3 Mayıs 2010 Pazartesi

Helal Twente


Sezon boyunca bir kaç arkadaşımın "mutlaka seyret, çok iyi takım" dediği Twente'yi hep hor gördüm, ciddiye almamıştım doğrusu. Bu haftasonu izledim maçlarını, fena kapak oldu bana Twente'nin şampiyonluğu ve güzel futbolu.

Her ne kadar önemli ölçüde Ajax ve PSV'nin yarattığı otorite boşluğunun etkisi olduğunu ısrarla düşünsem de, benim futbol takip ettiğim dönemde Hollanda'dan 5. şampiyon çıktı. Tabi bu durum da biz nötr seyircilerin çok hoşuna gitti.

Bakarsınız dünyanın farklı ülkelerinde (?) şampiyonluk kovalayan "anadolu" takımlarına örnek olur bu durum! Olsun demiyorum, aman yanlış anlaşılmasın..

5 yorum:

köşeli dedi ki...

twente iyi hoşta ajax'a bir parantez açmak lazım 34 maçta 106 gol atıp +86 averaj yapmış bir takımdan bahsediyoruz.. averajı puanından fazla olan bir takım var mıdır bilmiyorum.. barizzio buna bakar. şampiyon olan twente'nin toplam gol sayısından fazlasını sahasında atmış ajax.. ayrıca ligin ikinci yarısında 17 maçta 15 galibiyet 2 beraberlik alıp 14 kez üst üste kazanmış.. bu istatistiklerin emsali olduğunu saymıyorum. bence twente şampiyonluğu futbolun adaletini değil adaletsizliğini gösteriyor.. özlemişim efsane ajax'ı be!!

Adsız dedi ki...

Hollanda'da taraftar olmakta zor. Twente şampiyon diye cama kırmızı-beyaz bayrak assan Ajaxlısı, Feyenordlusu, Az Alkmaarlısı üzerine alınır :)

w.t

Barizzio dedi ki...

@wt
Bro yine bambaşka, manyakça bi yönünden bakıyosun olaya, ne diyim sana :)

@köşeli
Birader, kazandığı her maçı farklı kazandı adamlar. Hatta yanlış hatırlamıyosam bi maçta 2 basamaklı sayılara çıktılar. Ama bunun üzerine böyle dandik bi ligde şampiyon olamayacak kadar puan kaybına uğruyorsan, o da senin dengesizliğin, istikrarsızlığındır. Derim ben şahsen..

Adsız dedi ki...

Sen Hollanda ligine dandik dersen onlar bizimkine ne der acaba =)

el jugador

Barizzio dedi ki...

Valla D Smart sağolsun sık sık maruz kalıyorum "Eredivisie"ydi galiba, ona işte. Yok abicim, bizim ligimizde daha güzel top oynanıyor. Hatta Bank Asya'yı bile beğendiğim oluyor benim. 6-16 Mayısta Hollandadayım, canlı maç da seyretmek istiyordum ama lig bitti, yazık oldu :)