28 Mayıs 2009 Perşembe

Herkes yenilir


Maç başımda dilimden düşürmediğim bir "Manchester yenilmez" mavrası vardı. Çok istedim Barsanın kupayı almasını, ama bekler yokken, rakip United iken bir türlü oturtamadım kafamda galibiyeti. Olurmuş meğer...

Basireti bağlanmış bir ManU vardı sahada. Antipatik yarı-tanrı Ronaldo ilk yarının başlarında kaçırdığı pozisyonların etkisinde mi kaldı bilinmez, bir türlü etkili olmadı Los Cules savunmasına karşı. En çok da o gol sonrası kameraya bakarak verdiği o çirkin pozları görmediğimize sevindim aslında! Pique kendisini indirip ilk sarıyı gördüğünde Pep korkulu rüya görür dedim, görmedi. Ne Rooney, ne Giggs ilaç oldu Sir'ün hücum kısırlığına. O da ikinci yarıda, Al Lee'nin yakaladığı üzre, Liverpool'dan 4 yedikleri maçın taktiğini, yani 5 forvetle hücum etmeyi denedi. Her zamanki gibi hücumun forvetlerle yapılmadığını gösterdi tarih bize.

Guardiola'ya sene başında sorsak herhalde hayal bile edemezdi bu 3 kupayı birden kazanmayı. Halihazırda oturmuş bir takımı "katalan" kimliğiyle bütünleştirip dev bir ruh kattı adam takıma. La Liga kupa töreninde utanmasa Gujohnsen bile katalanca konuşacaktı! Senelerdir isteyip de yapamadıkları politik kimlik kazanma hadisesini de (derin mevzu, bir ara dalalım) inceden çözdüler böylece. Bizimkilerin deneyip her seferinde yüzüne gözüne bulaştırdığı "abi" kimliği, doğru haliyle tezahhür etti "Pep"te. Laporta nın da son şansıydı, o kumar da tutmuş oldu böylece.

Çok söyledik, en önemlisine gelelim. Senenin en çok hak edeni kazandı. Sezonu şık bir şekilde özetledi maç: Barsa>ManU>Diğerleri. İki senedir ne mutlu ki en iyi oynayan takımlar alıyor bu güzel kupayı. Daim olsun inşallah. 2009 yılın futbolcusu ödülü de, yazın da önemli bir turnuva olmadığına göre ilan edilmiştir diyebiliriz. Messi'ye altın top hayırlı olsun!!
busqet dolls

2 yorum:

Adsız dedi ki...

messi iyi bir insan

trapano

aşkın dedi ki...

Messi hayırsız çıktı