28 Temmuz 2010 Çarşamba

abartma kapa ağzını


haberler yapıldı, formalar satıldı manşetler atıldı, imza şov da tamam... ama yeteneklerine türkiye için hiçbir şey söyleyemeceğim guti'ye yapılan muamelenin fazla oldugunu düşünüyorum. real madridin semihini almak? hagiye, anelkaya, haksızlık olur, altyapıdan yetiştiği için morientes kadar gururlu olmadıgı için sadece künyesi dolu bir adamdır bu guti! istikrar bakımından tam bir tümer metindir bu guti! her sezon ligde üstüste oynadıgı 3 5 maç, arada ş.l grup maçlarında zürih, cska sofya gibi takımlara attıgı goller dışında nesi var? xavi, iniesta, fabregastan önce mevkisinde kim vardı ki bu adam oynamadı... serseri futbolcuyu çekici bulur bjk taraftarı orası ayrı...

18 yorum:

köşeli dedi ki...

ispanya milli takımı konusuna şöyle katılmıyorum, semih kendi takımında oynamaz ama yine de milli takıma alınır çünkü bu takım kadrosu birçok mevkide kısıtlı türk milli takımıdır. alınması da normaldir. ama orası ispanya milli takımı.. kendi takımında sürekli 12. adam olan bir oyuncunun ispanya gibi bir takımda yer bulmamasını kullanmanın manası yok.. buarada trapano sanırım uzaktaki mendieta, luis enrique yakın zamanda kadroda yer bulan reyes gibi adamları pas geçti.. ki real madrid gibi bir takımda 14 senede 385 maça çıkmış bir adamdan bahsediyoruz. sanırım bu semih ortalamasının hayli üstünde bir rakam.. velhasıl bu adam coşacak coşturacak gibime geliyor erken eleştirmemeli..

TETTEH dedi ki...

bence haksızlık ediyorsun...unutma los galacticos'ta bile forma giymiş futbolcudur kendisi.yani yeteneklerini ölçme konusunda bariz bir eksi farkettim..ben galatasaraylıyım,,gutinin bize gelmesini çok istedim.ama yine türkiyeye geldi.onu memleketimizde izlemek ayrı bir zevk olacağı için seviniyorum böyle bir transfere...

gillerprensi dedi ki...

içimden gelenleri yazmışsın. aynen katılıyorum bu da yıldızsa kewell süper star, anelka megastar, roberto carlos hiperstardır.

her sezon başı ümitlenmeleri bunlar.. alışkınız

Adsız dedi ki...

trap senin post attığını görünce ayrı bi mutlu oluyorum, öncelikle onu söliyim :)

ikincisi, guti'nin futbol yeteneğini geçtim 14 sene real madrid gibi bir külüpte kalabilmesi bile ayrı bir olaydır. bu bile saygı duymaya değer..futbol yeteneği olarak da bence çok çok üst düzeyde. eğer ben biraz anlıyorsam bu futboldan, bu adam sadece teknik olarak bile dünyanın 1.sınıf adamlarındandır. bunun yanına kattığı en büyük artısı da çok zeki bi adam olması. oyunu oynarken kafasını kullanan adam bu oyunda hep daha değerlidir. her sene 3-5 maç, şl zürih, cska filan diyorsun ama real madrid rotasyonunda bu 33 yaşına gelmiş adam için bu kadar maç az mı? real madrid ya bu kolay değil..anelka bile real madrid de ne kadar kalabildi ki, rotasyona ne kadar girebildi? real madrid'ten nasıl ayrıldı bi hatırlasana..

guti türkiyeye alışamaz, taraftarla uyuşmaz, rakıyı balığı sevmez başarısız olur o ayrı mesele ama beşiktaş kağıt üzerinde türkiye standartlarına göre harika bir transfer yaptı.

şunu da ekliyim Alex usta Nobre gibi adama bir araba gol attırmayı başardı ya Guti biraz sıkarsa Nobre'yi Brezilya cumhurbaşkanı bile yapar bence :)

w.t

okan yücel dedi ki...

yazının geneline katılmakla beraber son cümle tam oturmuş diye düşünüyorum. Guti yetenekleri futbol zekası üst düzey bir oyuncu olabilir ama karakter bozukluğu başa beladır.senelerce real madrid forması giymesi de yönetimdeki güçlü bağlantılarındandır bana kalırsa.Son cümleye uyan bir diğer adam Quaresma tabiki. Ve bence Quaresma yapılan muamele daha bir abartıdır. Bir kez Barca, iki kez Inter, bir kez de Chelsea'de kimseyi takmayıp kendine çeki düzen vermeyip oynamayan adam Beşiktaş'ta kim söz geçirecek acaba.

trapano dedi ki...

w.t
eyvallah abi de morientes çok daha iyiydi, robben daha da iyiydi, sneijder... kalmak değil de oynamak önemli.. kaldı ki 385 maç oynamış kaç dk?

trapano dedi ki...

