16 Ağustos 2008 Cumartesi

aragones'in neşteri


5 sezon, 184 maç, 93 gol, 104 asist..düz hesap yapalım, her sezon minimum 15 gol 15 asist..sakatlanmadan, ceza almadan ortalama 35 maç..

bu, alex alessandro de souza'nın rakamsal tanımı..

ferguson'un "istatistikler mini etek gibidir, gerçeği saklarlar" sözünü daha önce not düşmüştük bloga..ama alex'inkiler o kadar net, o kadar etkileyici ki, üzerinde düşünülmeyecek gibi değil..

o zaman düşünelim..

yeryüzünde 6 yıl boyunca ard arda, iniş çıkış yaşamadan, sakatlanmadan, problem çıkarmadan bu istatistiklere ulaşabilen, takımının skoruna -bu oranlarda- "direk" katkı yapabilen kaç tane futbolcu hatılıyoruz? ya da hatırlayabiliyor muyuz? var mıdır?

peki alex'le fenerbahçe ne yaptı? 5 sezon, 3 lig birinciliği, son haftada "kıl payı" kaybedilen 2 şampiyonluk, şampiyonlar ligi çeyrek finali, uefa kupası 4.tur..

kim ne derse desin, fenerbahçe'nin 5 yılda yakaladığı başarı ivmesindeki aslan payı, alex'e ve onun bu büyüleyici tablosuna ait...alex'i doğru bölgede oynatarak bu başarı ortamını sağlayan teknik direktörleri de unutmamalı...

ama fenerbahçe için de, alex için de devir değişti artık..

alex'in istatistikleri bu sezon nasıl bir parabolik hareket izler bilinmez ama aragones'in neşterinin fenerbahçenin atar-damar'ı üzerinde hareketlendiğini net bir şekilde görebiliyoruz...

sds

5 yorum:

Adsız dedi ki...

aragones ilk geldiginde ayni kaygilari tasiyordum hatta yonetim de benim gibi dusunuyor olacak ki resmi sitede luis ile alexin sicak resmini* yayinladilar:))
kaygilarimiz bosuna cikmadi evet ama aragones daha cok yeni takimi tanimiyor biraz zaman gecsin semihin cok iyi futbolcu rolu yapan bir tek dizilik aktor** oldugunu kazimin son 20dk girip seyirciyi costuran ruhsuz saf hiphopci oldugunu guizayla kezmanin daha iyi ikili olusturacagini arkalarinda alexin olmasi gerektigini gorecek

*http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/12280/

**http://www.polat-alemdar.com/wp-content/gallery/polat-alemdar/polat3_0.jpg

trapano

Barizzio dedi ki...

Ben alex'in çift santrforlu sistemde önemini kaybedeceğini, daha geride durması gerekeceği için yok olacağını düşünüyorum.
Bunun forvet ikilisinin isimleriyle alakası yok bence.

Adsız dedi ki...

trapano'yu transfer edin bloga."kendisi" boş mukaveleye imza atmaya hazırmış.


kezman

Adsız dedi ki...

barizzio semih oynayinca dizilis guzia sc semih amc alex mc oluyor...yani cift santrafor olmuyor ama kezman oynarsa guiza sc kezman fc alex amc pivot santrafor gezen forvet arkalarinda 10numara... ortasahada emre alinacak onlibero ugur boral defans 4lusu belli off cm oynamam lazim herkes yanlis yapiyor:)))

trapano

Barizzio dedi ki...

Ben halen fener üzerine ezbere kağıt üzeri yorumları yapıldığını düşünüyorum.
CM'ye FM'ye ömrümüzü verdik, ne takımları kurtardık, ama gerçek hayat bi parça farklı oluyor.
Alex'in adı mc olmuş amc olmuş (eski adıyla MAC[çok eski]) mevzu, aragonesten sonra alex için işler eskisi gibi olmayacak. Adamın hem hücuma hem ortasahaya destek vermesini isteyecek dede. Taa ki bir kaç maç "alex"in yokluğundan verilene dek.