14 Ekim 2009 Çarşamba

yersiz yerli


Milli takım hocası yerlimi yabancımı olmalı? bence yabancı olmalı. 1.sebep: çünkü bu yükü kaldıracak bir yerli hoca kalmadı. ertuğrul diyorlar? henüz "e.sağlam" bile denilmiyor. beşiktaşta yapabildikleri ortada. a.avcı diyorlar, henüz taraftarı olan bir maçta hocalık yapmadı. ya seyircisiz olimpiyatta yada m.o. florya tesislerinde... bülent uygun ya çıkarsa? hep beraber gülüyoruz. yılmaz vural "talibim" diyor? hocamızsın canımızsın boşver...
peki 2.sebep? türk futbolunun en başarılı türk hocaları fatih terim, m.denizli'ye bakıyoruz. profesyonel bir ekipleri yok; hepsi futbolculuklarına birşey diyemeyeceğimiz oğuz,metin,tayfur,sergen,ünal,hami,ogün,ümit,abdullah... hiçbiri ciddi bir antrenörlük eğitimi almadan jübilede arkadaşlarının omuzlarından kulübeye geçiyorlar. hiçbiri laktak testinin sonucuna göre hangi programı uygulayacagını bilmiyor. belki düzgün bir eğitim alsalar çok iyi antrenör olacaklar. teknik adam demedim, 2. adam dedim. nedense her yıldız t.direktör olacak diye bir kuralımız var... belki yetenekleri bu yönde değil? mesela yeteneksiz futbolcu bülent korkmazın müthiş bir çalışma disiplini vardı. taktiği belirleyemeyebilir ama takımı iyi çalıştırır.
daum'un ekibine bakıyoruz: müthiş kondisyoner koch, uefa prolisans sahibi antakyalı antrenör ayhan tumani...
rijkaardın ekibine bakıyoruz: antrenör neeskens, adını bilmediğim 2 kondisyoner.(neeskens yukarıda söylediklerime müthiş bir örnektir)

yani demek istediğim profesyonel ekibiyle gelecek yabancı kurt bir hoca milli takımda başarılı olur. yaşlanmasalardı milutinoviç, beenhakker, trapattoni gibi dünyada karizması olan hocalar süper olurdu.
"milliyetçi bir insan olarak türk hoca isterim" diyen arda'ya ve aynı fikirde olan insanlara; aurelio ve kazıma niye karşı değilsiniz? rijkaardla bir sorunun mu var arda? milliyetçi olarak avrupada ne yapacaksın arda? diye sorarım.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

%100 katılıyorum... Kaliteli, disiplinli ve tecrübeli bir teknik adam gerekli bu takımın başına...
Takımımızın her maçta farklı taktik ve farklı 11'le çıkmasından bıktık.. Koskoca imparator denen Fatih Terim tamamen farklı 11'ler çıkararak takım olunmasını sağlayamadı bir türlü.. Rakibe göre oynayan takım olup yarı final oynayacağımıza, karakteri olup elenen takım olmayı tercih etmeliyiz.. Elensek de saygı duyarlar o zaman.. Ballı Türkler demezler..

thePLAYER

köşeli dedi ki...

bugünlerde doğan genel kanı yabancı bir teknik direktörün ulusal takımın başına geçmesinden yana. hayatımda ilk defa demirkol'la aynı fikirde olaraktan şu kadarını söyleyim bu takımın başına abdullah avcı getirilmeli. niye mi?..
sistem oturtulup artık oyuncu yetiştireceğiz, gurbetçi yolu gözleyen mazlum kadını oynamayacağız, sabredip futbol oynayacağız diyorsanız, şu andaki 21-27 yaş yıldızların bir çoğunu yetiştiren avcı'nın bunu hakkettiğini görürüz. avcı bence uğur meleke tarzı iyi bir teknik direktördür. (eskisi çakar tarzıydı sen düşün farkı)
ulen bugün emre'yle arda arasında nerdeyse 10 yaş var. bu adamların arasında bir yıldız söyleyin bana.
bu topraklarda yıldız 10 yılda bir yetişiyor.
hem siz değil misiniz bu adamlar iyi düşünemez, kendine bakamaz, dillerinden anlamak, amatör ruhlarını kavramak lazım diyen.
hatta başlık sahibi yaşanılan bir örnekle pası nereye atacaklarını bile bilmediklerini anlatmıştı.
arkadaşım sen ne dersen de, yılda 5 bilemedin 6 kez bir araya gelen bir takımdan bahsediyoruz, bize o bir araya gelişlerde lobi de elinde purosuyla rai izleyen (belki bizimkide özenip yapmıştır) veya bbc izleyen biri değil oyuncularla var mısın yok musun izleyen, kurtlar vadisi'ne bakan biri lazım.
işin sarakası bir yana bu takıma 2 yıl için gelip bu takımı avrupa şampiyonasına taşıyıp parayı çuvallayıp ülkesine dönecek biri yerine bu takımı 5-7 yıl çalıştıracak bir hocaya ihtiyacımız var. bu takımı trapano'da trapattoni'de avrupa şampiyonasına götürür. hee bizim gözümüz yüksekte değil, sistemi, ekolü olan bir takım değil parayı basınca bir turnuvayı garantileceğimiz teknik direktörlerin günü birlik takımları lazım diyorsanız..
ee ne deyim araplığınıza doymayın!

trapano dedi ki...

@köşeli
o iş dediğin kadar basit olsaydı milliyet.com.trde yada acetoda bir anketle milli takım oyuncuları seçilir, günlük antremanları için de cevat güler getirilir iş biterdi... milli takım yıldız yetiştirme yeri de değil. avcı yetiştirmek istiyorsa dönsün altyapıya.

Adsız dedi ki...

Bu kadar kısıtlı olaylara bakmak çok yarar sağlayacak bir durum değil bence..yılda 6 kere toplanıyor dediğimiz milli takımın 11 i hep değişikti dorudur..Ancak o ideal 11 dediğiniz adamlar ya formsuzdu maç zamanı, ya da sakattı..geri dörtlü hep arıza,küfürbaz kaptan, şımarık 14 numaram ve daha neler..Fatih Terim savunuculuğu değil, kendisini de hatalı buluyorum ancak takımı oluşturan oyuncularda da sıkıntı var..milliyetçi bir insan olarak olmuyor milli takım, artık o gücü biraz arkaya alıp profesyonellik anlamında kendini iyi geliştirmiş futbolculara ihtiyacımız var..

KinG

ahmetokur dedi ki...

Arda Türk istiyor :)