17 Mayıs 2010 Pazartesi

Vint!*


Barsa 20. şampiyonluğunu aldı, söke söke, zorlanarak da olsa.

Dün akşam uzunca süren Benelux tatili dönüşü (bir iki gün içinde yazacağım) eve dönüşüm 20:10'u bulunca koştur koştur açtım Ntv-Ntv Spor ikilisini. İki takım da epey kötü futbol oynuyordu, garip bir şampiyonluk paniği içerisinde. Barsa rakibin kendi kalesine atmasından sonra (ki diğer bir bakışla Pedro'nun banttan ince görmesi de diyebiliriz) klasik gevşekliğine döndü, bulduklarını attı ve heyecan yaratmadan kapattı defteri.

99 puan, kantarın topuzunun kaçtığının göstergesi. Madrid'le bu sene topladıkları toplam puan, bol mücadeleli bir senede ilk 3'ün aldığı toplam puana yaklaşıyor olabilir (mi?).

Bu düzeni, Barsa'nın sinir bozucu koşusunu bozmak isteyen Madrid muhakkak yeni sezona çirkef, karizmatik ve başarılı bir hoca getirecek (zaten aday sayısı 2-3'e iniyor). Bir de içeriden transfer yapabilirlerse kolay çökertirler. Ama sürpriz olur Messi-Xavi-Iniesta-Puyol iskeletinden birinin gitmesine pek ihtimal vermiyorum.

Hasılı, Primera Division'da güzel bi sezon olmadı, Katalanlar haricinde çok fazla sevinen çıkmadı. Umuyorum, sıklıkla belirtildiği gibi "makas" açılmaya devam etmez, sevilla'ların Valencia'ların şampiyonluğu zorladığı sezonları tekrar görürüz.

*katalan dilinde "yirmi"

4 yorum:

Barizzio dedi ki...

ps. Trapano'dan "hiç hesapta yokken" ya da "nötr daum'un kamburu" başlıklı bir yazı bekliyorum :)

Burak Eken dedi ki...

"Pedro'nun banttan ince görmesi"

:) :)

Adsız dedi ki...

güzel uzun bir yazı yazacam abi

trapano

Adsız dedi ki...

1 haftadır bekliyorum Bariz kardeşim, Barsayla ilgili yazı yazdınız, peki ya Bursa?

Bu kadar mı önemsiz, bu kadar mı sıradan bi olay bu anlamadım?!

Saygılar,

thePLAYER