8 Ekim 2009 Perşembe

Fifa 2010


Haftasonu Curly ve Cyrex ile birlikte yeni bilgisayarımı aldıktan sonra, uğramışken Yazıcıoğlu'ndan 3-5 oyun aldık. Malum, ekran kartı performansı deneme vs gibi nedenlerle. Bunların arasında malesef, PES 2010 tamamlanmadığı için, FIFA 2010 vardı. diğer yanda PES 2010 demosunu indirdik, aynı günde ikisini birden oynayıp, naçizane bir kıyas yapalım dedik.

Bazı oyun eleştirmenlerinin dediği gibi "FIFA PES'e kaptırdığı koltuğu bu sene geri alacak" gibi nağraların tamamen desteksiz olduğunu, PES'in yeni AI'sine ve eskisinden daha hantal oynanabilirliğine karşın, halen FIFA'dan kat be kat üstün olduğunu gördük. Futbol mantığı olarak, oyun vizyonu ve yapabileceğiniz şeylerin kısıtlılığı açısından halen çok zayıf kalıyor FIFA. Bununla kast etmek istediğim şu: European Championship 1992'yi oynamışlarınız çoktur. Çok güzel ve sevimli bir oyun olmasına rağmen, yapabileceğiniz şeyler çok sınırlıdır. Son derece iki boyutludur oyuncunun seçenekleri. Bu nedenle de futbol olarak değil, bir bilgisayar oyunu olarak değerlendirilmelidir. Tabii ki onun kadar değil, ama bu oyunda da böyle bir sıkıntım var benim. Nedense 2000'lerin başından bu yana her sene sanki geriye gitmeye devam ediyorlar gibi geliyor bana.

Üstüne, PES'in sadece demo versiyon olmasına rağmen, geniş açı grafiklerde de rakibine taktığını gördük biz. Yakın çekimlerde çok hoş ve gerçekçi olmasına karşın, tam saha görüntülerde Akçaabat Sebat stadında oynanıyor görüntüsü veriyor, büyük bir eksi!

Sözün kısası, benim değerlendirmem eski güzel günlerin hatrına 10 üzerinden 6. Adının hatrına sınıfı geçiriyor, PES çıkana kadar beni oyalama görevini kendisine bahşediyorum.

10 yorum:

lancey dedi ki...

fifa zamanında bir numaradır hatta ilk göz ağrımdır ama pes'te candır.

fifa10'un demosunu oynamıştım fena değildi ta ki pes10 demosunu oynayana dek. pes hala daha iyi

Burak Eken dedi ki...

Üstelik Konami şöyle bir açıklama yaptı:

"Demo çıktıktan sonra herhangi bir çalışma yapmadık. Ama demo ile full sürüm arasında çok fark olacak. Çünkü demoda, o zamana kadar bitirdiğimizi değil; daha önceki bir zamanda bitirdiğimiz kadarını yayınladık. Amacımız, oyuncuların tepkilerini almaktı."

trapano dedi ki...

fifa10un trainingi gördüğüm en zevkli training

Adsız dedi ki...

fifa pesi gecti diyenler zaten bunu konsol icin diyorlar..Fifa nextgen teknolojisiyle bunu basarmıs gorunuyor..Acıkcası sıkı pesciyim ama youtube da oyunun oynandıgı videoları izlediginizde (ps3, xbox icin olan videolar) fifanın premier lig pes'inse brezilya ligi gibi kaldıgını goruyorsunuz..Pc konusunda ise fifa pesin yanına bile yaklasamamıstır hala..

ramram dedi ki...

Barocan makine hakkında da bi review fena olmazdı.

Oğuz Öztürk dedi ki...

XBOX veya Playstation'da oynarsan farkı görürsün... Fifa 10 gerçekten 10 numara... Fifa 09 oynarken bile pes 09'dan daha çok zevk aldığım anlar oluyordu çünkü pes 09'da gol atmak artık basit bir hal almıştı. Fakat Fifa 09'da bu böyle değildi. Fifa 10'u mutlaka konsol'da oynamanı tavisye ediyorum...

ahmetokur dedi ki...

2003 ten bu yana oldugu gibi 7 senedir Fifa oynayıcısıyım. Ve yine dün gittim Dvd sini aldım :)
Fifa Forever :)

Alper dedi ki...

ben de topların performanslarını karşılaştırıyorum cevizliden selamlar hepinize :)
bir attığım diğer attığımı tutmuyor bu işi nasıl yapıcaz esas ondan haber verin gülüm ya :))

Barizzio dedi ki...

Vayvayvay
alperim yorumunu gormek ne muhtesem yahu:)
nasi gidiyo topculuk, anlasilan cok da ic acici degil?

Alper dedi ki...

valla gülüm aralıkta edirneye gidicez diyorlar, çadırlarda kalacaz diyorlar, gece 1-2 de dönecez sabah 5-6 da tekrar gidicez diyorlar, edirne karlı olacak diyorlar :)
ben de diyorum ki gürler zaferin teranesiyle çoşkun sesi bir topun derinden derine