7 Ekim 2009 Çarşamba

ORTAYA KARIŞIK


ortalık karışmış, sinirler gerilmiş, köşeli yorumlarıyla bloga geri dönüş yapmış,müdavimlerimiz birbirine girmiş, tribün liderim burak reis'i liseli yorumları çileden çıkarmış(bu kişi the player değil, alınmasın)... sezon başından beri övülen, kusursuz galatasaray' ardarda puan kayıpları sonrasında bir rijkaard fotosunun altına "anlayışımız budur" denilerek konu kapatılmış, ve bunu unutturacak harika bir tartışma konusuyla blog gündemi değiştirilmiş( bu kişi wasted times değil, alınmasın). değerli yorumcularımız bunlara alışık değil, bizi böyle tanımıyorlar... başlıktaki gibi ortaya karışık bir değerlendirmemi yapacam 8.haftaya dair...

fenerbahçeyle başlarsak; sezon başından beri en iyi oyununu oynadı fenerbahçe, üstelik karşısında sezonun iyi takımlarından gençlerbirliği vardı. takım yavaş yavaş form tutuyor, lugano-bilica, emre-baroni ikililerinin uyumları, volkanın formu fenerbahçe'yi gol yemez hale getirdi. görünen 2sorun biri güiza kendisini artık suçlamıyorum, kendisini yeteneksiz, bunu artık herkes görüyor, yetenek doğuştan gelen birşeydir. ikincisi andre santos. yorgunluk diyorlar inanmıyorum. bence onun sorunu multiple position disorder... buarada yineliyorum.13hafta 39puan.

galatasaray- daha önce söylediğim gibi ofans-defans dengesizliği ve dağınık futbolun bedelini ödüyor galatasaray... şuan galatasarayın bir sistemi yok, oturmadı henüz... oyüzden bir ara evinde önüne gelene 5 atan mustafa denizlinin fenerbahçesinde oldugu gibi bol gollü galibiyetlerde eksik yokmuş gibi göründü okadar... servet maskesini düşürdü, kaleci oldukça vasat, rotasyon türkiye'ye gelen bütün büyük hocaların başına dert olduğu gibi rijkaardın da başını ağrıtacak gibi. ama kadro müthiş, taraftar motive olmuş, milli takım arası iyi gelecektir...

beşiktaş-mustafa denizli ve i.üzülmez'in fenerbahçe'den daha iyi oynuyoruz açıklamalarına kendi seyircisinden ıslıkla cevap geldi. benim cevap vermeme gerek yok. yalnız taraftara sorum var.son maçta rakip barcelona olsaydı yine ıslık mı olurdu, yoksa bütün dünya bizi izliyor en iyi biziz " ooo lleee lllaa hhaa hhoo hhüü zziiittt zütt" diye koreografimi olurdu? (bunu cidden sordum. tribünden birileri varsa aramızda cevaplarlarsa sevinirim).

bülent uygun-ilk galibiyet sonra istifa? iyiyken bitirmek istedi heralde. sivasta gece kulüpleri mi açıldı? la ilahe illallah?

ankaraspor- seneye çıksa ne olacak? yazık değilmi oyunculara? rober de iyi hocaydı.
http://www.mahoantakya.com/

7 yorum:

Al lee dedi ki...

komik adamsın trap, bu ortaya karışık mevzusuna kebap koymayı da özlemişim zaten :) güzel yazı, ben de gerginlik azalsın diye film afişi koydum aşağıya. Derdimiz Alex kimden iyi kimden kötü değil sen de biliyorsun ki yazıda da Alex'le ya da Hagi'yle kıyaslama olayına gerek olmadığını belirttim. herneyse birader MPO'yu da kullanılan bir kavram yapsak ne güzel olur di mi :)

Adsız dedi ki...

Anakaraspor hisse yapısı değişmeden Ankaragücü ile aynı ligde oynayamayacak

Adsız dedi ki...

Trap GS konusunda haklısın, ekstra olarak diyebilirimki, defans ve ortasaha göbeğinin sürekli oynamamaları da etkiliyor olabilir düşüncesindeyim. Alex konusunda gergin konuşmalar geçmiş, lefterli postta kendisinin FB için ne olduğunu gayet iyi anlattığımı düşünüyorum. Hala da bu takımda olmazsa cacık olmayacağı kanaatindeyim..:) Bir takımda en umutsuz anda bile sahadaki 11 deyken:" Abi rahat ol, sahada .... var!!" dedirten birinin olması önemli...

O değil de, bir istekte bulunuyorum senden yine..:) yakın geçmiş yıllarda futbol saha organizasyonu olarak, sahadaki 10 numaraların bir önemi kalmadı, mühim olan 11 kişinin aynı şekilde oynaması fikri hakim iken, bu sene büyük takımların hepsinde gayet 1er 2şer 10 numara oyuncu bulunuyor. Hani sahada arapaslarına ve uzaktan şutlarına, düşünce farklılığına yaptığı defanstan çok çok daha fazla ihtiyaç duyulan adamdan bahsediyorum. sanki 10 numara is back gibi duruyor ne dersin??1-2 kişinin yaratıcılığına daha çok bakılıyor gibi bu sezon. Diğer liglerin büyük takımlarını da ele alarak konuşuyorum.

KinG

Adsız dedi ki...

Görüntü öyle iştah kabartıcıydı ki öğlen karışık kebap yemekten kendimi alamadım :D

Kemal

köşeli dedi ki...

@trapano
gs'ı bütün yazı sağdan soldan dövüp -yani malum eleştirmenlerin tüm eleştirilerini sütununa alıp- "ama kadro müthiş, taraftar motive olmuş, milli takım arası iyi gelecektir..." diye iyi bir dilek ve görünen köyle -kadroyla- bitirmişsin, bunun amacı gelebilecek -ve gelmiş giden- "fanatiksin oğlum sen" eleştirileri mi acep ?!!
ve buarada ağabey aşağıda bir yerlerde yazmıştım ama hani bugünlerde ulusal maçlar var. ve tabi başarısızlıkla noktalanması büyük olasılık. fatih terim'in koltuğu sallanıyor. bu türbülent uygun bunu düşünerek istifa etmiş olmasın ?..
belkide birileri kulağına kar suyu kaçırmıştır.
olmaz olmaz deme.
olmaz olmaz.

köşeli dedi ki...

ankaragücü gibi yılların takımını, araç için kullandığı ankaraspor üzerinden ele geçiren gökçek'e az bile.ben bu cezanın ankaraspor kulübüne verildiğine inanmıyorum. keza ankaraspor oyuncularının başka takımlara transferleri için 15 günlük ek transfer süresi verilmiş. tek zararlı rober gibi görünüyor. keşke şu yılmaz vural gibi dön baba dönelim teknik direktörlerinden birinin yerine süper ligde kalsa.

trapano dedi ki...

@köşeli
kalleşçe bi yorum

@king
hocam sanırım bunu milli takımla ilgili bi yorumda söylemiştim. düşüncelerimiz paralel ama zaten biz hep bir geriden takip ediyoruz. çift önlibero,10 numara, tek forvet... arası yok bizde ya 10 numara olursun yada önlibero... xavi, iniesta,lampard, gerrard gibi isimlere en yakın adamlar emre hamit. aurelio öyleydi daum onu önlibero yaptı. açıkcası ben 10numaraları seviyorum. türk futboluna inanılmaz renk katıyorlar. kasapların arasında bu adamlar keyif veriyor. hep olsunlar