18 Ağustos 2008 Pazartesi

kupa süper.. takım?

birileri skibbe'nin kulağına bi şeyler fısıldamış olmalı ki, galatasaray süper kupa maçına daha farklı bi kadroyla çıktı..ümit sakat, eldeki tek forvet de nonda iken 4-4-1-1 den başka bi şablon da olamaz zaten..

ilk yarı, galatasaray inanılmaz dağınık oynadı..kayseri'nin orta çizgide kurduğu seti oyunun hiç bi bölümünde kıramadılar..üst üste 4 pas görmedim ben..2.fatih terim döneminde önüne gelenden 3-4 yiyen takımdan bile daha karaktersiz bir takım vardı sahada..

maç başlamadan skibbe'nin kulağına fısıldamış olanlar devre arasında çığlık atmış olmalı ki, galatasaray ikinci yarıya çok farklı bi futbolla başladı..Hızlı, yerden oyun, bol pas, mücadeleci orta alan, kanatların hücuma istikrarlı desteği ve dinamik futbol galatasaray'ın kayseri'yi yarım saatte teslim almasını sağladı..

galatasaray'ın -özellikle gerets'ten sonra- dinamik bir futbol karakteri yakaladığını, takım kimyasının 3 yıldır bu yönde oluştuğunu kabul etmek gerekir..galatasaray statik oyunu bilmiyor ve öyle oynadığı zaman sonuç alamıyor..skibbe'den beklenen galatasaray'ın hareketli futbol tarzına katkıda bulunmasıdır..bunu, daha da geliştirmeye çalışmasıdır..çünkü bu takım, 2000'deki galatasaray olmaya, 2007'deki fenerbahçe olmaktan daha elverişlidir..
jkj

7 yorum:

Barizzio dedi ki...

Hocaö, 4 3 1 1'i toplayınca 9 ediyor yahu :)

wasted times dedi ki...

4-4-1-1 be barizzio, anlıyalım :)

Barizzio dedi ki...

Yok canım, anladık da, polemik olsun maksat :)
Biraz da Türk Medyası style yauv.

wasted times dedi ki...

anladım canım, adnan aybaba serhat ulueren hesabı :))

allah benzetmesin walla :)

Al lee dedi ki...

bu arada dünkü maçtan sonra gazeteler Aykut'u yere göğe koyamıyorlar yine. Allah aşkına bu adamın en çok eleştirilen yönü yan toplardaki zaafı değil mi? E onda bir gelişme gören oldu mu?
İlk yarıdaki pozisyonda Servet Puroviç'in önünde topa yükselmeye niyetliyken arkadan gelip onu engelleyen ama aynı zamanda topa da vuramayan, topa çıkma özürlü insan, az daha golü yememize sebep oluyordu yine.

KinG dedi ki...

2000 yılını artık baz almadan yorum yapsak daha iyi olmaz mı sizce?
futbolun hızı,oyun sistemleri bu kadar değişmişken o yılla kıyas yapmak biraz zor gibi...
onun dışında Aykut için sabır diyorum. FB nin volkana gösterdiği tutumu bizim yapamamız sanki ortalığın dinginleşmemesine neden olup, Aykut değil onun yerine oynayacak oyuncuyu bile sıkıntıya sokar die düşünüyorum...

wasted times dedi ki...

2000deki takım, ısıran, topu aldığı gibi saldıran, dikine oynayan, topu rakip ceza sahasına taşımak için her şeyi yapan bi takımdı..gerets de, kalli de bu karakteri geri kazandırmaya çalıştırdılar takıma ve takımın kimyası o yönde oluştu..

geçen yılın fenerbahçesi de, tartan, biçen, kontrollü, savunma konsantrasyonundan asla vazgeçmeyen bi karaktere sahipti..denge futbolu oynuyolardı, gayet de başarılı oluyorlardı..

2000deki cimbom, 2007deki fener derken bu farkı anlatmaya çalıştık ve bence gayet de her dönem baz alınabilecek bi futbol oynuyordu galatasaray..

teşekkürler burkay :)