22 Mart 2010 Pazartesi

Keita'yla yol arkadaşlığı..

Dün Milan-Genoa maçını izlerken Mancini'yi görünce, dedim ki bizim Keita bu adamdan kat be kat iyi bir futbolcu. Dünyanın hemen her takımında oynayabilecek ve her takıma maç kazandırabilecek yetenekleri var Keita'nın bunda hemen herkes hemfikirdir eminim ki. Ama dün de önceki hafta da ondan önceki hafta da dediğimi tekrarladım: Keita bir takımın iskeletinde güvenilebilecek bir futbolcu değildir. Kendimce sebeplerim şöyledir:

- Keita, Ankaragücü maçında olduğu gibi takımı tek başına ileriye taşıyabilecek dripling yeteneğine ve vücut yapısına sahiptir ve bu özelliği maç kazandırabilir ama iyi bir kademe anlayışıyla alanı daraltılırsa ayağında top tutma hastalığı takımına zarar verir.

- Keita, taraftar gazıyla oynayan bir topçudur, misal bir Kewell gibi iş ahlakı nedeniyle yırtmaz kendini, ya taraftar gazıyla oynar, ya da Madrid'de kendisini izletmek için. Bu sebeple çoğu deplasmanda yoktur misal.

- Keita, Kasımpaşa, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında kırmızı görerek maçı satmak diye nitelendirilebilecek davranışlarda bulunmuştur. Bu satırların yazarı Erol Ersoy'a tekme salladığında Hagi'ye destek çıkmıştır. Ama Figo'ya dirsek atan Emre'yi de kınamıştır yeri gelince. Keita'nın hareketleri şerefsiz hakem yüzünden çıldıran Hagi'den ziyade Emre'ninki gibi kalleşliktir.

- Keita, Trabzonspor maçında su şişesi atıldığı pozisyonda hiçbir Galatasaraylı'nın tasvip edemeyeceği tavırlar sergilemiştir.

Benim hayalim, Galatasaray'ın yetenekli ve ahlaklı futbolculardan oluşan bir takım olmasıdır. Galatasaray'ı böyle bir takım yapacak olan yabancı futbolcular Cassio, Keita gibi süper yeteneklerden ziyade Neill, Kewell gibi yüksek iş ahlakına sahip insanlardır.
Öte yandan Keita, bu sene Dünya Kupası'nda yeteneklerini gösterdiği takdirde çok iyi bir değere sahip olacaktır. Yukarıda saydığım sebeplerden dolayı da Keita'nın çok iyi bir fiyata satılması ve Trabzonspor maçında da fizik gücünü üst düzeye taşırsa Messi etkisi yapabilecek (Messi'nin kramponunun çivisi etmez o ayrı) Gio'nun 3.5 mn Euro gibi bir bonservisle transfer edilmesi bence Galatasaray için en doğrusu olacaktır.

6 yorum:

Erdem Karakuş dedi ki...

Keita satılır dünya kupası sonrasında. Gio yeter de artar sağ kanatta. Keita bencil malesef, yetenekleri çok fazla ama takım oyununa zararı faydadan çok.

köşeli dedi ki...

@al lee
yönetici gibi düşünmüşsün..
mantık dediklerine katılıyor ama duygusal bakarsak sağ açığında böyle bir oyuncuyu seyrederken de içten içe takımda hep kalmasını istiyor insan. o çarpık bacaklarla koşturup durması, 15 maç kazandırması bile yeterli dedirtiyor adama.. hele topuz'u seyrettikçe daha da keyifleniyorum. gitse de dert kalsa da dert adam değil bu..
iyi fiyata gitse de güzel -gio ya güveniyorum inanılmaz bi oyuncu- bu lakayit hali biraz törpülenip kalsa da güzel..

Barizzio dedi ki...

Süper istekler, süper yazı. Bar bar bağırınmak lazım bu söylediklerini ortada, duyan olursa belki 10 sene sonra bi büyük takım çıkar ülkemizden biladerim.

Adsız dedi ki...

"tanrı'nın erol ersoy'u çarpması" dışında diğer fikirlerine pek katılmıyorum..sıradışı performanslar malesef çoğu taraftarda sıradışı beklentiler oluşturuyor..kewell başımızın tacıdır ama keita kadar hiç bir maça tam anlamıyla damga vuramamıştır..keita tek başına maç alıyor, maçın önüne geçiyor ama ondan her maç aynı performansı beklememiz büyük haksızlık. ayrıca 1 senede lincoln'ün 2 sene oynadığından daha fazla maç oynamasına rağmen, takımla daha fazla beraber olmasına rağmen onu lincoln'le kıyaslamak daha büyük haksızlıktır.

keita dünya kupasından sonra hiç bir yere gitmesin, daha uzun yıllar bu takımın sağ tarafında oynasın isterim ben..boş alanda iki üç depar attı diye gio'yu keita'ya tercih etmek akl-ı selim'e uymuyor sevgili allee.

galatasaray iki yıldır büyük bi dönüşüm yaşıyor ve artık bi yerde değişimi istikrara dönüştürmek zorundayız. takımın 4-5 yıllık iskeletinde keita'dan daha iyi bi sağ taraf oyuncusu bulmamız bu şartlarda imkansız..uzun vadeli planımızın bi parçası mutlaka keita olmalı..keita da elano da ligin geri kalanında çok kötü oynayabilirler, takım dibe de vurabilir bu sene ama kadro istikrarını sağlamak bu takımın geleceğini kurtaracaktır..puan kayıplarıyla, yenilgilerle hemen adam asmamamız lazım. trabzon maçında takımın en büyük eksikliğinin ortasaha'da organize olamama olduğunu görmek lazım, keita'nın tek başına maç almasını beklemek değil..

w.t

Adsız dedi ki...

gergin olmuşş..
gereksiz olduğunu düşünüyorum ve endişelerinin.. sağlam bir orta saha oyuncusuyla(ceyhun-ts örneğin) bu takımın yukarda saydığın ve dertlendiğin maddeleri konuşacak gündemi bile olmass..
sen de problemin bu olduğnu biliosun, başka yerlerde arama boşluğu..Tanrı'da hakemle oynamazdı ama bencil dersen bazen o da bencildi bro, çünkü takımın ihtiyacı vardı..Keita bencil tavrınızı hele hiç anlamıyorum, bana pas almaya gelmezse biri, mecburen ben de çalıma giderim..takım organizasyonundaki sıkıntılar sebebiyle oluşan durumu adamın kronik hastalığı şekline çevirecekseniz alın size bir ispat, o kadar övdüğünüz Gio da Trabzon maçında asistleri ile göz doldurmadı..Oyun futbol takımının oyunu, bütün ele almak lazım..ve dahası bir oyuncu hoca nasıl isterse öle oynar, kendi kafasına göre oynamaz, hele de kenarda rijkaard varsa..yok hoca kar etmiosa zaten yedek kulubesi ısıtacak adamını bulmuştur zaar..

KinG

Unknown dedi ki...

Elestirilerin hepsine katiliyorum. Fakat hemen de Keita'yi harcamayalim. Talibi cikarsa ve gitmek isterse zaten onu tutabilecegimizi sanmiyorum. Su an takimda Arda'dan sonra hucum gucumuzun yuzde 80'i Keita. Degerlerimizi yuceltmeye calismaliyiz asagiya cekmeye degil.