19 Mart 2010 Cuma

yalnız ve güzel kapalı


Evim ile Ali Sami Yen arasi yürüyerek takriben 6 dakikadir. Maça gelis gidis yolum da Emniyet Müdürlügü-Selale hattindan Tekel Fabrikasi'na çikan yoldur. Ankaragücü maçina giderken de gittigim ayni yol bu sefer tugla ve sise kiriklari ile doluydu. Bunun sebebi de her zamanki gibi maça girmeden evvel Selale'de demlenenen Galatasaray taraftarlarina saldiran bir otobüs dolusu döner biçakli Ankaragücü tayfasiydi -ki daha sonra öğrendiğime göre 52 kişi göz altına alınmış 51'i geri bırakılmış, işte güvenlik zaafiyeti. Kapali tribünde hiçkimsenin huzuru yoktu maç saatinde bu olay yüzünden. Normalde sonuç ne olursa olsun aklimiza bile gelmeyecek Ankaragücü taraftari maç boyunca küfürlerin muhatabi olmustu bu olay yüzünden. Maç bitince de hizla eve döndük yeni olaylara muhattap olmamak için.
Tam da bu sirada tribünde bir kavga çikiyor, görüntülerden de görülecegi gibi bir kisi digerini dövüyor. Dayak yiyen tribünden düsüyor/düsürülüyor. Düsen/düsürülen hemen hastaneye kaldiriliyor ve akabinde iyilesiyor. Öncelikle bu olayin karsilastirildigi diger iki olaya bakalim: Fenerbahçe ile Everton arasindaki maçta bir taraftar vuruluyor. Bildiginiz silahla vuruluyor. Hani üzerinizde bulunsa ve ruhsatiniz olmasa ceza alacaginiz bir suç aletinden bahsediyorum. Maça gelen taraftarinin bir suç aleti ile vurulmasinda can güvenligini koruyamayan Fenerbahçe ceza aliyor. Öte yandan Besiktas tribününde mafyöz bir çikar hesaplamasinin sonucunda yine stada sokulmasi yasak olan kesici bir aletle bir taraftar öldürülüyor. Açikça ortada olan bir güvenlik zaafiyeti durumundan Besiktas ceza aliyor.
Hafif objektif davranabilecek bir insan bile bu durumlarin ayni kefede olmadigini anlayacaktir zannimca. Anlayacaktir ama söylemeyecektir. Çünkü isler kötü giderken ortaya saibe kokusu yaymak ezelden beridir uygulanan bir yöntemdir. Orta Asya'daki Türk devletleri organizasyon yapilarindan degil de Çin prenseslerinin türlü yatak oyunu kallesliklerinden ötürü yikilmistir misal. Hala öyle sanar bazi yarim akillilar. Hangi tribünde hangi hafta kavga çikmiyor Allah askina. Misal Inönü Stadi'nda izledigimiz Türkiye - Danimarka maçindan sonra Danimarkali futbolculari alkislayan bir sahsa 4 kisi karisinin önünde dalmislardir. Hani tribün eski açik oldugundan bir de adam yeterince alkol almadigindan atlayamamistir ama olay özünde benzerdir. Tribünde kavga çikmis, biri öyle ya da böyle dayak yemis, TFF bu taraftari koruyamamistir. Hadi Türkiye Milli Takimi'ni men edelim FIFA organizasyonlarindan. Bunlari ayni kefeye koymak Taksim'de bir cumartesi aksami tinerciler tarafindan biçaklanmak ile yolda tartistigi bir adam tarafindan dövülmek arasindaki farki bile anlayamadan Emniyet'i istifaya çagirmak kadar saçmadir. Yahu maç bitmis diyorum, ortada stada sokulmasi yasak olan bir cisim de yok. Oyuna etki eden bir durum yok. Iki kisi yumruk yumruga kavga ediyor. Bu yüzden kombinemi aldigim günden beridir safak saydigim, memleketin en önemli spor organizasyonu Galatasaray-Fenerbahçe maçi seyircisiz oynanacak. Biraz akil biraz selim.

16 yorum:

genncer dedi ki...

pardon ama bjk macında adam bıcaklanınca da cisim yoktu polis kayıtlarında ama ceza 3 maç- fenerbahce everton maçında ise silah dışardan ateşlendi ve adam elinden yaralandı 2 maç ceza . cisim yokmuş falan filan kimi kandırıyoeun cıkın erkek gibi diyinki gs medyası önemli bir iş başarmıştır korkmayın.

trapano dedi ki...

seyircisiz maça karşıyım da 185bin lira az be abi...
bide düştü/düşürüldü tartışmaya açıkmış gibi davranman ne bileyim köşallee oldun yine

Adsız dedi ki...

Diyarbakır'a hakettiği cezayı veremeyen, ceza verirken elleri titreyen bir federasyon... Bu ortamda GS'ın sahasının kapanması için anca Allee'nin saydığı adam öldürme veya silahla yaralama gibi birşey olması gerekirdi. Hele ki derbi öncesi... Zaten hakettiğimizi de düşünmüyorum o ayrı.

Cacaca dedi ki...

Dayak yiyenin yerinde sen olda, ayni yaziyi yaz buraya...

Adsız dedi ki...

