12 Eylül 2008 Cuma

"keşke ölseydi"

başlık, Real Murcia teknik direktörü Javier Clemente'nin kendisini 20 yıldır düzenli olarak eleştiren Manolo Lama isimli gazeteci için dileğidir..masum (!) bi bedduadan fazlası değil..bizde ise hadiseler daha belden aşağı..anlayacağınız, antrenör/futbolcu-gazeteci ilişkileri her yerde zor..aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık..fotoğraf alakasız..emre belözoğlunun çocukluk hali..

m

8 yorum:

Adsız dedi ki...

7 sinde ne isen 70 inde de o sun derlermiş tabi ki yalan

ama

emreye yakışmış Feyenoord forması :)

Adsız dedi ki...

Kaçında ne olursa olsun. Böyle olmasın. Teknik direktör yorumcuya küfrediyor. Oyuncu hareket çekiyor. Böyle takım da, böyle oyuncu da, böyle teknik direktör de istemiyorum. Kimsenin istediğini de zannetmiyorum.

Barizzio dedi ki...

Şimdi "ulan yenilince hemen sattınız" denecek mutlak.
Neyse ben şahidiyim, ram bunu hep söyledi, söyler.
Senin de arkandayım ulan.

Adsız dedi ki...

osman tanburaciyi sevmem fatih terimden tiksinirim ama cok komik olay ben senin biyigini... osmana kufretmek istesem bende illa biyigi da katardim:)
trapano

Adsız dedi ki...

wasted times galatasaraylı mısın, hangi takımı tutuosun bilmiyorum,acaba emre fener'de oynuyor olmasaydı bu tepkileri yine gösterir miydiniz? sözüm sadece sana değil bütün medyaya, bir insanın üstüne bu kadar gidilir mi? hiç vicdan yok mu? bu adamı bitirince sizin elinize ne geçecek? onda adam bitirdiniz, onca şampiyonluk, emek çaldınız, sonucu ne oldu?

crespo!

Adsız dedi ki...

Medyanın Emre'ye bu kadar yüklenmesinin sebebi belli. Fatih Terim konusunu tartışmaya açacaksak başka bi başlık bulalım.

Barizzio'nun da dediği gibi her zaman söylediğimiz şeyler vardır. Beşiktaşımız için de Milli takımımız için de...

Biz şampiyonluk veya başarı peşinde değiliz sadece. Olacaksa hepsi adam gibi olsun. Bizleri kanser etmeden olsun. Beşiktaşım şampiyon olsaydı geçen sene neyime yarardı benim. Bugün ne diye geçecekti şampiyonluğu. Bundan 20 sene sonra bizim çocuklar mı tartışacaktı sizin 5 bizim 20 şampiyonluğumuz var diye.

Ben keyif almak istiyorum, teknik direktörüm, başkanım, yöneticim, taraftarım, futbolcum yüzünden utanmak değil.

Çıksın herkes çatır çatır topunu oynasın, oynayamıyo mu böyle rezillikler çıkarmasın.

Lige bakın, milli takıma bakın. Fatih Terim, Emre, Hıncal şu bu. Volkan bi yanda Ömer bi yanda. Volkan'ın kırmızı kart görüşünün üzerine 10 dakka falan güldüm. Tekrarı için 10 dakka falan kanal değiştirmedim.

Başbakanımıza bakın, medya patronumuza bakın.

Bunların hepsi bizim arkadaşlar. Bizim ülkemizin, bizim...

Kendine bunları yakıştıran varsa arkasını bıraksın.

Adsız dedi ki...

@ram;

abartmıyor muyuz hocam?? herkes efendi, mulayim, dürüst, akıllı olursa ne manası kalacak yaşamanın.her yerde fatih terim gibi emre gibi adamlar var.her ülkede.her ülkenin medyası durmadan sansasyon üretiyor, çalkantı çıkarıyor. emreyi, fatihi seversin sevmezsin o senin problemin, ama bu ne biçim ülke, bunlar nasıl insanlar, nerdeyim ben diye ağlarsan aldığın nefesten de yaşadığın hayattan da bi bok anlayamazsın. kusura bakma ağır oldu ama benim de düşüncelerim bunlar.

ayrıca blogunuzu 3 aya yakındır takip ediyorum, bu aralar daha fazla takip ediyorum, sık yazmaya başladınız. tebrik ve teşekkür etmek istiyorum. devam edin lütfen.

Adsız dedi ki...

İsim yazmamışsınız, nasıl diyelim? Üssteki yorumu yazan arkadaşımız;

Al lee'nin yazdığı "sevenleri üzmek, üzecek seven bulamamak.." yazısının altında herkesin efendi, mülayim olmaması gerektiği ile ilgili birşey yazmıştım. Aşağıda ufak bir alıntı var.

"İlginçtir bütün beşiktaşlılar benim gibi olsa ne böyle bir takım ne de böyle tribün şovları olurdu. Biz beşiktaşımızı da taraftarımızı da seviyoruz. Şahsen ben bunları organize edecek ya da düzenli iştirak edebilecek bir insan değilim."

Sanırım ifadede eksiklerim olmuş. Bazen kızsak da ülkemizi de şartlarını da seviyoruz. Çeşitli şanslarımız olmasına rağmen rüya ülke olarak geçen memleketler uğruna memleketimizden vazgeçemedik.

Ağır mı olmuş? Olabilir. Aydın Doğan medyadır, her ülkede yapar böyle şeyler ama başbakanın dedikleri bir başbakana yakışır mı? Yakışmıyorsa da tepkimizi dile getireceğiz. Sahip çıkıyoruz ki sesimizi çıkarıyoruz.

Gelelim teknik direktörümüze ve emreye. Bazı aşırı adamlar sineye çekilir. Fatih Terim'e bugüne kadar laf etmedik. Ta ki Euro 2008'le başlayan aşır ötesi tavırlar oluşana kadar. Emre'nin yaptıkları yenilir yutulur değil. Ha emre adam gibi çıkıp futbolunu oynasa, Nouma gibi çeker miydik sineye? Orasını bilemiyorum.

Emre'de en temel sorun şu benim açımdan: toptan kaçıyor, sorumluluk almıyor, özetle oynamıyor. Eleştiriler gelince bir maçta adam gibi top oynadı, onda da dönüp el kol hareketi yaptı. Çıksın adam gibi oynasın. Basın gaza getirince oynamasın. Basın da bu kadar saçma yüklenmesin. Biraz daha kararını bulmak lazım belki.

Tekrar başa dönelim. Bu ne biçim ülke demiyorum. Bu bizim ülkemiz, bunlar da bizim insanlarımız; duruma sahip çıkıp ses çıkarmak lazım diyorum. "Onun üstüne bunun üstüne neden bu kadar gidiliyor?" lafına cevap o biraz da. Tabi ki eleştirilecek tabi ki üstüne gidilecek ama üsluba dikkat etmek lazım. Lanet okuduğumuzdan değil, sevdiğimizden sahip çıktığımızdan böyle söylüyoruz.

Daha önce 5-10 kere yazdığım birşeye ekleme yaparak bitiriyorum yorumumu:

Ben böyle başbakan, böyle futbolcu, böyle teknik direktör istemiyorum. Burası bizim ülkemiz; görevleri bizi rahatsız etmek, aşağılamak, utandırmak değil. Bulundukları yer de; aldıkları maaş da bizim sayemizde, bizim içindir.