27 Mayıs 2008 Salı

keskin nişancılar, ter ve acı..


pazar günü abdi ipekçi'deydik..memleketin basketbol mabedini özlemiştik..kısmet fenerbahçe-telekom maçınaymış, gittik, hasret giderdik..

maçtan önce belirtmem gereken en önemli şey, 10 bin kişinin klimasız, havalandırmasız salonda ter içerisinde nefessiz maç izlemek zorunda kalması..hele bir de 3.periyoda doğru salonu keskin bi ter kokusu da sarınca olay iyice çin işkencesine döndü..

basketbolda avrupa'nın en önemli ülkelerinden birisiyiz..ligimiz avrupa'nın en güçlü 3-4 liginden birisi..final serimizin oynandığı salonda bu ihmalin yapılması anlaşılacak şey değil..umarım yetkililer en kısa zamanda gerekli tedbirleri alırlar..

maça gelecek olursak;

fenerbahçe ülker son bi kaç yıldır türkiye liglerinde izlediğim en iyi takım..savunmada, hücumda gerekli olan ne varsa yaptılar..daha önce dışardan iyi ateş eden bi takım olduklarını biliyordum ama bu kadarını da beklemiyordum..inanılmaz bir 3lük yüzdesiyle oynadılar..ilk yarıda hemen her top girdi..savunmada da direnç gösterip telekom'u top kaybına zorladılar..maçın başında dudley'e yeterince iyi savunma yapamadılar ama ikinci periyodtan itibaren her top alışında ikili-üçlü sıkıştırmalar yapıp onu potadan ve toptan uzak tuttular..topu aldığı anlarda da semih erden devreye girdi ve telekom'un bir numaralı skor opsiyonunu tamamen ortadan kaldırdı..ikinci periyodun sonuna doğru fark 20 sayıyı buldu..üçüncü periyodun başında da el-amin'in şut tercihleri kötü olunca fenerbahçe maçı çok erken kopardı..

telekom, mütevazi veteranların (tutku, haluk) yanına kalburüstü 4 yabancıyı eklemiş standart bir takım..yapabileceklerinin maksimumunu zaten beşiktaş ve galatasaray'ı eleyerek yaptılar..fener'in keskin nişancılarına çare bulamadıkları müddetçe -ki çok zor- seriyi lehlerine çevirmeleri imkansız..

maçtan sonra evime dönerken fener seyircisini düşündüm..oldukça hırslı ve ateşliydiler..açıkçası bu kadarını beklemiyordum..ama hak verdim..ne de olsa sporun "bazı" branşlarında yaşanmış güncel acıları vardı..yaptıkları normaldi..

sonra gülümsedim, yola devam ettim...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Şahsen bende Avrupanın en güçlü liglerinden birine sahip olduğumuzu düşünüyorum. Fakat anlam veremediğim bir nokta var, o da bu kadar güçlü olduğumuz bir spor dalına olan insanların ilgisizliği final maçının bilet fiyatı sadece 6 ytl idi. Buna rağmen salonu dolduramamış olmak, ne yazık...

Adsız dedi ki...

"bazı" branşlarında yaşanmış güncel acıları vardı..

merhaba

bu yazınızı gördükten sonra fenerbahçeye gönül vermiş 12 yaşında küçük bir taraftar olarak şunu söylemek istedim acısı olan bizlermiyiz abicim yoksa bu cümleyi yazan ve düşünen siz büyüklerimiz mi?

wasted times dedi ki...

selam küçük taraftar,(küçük kelimesini yaşından dolayı söylüyorum, zira "taraftar" kelimesinin önündeki sıfat her zaman "büyük" olmalıdır).

"acı" olayına gelince; evet fenerbahçe taraftarı "acı"lıdır..hatta matem içindedir.tıpkı geçen sene galatasaray taraftarının, 5 yıldır beşiktaş taraftarının olduğu gibi..ve futbolla sağlanamayan tatmin basketbolla, başka branşlarla sağlanıyor, sağlanmaya çalışılıyor..iyi veya kötü..türkiye'de olay bu..başarı futbola, süper lig şampiyonluğuna endeksli..anlattığımız, anlatmaya çalıştığımız aslında budur..

ayrıca belirmek gerekir ki; bizim için, telekom maçında galatasaraya küfür eden fenerbahçeli neyse, havaalanına chealseyi karşılamaya giden galatasaraylı da aynı şeydir..kimseye garezimiz, nefretimiz yoktur. mevzumuz "spor"dur, spora kafa yormaktır ve bundan keyif almaktır!

sevgilerimle..