31 Ağustos 2009 Pazartesi

Multiple Position Disorder

Multiple Position Disorder ("MPO"), farkli arkadas gruplariyla hali saha maçi yapma sonucu ortaya çikan bir futbol karakteri bozuklugudur. Görece yasça ve yetenekçe yakin arkadas gruplarinda forvet oynayan çocugun, yas ortalamasi ve yetenek katsayisinin arttigi ortamlarda pozisyonunun defansa dogru kaymasi olarak da adlandirilabilir. Bu durum çocugun daha zorlu maçlarda asil keyif aldigi yerde oynamasini engeller ve oynadigi maçta maksimum keyfe ulasamamasina yol açar.

Bu durumda kalmis çocuklar ilerleyen yaslarda da benzer sikintilar çekebilir. Örnegin Paf takiminin 10 numarasi olan Sabri Sarioglu, A takimda ancak sag bek olarak oynayabilmekte, Türkiye'nin Maradonasi Emre Belözoglu ise Avrupa'da ön liberodan öteye geçememektedir. Bu durumu kirabilen Arda Turan ise "beni sag beke hapsederseniz de oynarim ama bakin burada nasil sov yapiyorum" diyebilen nadir yeteneklerdendir. Bu MPO durumuna katilmasi muhtemel yeni genç yetenek ise Caner Erkin. Buram buram sol açik, hadi olmadi sol iç kokan Caner, önce Milli Takim'da bundan sonra da Galatasaray'da "orada abiler oynar, sen geç bakalim geride dur biraz" uygulamasinin son kurbani olacaktir. Allah yardimcisi olsun diyelim. Insallah MPO'dan siyrilir da beklenmedik bir gelisme katedip Türkiye'nin en iyi kanat beki, yeni bir Gökhan Gönül ortaya çikar.
Entourage 5. sezonda, golf oynayan adam KPMG şapkası takıyor, reklama bak bea

6 yorum:

Adsız dedi ki...

ahah guzel konu, ama sanki ayni sey bizim santos icin de gecerli. dikkatli baktigimizda santos solacik olarak hicbirsey yapmiyor. iyi bir ugur boral gibi cizgiye inip orta yapmiyor. ugurun arkasinda carlosun yerinde oynasa super olabilir. gokhan gonul gibi olabilir.

trapano

Adsız dedi ki...

nice yazı..

bu arada niye carlos'u önde (solaçık) olarak denemiyor hiç fener..koy santos'u beke, sal önüne carlos'u..

w.t

ramram dedi ki...

Güzel tespit, harika yazı.

drAky07 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
drAky07 dedi ki...

Emredeki çifte MPO(multiple personality disorder)

ramram dedi ki...

Siz böyle yaparsanız olmaz ama. Koskoca haftasonu geçti, tek yazı yok. Ayıptır.