26 Ağustos 2008 Salı

İlk hafta gözlemleri


Sonunda hasret bitti, pek bi şeye benzemese de, bizim ligimiz başladı.

Bol gollü bir ilk hafta oldu, atan atanaydı.

Anadolu takımları çok gaz başladı lige, yeni transferlerin çoğu bana iyi gözüktü, özellikle Antep ve Antalya'nınkiler.

Beşiktaş'tan bu sene şampiyon çıkmaz; biz yine çileler içinde bir sene geçiririz. İlk 3 yine en makul hedef olur, uefa'da 4. tur neden olmasın?

Fener yine ilk hafta patladı, bu bi klasik zaten, son yüzyılda bi tek Erciyes'e 6 attıklarını hatırlıyorum, o da 100. yıllarında. Bence halen sezonun en büyük şampiyonluk adayı.

Galatasaray yine bildiğimiz gibi. Dünyanın en kötü oyuncularını koyup, bi şekilde iyi futbola yakın bi şeyler oynamaya çalışıyor, önemli kısmında başarıyorlar. Ben şampiyonlar ligine kalacağını düşünüyorum. Baros iyi bir transfer değil bence, hayırlısı olsun haklarında.

Trabzon'u beğenmedim. Umarım yeni takım oldukları içindir, yoksa bu dağınık görüntü, sezon ortalarına doğru, "darmadağın" bir görüntü olur, bu sefer taraftar şehri yakar.

Hepimize hayırlı olsun. Keyifli ve dostça bir sezon olsun dileklerimle..


dew

8 yorum:

mehmet erdem perek dedi ki...

katılıyorum çoğunlukla, bu arada daha çoook başta da olsak lig öncesi gözlemlerimde (sizin blogtaki yorumlarımdan görülebilir) haklı olduğumu görmek açıkçası götümü kaldırdı.
antep; tabata-betoyla ve geçen seneden çok beğendiğim murat ceylan'la güzel takım olmuş. kocaeli plase.
düşme adaylarım denizli, antalya ve ankaraydı. beni yanıltmamaya devam ederer umarım, ki denizli, 90'ların ortalarındaki zeytinburnunu hatırlattı bana, bu devirde bu kadar kötü takım kurmak da garip.

KinG dedi ki...

doyurucu diil...en kötü oyuncular acımasız ve saldırgan mı birass?!?beşiktaş konusunda fevri, fener konusunda gayet large...barizzio noldu,seni kimler aldı?!?!

Adsız dedi ki...

Bence çok Galatasaray sempatizanı bir yazı.
Geçen haftalardaki formalı fotoğraf yoksa gerçek mi oluyor.

Valorem

Adsız dedi ki...

Barizziocuğum, Burkay'a biraz destek çıkmak durumundayım. Dream Team yazısının altına da yazmıştım. İlk haftanın ilk gününde yazı yok. İkinci gününde de olan doyurmadı.

Şahsi fikirlerimizi beyan etmemizin bir değer ifade edeceğini düşünerek diyebilirim ki; fenerbahçe bu, şampiyonluğu ucundan kaçırma ihtimali her zaman yüksek. Yedikleri golde Aurelio vize işlemleri yüzünden gecikti. Zira ondan başka orayı kapatmaya niyetli olan yoktu.

Galatasaray oyuncularının o kadar kötü olduğuna inanmıyorum. Ne olursa olsun, kimle oynarsa oynasın kazanmanın karşılığını ezberlemiş bir kültür var Galatasarayda.

Beşiktaş sevgimizi anlatmaya gerek yoktur sanırım. Şampiyon çıkar çıkmaz gibi bir yorumla başlaman beni üzdü. Belki okurlar bunları bekliyor olabilir. Objektiflik de bekliyor olabilirler ancak yıllardır yaptığımız konuşmaların seyrinin yazılarına da yansımasını beklerdim. Şampiyonlukla değil, her zaman özlemini duyduğumuz yenilse de ezilmeyen, mücadele eden beşiktaşla başlamanı isterdim. Çanakkale'de savaşmadan düştüğü günün acısı hala içimizdeyken Pazar gece 2-0'dan maç çevirmesinin dışında mücadele eden takım benim istediğim, özlediğim takımdır. Golden sonra yedek kulübesinin, Ertuğrul Sağlam'ın hali özlediğim görüntüdür.

Yıldırım Demirören'e yapılanlara gelirsek; bir an aklıma bu tarz olaylar belki onu beşiktaş başkanı yapar diye düşündüm. O başkan gibi durmayı beceremedi. Belki bu olay yüzünden taraftar sahip çıkar; bir şok etkisiyle birden bir başkanımız olur.

Özlediğimi ruh sahadaydı bence, inşallah diğer büyük özlemimiz yıllardır mahrum kaldığımız Beşiktaş başkanı da yakında bir yerlerdedir.

Barizzio dedi ki...

Valla Ram, Beşiktaş yazmaktan dilimde tüy bitti, ben yoruldum bunaldım, tüpçü gitmedi.
Artık sadece daha rasyonel ve objektif olmaya çalışıyorum.
Galatasaray ve fener hakkında aynı şeyleri söylemişiz zaten, nerede mutabık değiliz?? Neden sesin sitemkar??

Adsız dedi ki...

Beşiktaş başkanına tüpçü diyerek antucular ayarında olduğunuzu gösteriyorsunuz.

Adsız dedi ki...

Yıldırım demirörene beşiktaş başkanı diyerek fotomaç ayarında olduğunuzu gösteriyorsunuz.
Demirören tüpçüdür, babasının işini de, sebanın beşiktaşını da rezil etmiştir.

Valorem

Adsız dedi ki...

Tüpçü denir denmez ama beşiktaşımızın başkanı denmeyeceği kesindir.