahminimce kupada en az yarı final oynayacak güce sahipler. Tahmini 11'im: Coupet; Evra, Gallas, Boumsong, Diarra; Malouda, Toulalan, Nasri, Ribery; Anelka, Henry.
İtalya'da Donadoni 4 5 1 bozması, senenin dev popüler taktiği 4 3 3 oynayacak gibi görünüyor. Malum, İtalya, katıldığı her kupanın favorilerinden biridir; gelenek bozulmaz. Muhtemelen Milan orta sahasını aynen "Download" edecekler. İtalya'nın bu kupadaki tek riski grubun çok şeye gebe olması. Muhtemel 11'im: Buffon; Panucci, Cannavaro, Materazzi, Zambrotta; Pirlo, Gattuso, Ambrosini; Del Piero, Toni, Di Natale.
Gelgelelim Hollanda'ya... Dev oyuncu Marco Van Basten, taktik bulma konusunda bir türlü başarılı olamadı Hollanda'da. 4 2 3 1, 4 3 3 ve 4 4 2 gibi taktikleri deneyen teknik adamın, kupada rakiplerinin trendlerine de uyup 4 3 3 oynatacağını varsayıyorum. Açıkçası zaten Hollanda'nın kaderini bu diziliş mavraları değil, 3 maçtaki takım kimyası ve bireysel yeteneklerin günlük performansları belirleyecektir. Babel'in sakatlığı, turnuvanın en derin hücum kadrosunu 1 adam eksiltse de, Hollanda'ya bu özelliğini kaybettirmedi.
Muhtemel 11'im: Van der Sar; Van Bronckhorst, Mathijsen, Heitinga, Ooijer; De Jong, Van der Vaart, Snejder; Robben, Van Nistelrooy, Van Persie.
Kupada gruplar belli olmadan önce, "kupanın gizli favorisi olabilecek takım" (itiraf edin hepiniz bu geyiği yapıyorsunuzdur) olarak ben Romanya'yı görüyordum. İzlediğim kadarıyla (özetler ve hazırlık maçları da olsa) bu takım, değme gruptan rahat çıkacak kadroya ve güce sahip. Marica ve Mutu forvette, Rat (shakhtar'da 3 sezondur en beğendiğim isimlerdendir), Contra ve Chivu defansta gayet kariyerli ve avrupa düzeyinde oyuncular. Ne garip bir kaderdir ki bu Romanya'nın bu turnuvada yapabileceği tek şey, dev rakipleriyle yapacağı maçların tüm dünya tarafından izleneceğini bilen oyuncularının, biraz da pazarlama beklentisiyle harikalar yaratmasını beklemek olacak.

2 yorum:

wasted times dedi ki...

D grubunda ispanya,isveç,yunanistan varken ölüm grubundan yarı finale iki takım çıkacağını söylemek biraz daha zor olmalı bence.

"fransa zidane'ın yokluğunda önemli bir başarı kazanamadı" demek de hafiften haksızlık olur çünkü zizou futbolu zaten 2006'nın finalinde bırakmıştı ve geçen 2 yılda uluslararası bi turnuva olmadı..defans hattında da bence domenech'in tercihi sagnol olacaktır, zira bayern munih'te müthiş işleyen sagnol-ribery kulvarını bozmak delilik olur..bi de göbekte vieria-makelele ikilisi daha tercih edilesi gibi duruyor..her şeye rağmen fransa çok büyük takım ve finale kadar gidebilir..

italya, kadrosu müthiş oturmuş bir takım..bi de "de rossi" diye bi adam vardı, bence çok iş yapar bu takımda..donadoni'nin yerinde ben olsam ortadaki 3lüden birisi o olurdu :)

hollandanın işi çok zor..bence gurubun şamar oğlanı olabilirler..4.lük adayım hollanda..

romanyanın başında ciga'nın gıcık olduğu piturca var.ama takım sağlam ve aç..7-8 yıldır takımın turnuvalarda esamesi okunmuyordu, bu onları kamçılayacaktır..mutu da çok formda..bence ilk iki çok da uzak değil..

teşekkürler :)

Barizzio dedi ki...

Sevgili wasted times süper eleştiriler ve ek yorumların için özel teşekkür. "Politics is exciting since people disagree"