2 Temmuz 2009 Perşembe

Galatasaray'dan sağ gösterip sol vurma klasikleri - 3


Babel, Owen hatta Govoularin havada ucustugu bir ortamda, Galatasarayli taraftarlarin yeni yildizi Haldun Ustunel yine surprizini yapti ve Abdul Kader Keita ile 3 yillik sozlesme imzalandigini duyurdu.

Ben Keita'yi en son Fildisi Sahillerinin cok guzel top oynayip gruptan cikamadigi 2006 Dunya Kupasinda bir de Misirla oynadiklari Afrika Finalinde izledim. Fransa ligini yakindan takip etmedigim icin ne Lyon ne de Lille performanslari hakkinda bir bilgim var. Hatirladigim ve dun videolarindan izledigim kadariyla mucadele gucu yuksek, cok hizli ama bir o kadar da bencil bir futbolcu. Hasan Sas in iyi zamanlarini hatirlatiyor. Yillardir Yattara hayali kuran Galatasaray taraftarinin atesini dindirecegi kesin. Ama total futbol, hizli pas yapan takim mottolariyla olusturulan bir takim icin dogru secim midir ondan cok emin olamiyorum. Burada en onemli nokta arkadaslariyla, ozellikle Arda Kewell Baros 3lusuyle yakalayacagi uyum olacaktir diye dusunuyorum. Sabri'ye ya da Baris'a verecegi birkac pastan sonra pas vermeye tovbe etmesi de muhtemel tabi.

Bu transferle birlikte asil degisiklik Arda'nin pozisyonuda olacak gibi geliyor. Bundan aylar oncesinde yazdigim bir yazimda belirttigim gibi Ispanyollarin Turkish Iniesta dedigi Arda'yi ben de pek cok ozelligiyle Iniesta ile kiyaslamistim. Gorunen o ki Rijkaard da pek farkli dusunmuyor. Yine de Bayer Leverkusen macindan sonra takimin oyun sablonu hakkinda gerekli izlenime sahip olacagimizi dusunuyorum.
viva rachid taha

3 yorum:

Barizzio dedi ki...

Total futbolla uyumu sıkıntı olmaz. Yani bencil de olsa, önemli olan, takım savunmadayken alan doldurma görevini iyi yapabilmesi olacaktır. Zaten aksi takdirde Franky'den de forma yerine el hareketi alır.
Sıklıkla belirttiğim gibi, bence galatasarayı uçuracak tranfer değildir. Ama günden güne tüm kadrosu isimlenmeye başlayan galatasaray'ın son senelerdeki isimli transfer politikasının, başarısız olmayan bir devamıdır diyorum.

trapano dedi ki...

sağ vuramayıp, sol vurmak

Adsız dedi ki...

:) İyi transfer iyi...

François