18 Aralık 2009 Cuma

avrupa ligi ikinci tur..

kopenhag, club brugge, standard liege, twente gibi takımların olduğu torbadan atletico madrid’i çekmek elbette çok iyi bir durum değil, liverpool ve rubin kazan’dan sonra çekebileceği belki de en önemli takımı çekti galatasaray..evet, atletico madrid şu dönemde iyi durumda değil ama teknik direktörünü kısa zaman önce değiştiren ve kadrosunda aguero, forlan, simao sabrosa gibi yıldızlar olan bir takımın bundan 3 ay sonra ne hale gelebileceğini kimse tahmin edemez..süper ligin devre arasında neler olacak bilinmez ama galatasaray'ın iddaasından bahsedebilmemiz için baros'un takıma katılması ve özellikle defanstaki problemlerin çözülmesi şart..geldiğinden beri performansıyla vasatın ötesine geçemeyen leo franco 5 yıl evsahibi olduğu vicente calderon’a bu sefer misafir olarak gidecek..bu da galatasaray-a.madrid serisinin bir başka ilginç boyutu olacak..
***
öte yandan lille de fenerbahçe için çantada keklik bir rakip değil..yakın zamanda lyon'a karşı 3-1'den geri döndükleri maçı izlemiş biri olarak fenerbahçenin işinin çok kolay olmayacağını söylebilirim..gervinho takımı yönlendiren, kontrolü zor, sıradışı bir adam..fenerbahçe'ye mutlaka problem yaşatacaktır..
***
önümüzde bu kadar önemli iki rakip varken sonrasından bahsetmek ne kadar doğru bilemem ama 3.tur için fantastik bir merseyside-istanbul kapışması olasılığı var..tadından yenmeyecektir..

sabri kurbanda orta kessin

1 yorum:

köşeli dedi ki...

wasted yalnız o 3.tur merseyside eşleşmelerinde ilginç bir sakatlık olacak.
gs ve fb 'nin bi üst tura çıktığını rakiplerinin de merseyside ahalisi olduğunu düşünürsek gs ve fb de 3. tur maçlarında önce istanbul'da sonra ingiltere'de oynayacak. ve maçlar aynı güne verilmiş.. (dileyen uefa.com dan bi sonraki turun tarih ve yerlerine bakabilir)
yani aynı gün istanbul'da hem everton hem liverpool taraftarı, liverpool'da hem fb hem gs olacak ki bence uefa yetkilileri ters köşe olmuş durumda.
büyük ihtimalle değiştirilecektir..
olursa çok fena olur.
bence kuralar fena değil. bu tarz takımlarla karşılaşmadan finale gitmek zor olacak. özellikle gs için şunu söyleyebilirim her ne kadar formsuz bir dönemden de geçse a.madrid'i elemek ileriki turlar için takıma iyi bir özgüven sağlayacak. hele stopere ve forvete iyi birer takviye yaparsak kaymaklı ekmek kadayıfı olur..