22 Mayıs 2008 Perşembe

çanlar çalıyor...

kobe ve arkadaşları seriye galibiyetle başladılar ama maç istatistikleri lakers açısından son derece korkutucu..

duncan' ın 30 sayı 18 ribound'u ve bunlardan da önemlisi sayılarının çoğunu dışardan bulması, serinin kaderinin hangi faktöre bağlı olarak şekilleneceğine dair büyük bir ipucu..eğer lakers seriyi gerçekten geçmek istiyorsa, duncan'ı boyalı alan dışında da rahat bırakmamak zorunda..ve bu noktada hiç kuşkusuz lamar odom (sakatlığın zamanı mıydı be bynum dememek elde değil) ve yapacağı savunma serinin kaderini tayin edecek..bunu sadece ben değil üstat reggie miller da söylüyor..

umuyorum ki, phil jackson da tehlikenin farkındadır ve geçen yıl cavs'ın, 2005'te pistons'ın ve 3 senedir de suns'ın yaşadıklarını, O ve takımı yaşamazlar..

zira, şu ligde spurs'e karşı "Defense 101" dersini geçmiş bir takım görmek istiyoruz artık...





2 yorum:

wasted times dedi ki...

bazı arkadaşlarımdan aldığım bi kaç tepkiden sonra açıklamam gereken bi kaç nokta var sanırım;

duncan, kesinlikle ligin geçmiş geçmiş en iyi boyalıalan oyuncularından..bunu kesinlikle kabul ediyorum..ve spurs'e karşı bi takımın maç kazanabilmesi için duncan'ı boyalı alandan uzakta tutması da çok önemli bi gerçek, bunu da biliyorum.. ama dikkat edildiyse benim postta dediğim şey "lakers duncan'ı boyalı alan dışında da rahat bırakmamak zorunda"..yani kazanmak istiyorsanız onu dışarda da iyi savunmak zorundasınız..potaaltında savunmazsanız zaten ölürsünüz ama sadece bu da yetmez, dışarda da rahat bırakmamalısınız.bunu demek istedik :)

umarım daha açıklayıcı olmuştur..

Barizzio dedi ki...

Çok doğru, serinin 3. maçı da zaten wasted times'ın ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gösterdi.