13 Ekim 2008 Pazartesi

papatya falı...

önder turacı ile başlayan barış özbek'le olgunlaşan saçma sapık tartışmaların doruk noktasıdır mesut özil vak'ası..gözünü dünyaya almanyada açan, mesleki-meslek dışı eğitiminin tamamını almanlardan alan, alman yemeği yiyen, alman dilini konuşan, alman gibi düşünen, alman gibi oturup kalkan bi adamı türk milli takımında oynatmak istiyor, bu konudaki yersiz yavan tartışmaları da gündemimizin ilk sırasına koyuyoruz malesef..çiçeğin tohumunun sahibi ile o tohumu ekip biçen, sulayan, bakımını yapıp etrafa güzel kokular salmasını sağlayan bahçıvanın hikayesine benziyor bu olay..tohumu gelişigüzel etrafa saçtıktan sonra sırtını dönen adam, yıllar sonra çiçeğin kokusunu alıp hak iddia ediyor, sonra da işin içinden çıkılmıyor..mesele bu kadar basit..
***
futbolla ilgili bildiği herşeyi almanlardan öğrenen, altyapısını, fundementalini onlardan alan, alman ümit millisinde oynayan, daha düne kadar a millisinde oynama hayalleri kuran mesut, şimdi paylaşılamıyor..peki mesut'un aklını karıştırıp türk milli takımı için oynamasını istemek, almanların 10 yıldır onu yetiştirmek için verdiği emeğe saygısızlık değil midir? hazıra konma, sömürme değil midir? sırf "ırk"ı türk olduğu için bunu istemek, ondan bunu yapmasını beklemek, hangi humanist hangi demokrat anlayışa sığar? bu düpedüz ırkçılık, milliyetçilik değil midir? mesut'un almanyada değil türkiyede doğduğunu, bizim kültürümüzle, bizim eğitimimizle büyüdüğünü farzedersek, hangimiz ondan bu seviyede bir futbolcu çıkacağını iddaa edebilirdi? ben size söyliyim; mesut türkiye'de doğmuş olsa, annesinin "top oynamanın sonu yok" telkinleriyle futbol oynamayı daha 15 yaşında bırakır, boğaziçini bitirip plaza köşelerinde bütün gün kafasını excel'e gömerdi..ya çiftçi, barmen, doktor olurdu ya da işsiz bi şekilde kahvede oturup akşama kadar okey oynardı..belki de altyapısını alamamış, keşfedilememiş bir 3.lig futbolcusu..bilinmez..
***
bütün bunları irdelemek, düşünmek varken "mesut türkiye'yi mi seçecek, almanya'yı mı" diye papatya falı açmanın ne gereği var? daha futbolunun baharındayken onunda kafasını karıştırmanın kime faydası var? bırakalım, mesut istediği yerde, istediği takımda oynasın..almanya'yı istiyorsa orda oynasın..
***
tohumu kim ektiyse de, ekini o biçsin...

gotik makyajlı, converse ayakkabılı, kevaşe kızlar..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

doğru söze ne hacet...

vedat

Adsız dedi ki...

bu millet marcoyu memos colini kazim yapiyorsa mesutuda mesud yapmasi pek sasirtici degil
trapano

Adsız dedi ki...

Hocam ben bu kadar abartılmaması gerektiğini düşünüyorum.
Söylediklerinde haklısın, ama eğer seçimi türkiye olursa almanlar da buna saygı duyacaktır. Ona verilen emeğin de hesabını tutmayalım.
Ama "neden" sorusunu sormak elzem.

Valorem

Adsız dedi ki...

eyvallah wasted. hele bir cümlen var ki can acıttı :)

perek

Barizzio dedi ki...

hangi cümle?

Adsız dedi ki...

plaza, excel vs.

sence?

perek

Adsız dedi ki...

wastedım ciğerim,
biz elimizden gelen çabayı gösterelim buraya getirelim...sonra da büyük bir turnuva geldiğinde takımsal uyumu bozuyor yada yedek kalmasına gönlüm razı olmazdı diye kadrodışında bırakalım...sonra da diğer turnuvanın eleme maçları başladığında da çok sakat olduğunda takımı kurtaracak adam olarak oyuna sokalım...:D
bence bölesi bazıları için daha eğlenceli...bazı çok sevdiğimiz imparatorlarımız bizim papatya falımıza öle böle bakıyor zaten, biz baksak ne hacet...

burkay