"Sahaya adam atma sezonu açılmıştır", "PFDK, seni münferit seviyoruz", "Pet şişe 2 maç, adam öldürmeye teşebbüs 100 bin TL", "Uçmayı bilmiyorsan tribünde işin ne"

Adsız dedi ki...

olay gözlerimin önünde cereyan etti, morg mecidiyeköy ve gayrettepiyi talan eden ankaragücü taraftarından korktuğu için olayı göremeden erkenden gitti..düşen taraftar sarhoştu ve ne yaptığını bilmiyordu. biraz dayak yiyip hırpalandı ama kesinlikle düşürülmedi..kendisi kaçtı ve atladı aşağıya. hatta kendisini döven adam ve ordaki güvenlikçi de arkasından yakalayıp düşmesini engellemek istediler ama başaramadılar..

biri stadta intihar etmeye kalkışıyorsa külübun bunda ne suçu olabilir ki? dengesizin biri yüzünden stadın kapatılmasını konuşmak bile saçmalığın daniskasıdır..

w.t

burKitt dedi ki...

adam intihara kalkıştı ne demek ya, sen kapalının onundeki tenteleri abbasaga parkı tadında yapmıssın, millet yakalamac oynuyor ve sen bundan sorumlu olmuyorsun, adam intihar etti, biz napalım diosn. aynı acıklamayı bjk tarafından " olenle olunmez ", fenerbahce tarafından " kusun adres sormaz ki " tadında cevaplansaydı o zaman. bu nasıl kendine müslüman bir mantık. senin stadında adam kovalanıyor ve tribunden asagıya dusuyor. sen stadında bu denli guvenlik zaafiyeti yaratamassın. yıllarca " yan hakemin gozune gelseydi adamcagız kor olurdu dierek" bozuk paradan saha kapatıldı, kimse "amaa adam para duserken araksında onu tutmak istedi" palavrasına sıgınmadı.besiktas macında nasıl güvenlik zaafiyetinden bahsediyorsanız, kendi stadınızda yasanan olaya da bi o kadar objektif olun.kaldıki stad dışından sıkılan bir kurşun için güvenlik zaafı diyorsan bu olay haydi haydi güvenlik zaafıdır. zafiyet, sıradan bi macı seyircisiz oynatmak degil, derbiyi seyircisisiz oynatamamaktır kardeş :)

Al lee dedi ki...

ne güzel yaw, bir blogumuz olduğu gerçeği herkesin aklına gelmiş oldu böylece. bu arada zaytung.com vs Fenerbahce.org diyorum. Hangisi daha komik diye oylama başlatacam hakkaten.

Adsız dedi ki...

stadta tecavüz edilse, dışarıdan getirilmiş bir suç aleti yok denecek

Adsız dedi ki...

burkitt, madem bu kadar hassas bi kitlesiniz o zaman şunu söyleyebilirim; son üç sezondur saraçoğluna deplasmana gitmiyorum ama 2002 yılından beri orda 5-6 tane fb-galatasaray derbisi izledim, fb stadınının her galatasaray maçından sonra 10 maç filan kapatılması gerekiyor..orda deplasman trübününe yapılmadık pislik bırakılmıyor ama ne medya bi şey yazıyor ne de tff ceza veriyor..fener taraftarı ali sami yene gelince biz ne yapıyoruz; bin tane fenerliyi biletsiz içeri aldırıyoruz..

tekrar ediyorum; sarhoşun biri intihar etmeye kalkıştı diye ali sami yen'e gelmekten korkmayın :)

w.t

köşeli dedi ki...

trapano ve burkitt ağızlarından salyalar akıtarak, konuyu değiştirerek, gerçeği çarpıtarak, gelecek hafta sami yen de başlarına gelecekleri bilerek, saldırganlaşmaya başladılar.
sen özellikle trapano.. bana her yerden laf atacağına bi-iki ay önce yolladığın maili burda paylaş.. aldığınız her kötü sonuçtan sonra ortalıkta görünmüyorsunuz.. yeter be. ulan 2. bile olamayacaksınız ya, haftaya darmadağın olacaksınız ya, eşşek benim olacak vuracam kırbacı vuracam kırbacı!!!

Adsız dedi ki...

"sarhoşun biri intihar etmeye kalkıştı diye"

185 bin TL'lik ceza makbuzunu da bu arkadaşın eve postalayın madem..

kif

Barizzio dedi ki...

Gencler selam herkese.
Galatasaraylilar bi objektiflik masali tutturmus devam aynen. Medyanin hepsi fenerli ayagini gecin, bizim gibi insanlarin takip ettigi futbol bloglarinin hepsi galatasarayli, sekilde goruldugu gibi.
Fenerliler desen zaten gozleri dunyayi gormuyo, takimlari super oynuyomus gibi, federasyonu sucluyolar.
Besiktaslilara hic girmiyorum, yuzum yok kendim yuzunden..

Al lee dedi ki...

http://golsuzesitlik.blogspot.com/2010/03/munferit.html

bu yazı son noktadır. daha lafı olan beri gelsin

Barizzio dedi ki...

Galatarasay yazan bi kulüp diye saldırmak bi kulübe..
Yazıdaki özgüven eksiği ve hırsını alamama çabasından ibaret bence.
Bu tartışma bitmez zaten, son noktayı da allahın oğlu gelse koyamaz, rekabetin olduğu yerde düşmanlık olacaktır, robot değil sonuçta insanoğlu da..

trapano dedi ki...

gündemde bomba etkisi yaratacak bir derbi yazısıyla geliyorum