10 Aralık 2009 Perşembe

araya çomak* soktu hoca..

Ne salıdan beri ne de Beşiktaş kazanmaya başladıktan sonra söyledik. Sezon başında beri değişik platformlarda değişik bloglarda yazdık çizdik. Dilimizde tüy bitti. Hoca senin elindeki en büyük kuvvet defanstaki ve defansif orta sahadaki ikililerin.
Dün gece defansta problem yoktu. İkili sabitti yani. Ama bi gördük ki ernst fink ikilisi sahada ama hoca aralarına çomak sokmuş. Şimdi i toramanın adam markajıyla oynamasını eleştirmek kolay. Ben asla bunu eleştirmiyorum. Bunu da eleştiren biri varsa lütfen fener maçında da alex in adam markajı yapılmasını eleştirdiğini kanıtlasın önce. Benim eleştirdiğim nokta şu : ernst ten ofansif bir orta saha yaratmaya çalışmak. Bunu Türkiye liginde yapabilirsin. Nitekim ernst idare edebiliyor. Çünkü ilerde kalan ernst , maalesef Türkiye de takımlar çok yavaş hücuma çıktıkları için , geri dönüşü yapabiliyor. Ama dün gece bunun ciddi maçlarda olamayacağını hocanın görmesi lazım. Çünkü şu var hoca : bu adam orta sahanın defansif oyuncusu. Bu adama kimse bu konuda kötü diyemez. Ancak sen bu oyuncuyu ofansta kullanmaya çalışıyorsun. Eğer ernst Mustafa hocanın onu oynattığı gibi oynayabilseydi zaten şu an Türkiye de işi yoktu. Nitekim dün orta sahada kaptırılan top sonrası yakalandıkları kontratakta işi bitirdi rakip. O pozisyonda ernstin nerede olduğuna dikkat edin lütfen.
Umarım hoca bu maçta görmüştür ne defanstaki ne de defansif orta sahadaki ikilileri bozmaması gerektiğini.
Avrupa ya vedayı ettik. Açıkçası şampiyonlar liginde çok başarısız olduk diyemem. Sonuçta tarihe geçecek bir zaferle kapattık defteri. Sakın kimse manu eksik filan demesin dün gece gördük eksik olan manu yu.
Bundan sonra kartal lige dönüş yapacak hiç şüphesiz. Benim için önemli olan şu arkadaşlar : gelecek senede de bu vitrinde yeralabilmek. Bu hem maddi hem de manevi anlamda kulübe büyük güç katacaktır. Şampiyonlar liginde kalıcı olabilmek öenmli olan. Ben bu lige sene sonunda şampiyonlukla kalacağımızı düşünüyorum. Futbol bu , olur da ikinci olarak da katılırsak lige en az şampiyonluk kadar sevinirim.
*İ. Toraman

Bu Beşiktaş yazısı da konuk yazar kardeşim Beşiktaşkk'dan geliyor.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

uefayı s.ktir et saldır beşiktaş!

Adsız dedi ki...

Arkadaşım,

Futbolu M. Denizli'den fazla biliyorsan, sen TD ol..Ben dün takımı beğendim açıkçası, en azından önceki maçlara göre daha fazla ileri sahada gözüktü. Onun dışında Ernst kalibresinde bir oyuncu tabiki de ileri çıkacak? Çıkmaması hata, eğer futbola bakış açın bu kadar darsa yapacak bişey yok. Neden bunu söylüyorum, geçen sene BJK şampiyon olurken Ernst un hem defansif hem ofansif oyunuyla ekstra bir güç getirmesiydi ortak kanı. Bir maç üstünden yorum yapmak pek mantıklı gelmedi bana. Ha diyelim ki ilk defa deniyor, hiç oynamadı diye hiç oynatmamak mı lazım? Forvet hattında bir sakatlık anlayın bunu..Gol atamıyor takım..MANU maçıyla ilgili kutlarım cidden mücadele çok iyiydi ama istatistikler can yakıyor..rakip ceza sahasına giremediniz o maçta, dün de ona yakın bir durum var..

KinG

Adsız dedi ki...

doğru olan da bu.. şampiyonlar ligine gitmek ve kalıcı olmak, lig şampiyonu olmak kadar onemli..

ramram dedi ki...

şükür halimize. levent erdoğan'ın röportajını tavsiye ederim. beşiktaşımızın sportif başarının çok ötesinde problemleri var. Allah sonumuzu hayır etsin.

Adsız dedi ki...

üstte bir yorum var da yorum kendini yalanlıyor zaten..şampiyon olurken denmiş Türkiye'de sistemin işlediği var zaten yazıda. ayrıca beşiktaş hiçbir maçta ernst ve iki ön libero çıkmadı geçen sene şampiyon olurken..
acaba dünyada kaç takım manu yu hem evinde hem de istatistik olarak üstün olacak.türkiye de olmadığı kesin..

Adsız dedi ki...

Denizli ile olacak olan bu.
Onunla yeniden anlaşıldığı an film koptu zaten.
Beşiktaşlı arkadaşlar şurada bir karar verecek:
Bu anlayışla olmaz.Madem Gs-Fb gibi harcayacak paran yok, olanı da Tabata'ya harcıyorsun, getireceksin Tigana gibi birini sana taş gibi takım çıkaracak.
Bugün imrendiğin Cska gibi olacaksın.
Bunlar taraftarın elinde olan şeyler demeyin, herkes günlük düşünüyor.Sor Beşiktaşlılara, kim Tigana'yı hayırla yadediyor?
Adama laf söyleyenin çarpılması gerekirken Beşiktaşlı kardeşlerimizin çoğunluğu küfür ediyor.Al buyur Denizli'nin elinde nasıl kadro var nasıl futbol izliyorsun?
Hala daha lig şampiyonu oluruz da Şampiyonlar Ligi'ne katılırız.
Güç bela 1-0'larla, Fb-Gs'nin ikramlarıyla potaya girince akıllısı kerizi hemen bir umut ışığı görüyor.
Şu an ligin tepesinde Tolunay'ın Kayseri'si var beyler, Denizli - Yusuf -Nihat - Tabata ile zıplayana kadar millet aya çıkar.