14 Temmuz 2009 Salı

refreshing...





futbol gün geçtikçe zorlaşıyor, hızlanıyor, müthiş yıldızlar doğarken, müthiş yıldızlar futbola veda ediyor.her yıl dünyanın en iyi futbolcusu seçiliyor. zidane, ronaldo, kaka, shevchenko, ronaldinho, c.ronaldo, messi... yaşım itibariyle müthiş yıldızlar izlediğimi sanıyorum ama bunların hiçbiri gelmiş geçmiş en iyi futbolcular top5 listesine giremiyor,neden? gerçekten neden?

bizim izlediğimiz yıldızlar yine di stefano, eusebio, puskas,van basten muamelesi görecekler. efsanevi yıldız zidane uefa başkanı seçildi, efsanevi yıldız messi kupayı kaptana verdi, efsanevi yıldız ronaldo aidsten öldü... gibi haberler olacak ilerde ve oğlum bana işte "zidane bu kadar iyiyse neden ilk5e girememiş?" sorusuna cevap arıyorum. bu ilk 5i kim belirledi? belirleyen kişi yaşıyor mu? kendilerine saygım sonsuz ama pele, maradona, beckenbauer, cruyff, platini sizlere sorarım; ulan nasıl bir top oynadınız da sizi kimse geçemiyor? 80lerden sonra bu liste niye yenilenmiyor? hele sen kaizer, defansif bir oyunla nasıl yani? haydi messi ile c.ronaldo'yu geçtim, gençler daha, e peki zidane? hiç mi haketmiyor?

emanuel tetteh

3 yorum:

Barizzio dedi ki...

Enteresan bir serzeniş genç arkadaşım.
Sıklıkla kafamı benim de kurcalıyor bu sorun. Ama tahminim şu. Bu adamları canlı izleyen kuşak şu anda spor yazarları, hakim medyanın başındalar. Bizim kuşağın eline ipler geçince, bizimkiler de, "bunlar da yıldız mı olum, bizim zamanımızda messiler vardı, zizular vardı" diycekler.En iyi oyuncular da, 90lar-2000lerde oynamışlardan seçilecek kesin..

köşeli dedi ki...

gerçekten trapano yine futbola dair ilgi ve zekasını konuşturmuş..
ama yinede yazının bir kısmına katılmıyorum... barizzio'nun tespitide yerinde... (lan ne kaypak adamım!)
abi zidane bazı kaynaklarda ilk beşe girmeyi başarmış bir oyuncu..
teknoloji sayesinde maradona'yı da izlemiş sayılabiliriz.. adam messi'nin bir gömlek üstü gibi (hoş tartışılabilir, messi'ye de bayılırım)
ama en önemlisi cruyff abi..
video sitelerinden veya başka kaynaklardan lütfen izleyin şu adamı..
biraz zidane, biraz iniesta, bir çorba kaşığı hagi, bir tutam kaka... ve hepsinden mükemmel..
ağzımın izlerken açık kaldığı ender futbolcudur cruyff..
ve ne ronaldo ne messi ne de bir başkası o futbol ilahlarının derecelendirmesinde cruyff'ın bile 3.sırada girdiği listeye asla hatta tırnak içinde yazayım "asla" giremezler...
hatta şu cümleyi hiç sakınmadan kurabilirim,
barcelona şu anda dünyaca ünlü barcelona'ysa bunun en büyük nedeni masörlük dışında her kademesinde görev almış ve şu anda tanrı'nın eli gibi barcelona'yı yukardan yöneten johan cruyff'tır...

Adsız dedi ki...

Kanımca kendi ülke milli takımında başarılar yaşamamış olan christian ve messi daha o seviyeye çok uzak kalacaklar..ülke takımını taşıyan futbolcu efsane olmaya aday oluyor...meksikalı santos buna güzel bir örnek olabilir, takımsal olarak gittiği her kulüpte leblebi gibi gol atıp milli takımda hezeyan olan insan tipi...biraz geriye gidersek o beşliye yaklaşacak futbolcu ronaldo(there is one ronaldo) olabilirdi belki ancak sakatlıklar kariyerine zarar verdi..zidane bence de pekala beşliye yakındır belki içindedir...zira ulusal başarı ve takım düzeyinde(çok emin olmamakla beraber) başarı dersen adam yakın tarihin efsanesidir diebilirim...benim anlamadığımda romario nasıl olmass arkadaş?? kaç futbolcu 1000 golü geçmiştir ahir ömründe??

burkay