10 Temmuz 2009 Cuma

yürüyedur..


Biz Arda'ya Lincoln'ün degil Metin Oktay'in formasini veriyoruz demisti Haldun Üstünel. Ayni zamanda Ümit Karan'in degil Hakan Sükür'ün kaptanlik pazubandini da verdiler. Hagi'den sonra müzeye kaldirilmisti ama Felipe'yle birlikte tekrar sahaya döndü 10 numara. Daha sonra Hakan Sükür, Necati Ates ve Cassio Lincoln giydi. Buna ragmen Galatasaray'da 10 numara diyince akla Metin Oktay ve Hagi gelir sadece.

Ben Metin Oktay'i izleyemedim, ama Metin Oktay diyince aklima Galatasaraylilik geliyor en saf haliyle. Hagi'yi ise doya doya izledim neyseki. Arda, takimini belki Metin Oktay kadar seviyor olabilir ama O'nun kadar centilmen bir futbolcu degil. Yani bir Fenerbahçe maçinda Fenerbahçeli bir oyuncuya dirsek atip kirmizi kart gördügünde stadi terkederken Fenerbahçe taraftarlarinin alkislayacagi bir isim degil. Ayni zamanda Hagi kadar yetenekli de degil. Maçin son dakikasina girerken ümitlerin yok olmaya yüz tuttugu bir anda, "Galatasaray varsa umut vardir" dedirtmedi henüz bize.

Ama Arda Turan farkli bir adam. Su anda Türkiye'de her kulübün takiminin ortasina dikmek isteyecegi bir bayrak. Ama o Galatasaray'a ait sadece. Hiç sevmedigim insanlar istedikleri kadar vurmaya çalissinlar, biz de tüm destegimizle arkasindayiz yeni kaptanin. Bence Ugur Uçar, Batista'nin gazabinda ugramayip düzenli oynayabilseydi kaptanlik en çok Ugur'a yakisirdi, o ayri bir konu tabi.

Asagida italik olarak Arda'nin kaptanlik ve 10 numarayla ilgili açiklamalari var. En dikkatimi çeken ise "bu takimda son sözü Emre Asik söyler, böyle bilinsin" cümlesi oldu.

10 numarayı giymek istemiyordum ama başkanımız bana Metin Oktay’ın formasını emanet etmek istediler. Kusurabakmayın 22 yaşındayım heyecanlandım. Bu benim için büyük gurur veonur. Bu formayı nasıl hak ettiysem, aynen taşımaya da devam edeceğim.Bu kaptanlığa layık olacağım. Bana efsane olmanın yolunu gösterdicamiamız ve yönetimimiz. Bunu sonuna kadar götürmek istiyorum. Efsaneoyuncuların içine girmek istiyorum. Buna layık olmaya çalışacağım” dedi.Arda sözlerine şöyle devam etti: “Ayhan Akman, Emre Aşık,Sabri’ye büyük saygım var. Bu kaptanlığı yaparken desteğionlardan alacağım. Karar alırken onlarla birlikte alacağım. Ben 10yaşında iken Harry Kewell’a karşı oynayan takımını bir kasanınüzerinde izledim. Kimilerinin arkadaşı, kimilerinin abisi olacağım.Bilinmesini isterim takımda Emre Aşık’ın lafının üzerine lafsöylenmeyecektir. Bundan herkes emin olsun. Burada amaç takımınbaşarısı. Bunlar başarımız için bir araç. Amacımız şampiyonluklara vekupalara ulaşabilmek. Benim her şeyim Galatasaray. Hayatımın tek anlamı Galatasaray ve ailem. Bugün mutluyum. Heyecanlıyım, çünkü bunlar benim için çok özelanlar.”Arda Turan, Ayhan Akman’a da teşekkür etti: “Herkesin birtarzı vardır. Metin Oktay’ın forması verilecek deyince kabulettim. Ayhan Akman’a teşekkür ederim. İnanılmaz bir ağabeylikyaptı ve 22 yaşında birine kaptanlığı verdi. Herhalde kendi oğlunaverilse bu kadar mutlu olurdu. Bu kaptanlığı nasıl verdilerse bunutaşırken de aynen devam edeceğim.
Sami Yen'in kapalısı, Hayatın Tam Ortası - Keep Walking

7 yorum:

Adsız dedi ki...

doğru karar

trapano

Adsız dedi ki...

son sözü emre aşık'ın söylediği bir takım ne kadar kaliteli olabilir?

Adsız dedi ki...

son sözü aziz yıldırımın söylediği bir takımdan daha kaliteli olacağı kesin..

Adsız dedi ki...

yan yana gelseler emre aşık'ın aziz yıldırım'ın elini öpeceği kesin.

Adsız dedi ki...

hagi futbolu bıraktıktan sonra ilk kez "daha az" üzülüyorum 10 numaralı forma için..

ps: 10 numara takıntılı değilim ve fenerbahçeliyim :)

w.t

Adsız dedi ki...

w.t de fenerliyse isminin açılımı wasted times değil olsa olsa wasted teams olurdu :)

Adsız dedi ki...

yürüye dur aslanım yürürken de yaslarım