@köşeli
abi milli takım kariyeri de kötü

A . A dedi ki...

guti'nin türkiye'ye gelmesine sevinenlerdenim. ancak kendi takımıma gelmesini kesinlikle istemezdim. burada alex'in varlığı oldukça önemli.

guti'nin 385 maç oynmasıyla övünenlerin akıllarına bir soru işareti sokmak istediğim için yazıyorum bunları..

yani o kadar süper bir transfer havası estirilirken, guti'nin 385 maçta sadece 48 gol attığını yani 15 sezon real madrid forması giyen bu adamın sezon başına 3 gol ortalamasıyla oynadığını hatırlatmak isterim.

beklentiyi öyle yükseklere koydu ki beşiktaş tarftarı, guti'nin bu sezon 20 gol 20 asistle oynaması gerekiyor hayal kırıklığı yaşatmaması için. ve bu da pek mümkün değil bence.

ve ben beşiktaşlılara hala ve ısrarla nihat'ı baştacı yapın diyorum. bu sene ondan ekmek yiyeceksiniz bence.

Barizzio dedi ki...

Selam trapçım.
Abarttığımız doğrudur. Ama elini vicdanına koy. İssiar Dia ve Miroslav Stoch adında, Türkiye'de FM oynamayan HİÇKİMSENİN (hemen hemenh demiyorum) adını daha önce duymadığı 2 garibanı getirdiniz. Sinirinizden söylediğiniz o kadar aşikar ki bu cümleleri.
Bu medya yoğunluğunda Guti fenere gelse allahın oğlu olurddu bunu da hemen ekleyeyim :)

A . A dedi ki...

şunu da ekliyeyim verdiğim gol istatistiğinin ardından asistleri yaz diyenelr de olucaktır. kavga peşinde değilim. daha önce de söylediğim gibi guti'nin türkiye gelmesinden mutlu olan ama takımıma gelmesini istemeyen bir fenerbahçeliyim son 5 sezonda tüm klasmanlardda toplam 48 asisti var.

yani 3 gol 10 asistle oynuyor bu adam.

trapano dedi ki...

barizzio
abi onunla ilgili bu akşam yazacam bişey, sinirli olabilirim ama bunun guti ile alakası yok, antakyada yaşıyorum...

Adsız dedi ki...

Trapano'nun yazısının altına imzamı atarım...
Ama 1 sezon öncesine kadar yıldız diye Tabata'nın geldiği bir kulüp için bunlar güzel şeyler... Ama tekrar söylüyorum bu başkan beşiktaşı batırmadan gitmeyecek.

thePLAYER

Barizzio dedi ki...

@player
biladerim,

dün gutiyi görmedik ama onun dışında türkiyeye gelen tüm yabancı transferleri seyrettik.

Quaresma beşiktaşın en iyi oyuncusu olacak bu sene, belli şimdiden.

Cana iş yapacak belli, ama sarp barış ayhan 3lüsü de ne ya!!

Pino yetenekli, top yapıp hücuma baya katkı sağlıyo, ben beğendim.

Stoch gayet iyi, çok faydalı olacak fenerde.

Hilbert fena değil, beşiktaşta yeri var.

Sadece gutiyi ve Dia'yı görmedik. Mutluluğumuz çok normal, çünkü bu saydığım oyuncuların ününün toplamı anca guti ediyor.

Başkan için söylenecek fazla söz yok, muhtemelen 2-3 sene sonra pişman olacak "yetmez yıldırım demirören" gibi dengesizce cümleler sarfedenler..

Adsız dedi ki...

@barizzio

15-20 dk'lık ya da hadi diyelim 90 dk'lık performanslarla nasıl böyle yorum yapabiliyorsunuz anlamıyorum müdür ya..cana iş yapar diyosunuz da adamcağız dün 10 dk oynadı. 10 dk'da kaç defa atak kestiğini, alan kapattığını, atak başlattığını, araya oynadığını, sıfıra inip kestiğini, şut çektiğini gördük ki..10 dk da nasıl anlayabiliyoruz? cana'yı sadece örnek olsun diye yazdım, diğerleri için de geçerli. biraz sabretmek lazım bence.

guti konusuna gelince; emre dışında türkiye'de iyi orta saha oyuncusu var da benim mi haberim yok acaba? neden bu kadar olumsuz eleştiriler yapılıyor guti'ye anlamıyorum. guti topçunun hasıdır, ötesi yoktur nokta. sad but true :(

w.t

ramram dedi ki...

futboldan anlayan adam futbolcunun iyisini daha santrada anlar. kumaşına bakar bilir. Barizzio kardeşime laf etmeyin Allah taş eder.

Adsız dedi ki...

@ramram;

futboldan anlayan adam gitsin arsene wenger'e danışman olsun, biz burda blog tutarız. kumaş mumaş derken, içinize adnan sezgin mi kaçtı? carrusca'nın kumaşını dokuyan adam kör oldu. guti de ali cansun'a benziyor diyelim de taş olmayalım bari :) aferin!

w.t

ramram dedi ki...

O yüzden ta*ak geçiyorum zaten. Ciddiye alıncak çok bişeyiniz kalmadı. Özellijle trap kardeşimden sonra:)

Adsız dedi ki...

kötü oyuncu demedim kral çıplak dedim

trapano