5 Kasım 2008 Çarşamba

Iverson Pistons'a


Detroit hep NBA'in Ukrayna'sıdır gözümde. Anti-futbol gibi Anti-basketbol oynarlar.

Iverson ise tam aksine, oyunu güzelleştirmek adına her şeyini ortaya koyan, süper bir hücumcudur. Nuggets bu sene yeniden yapılandırma kapsamında kendisini Billups'la değiştirdi. Bu takasın kime daha çok yarayacağını şimdiden kestirmek zor. Kesin olan tek şey, I3'ün, "Motor Şehri"ne heyecan getireceği, takımın oyun karakteristiğini bir hayli değiştireceği..
Iverson basketbolun kimidir onu kestiremedim..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu takas Dumars'ın olağanüstü gelişmiş yöneticilik kabiliyetinin son halkası olacak.
Iverson ve Rasheed'in kontratları bittikten sonra Detroti elindeki nüve ile Lipron'un karşısına geçip gel bu gençlerin başına geç sen de kazan biz de kazanalım diyecek. Lipron da muhtemelen kendisini şampiyonluğa götürecek yolda bu teklife hayır diyemeyecek.
Hem salary olarak hem de kadro yapısı olarak Lipron'u tatmin edecek ender takımlardan birisi olacak Detroit.
Bu sene içinde yine saha içinde fena olmayacaklar bana göre. Zira AI için bu son şampiyonluk şansı. Takımı tek başına NBA finaline taşıdıktan yıllar sonra bu kez gerçek bir takıma geldi. O da bu şansı kullanmak konusunda çok istekli olacaktır.
Ama Boston ve Lakers gibi takımları geçmeye yeter mi!!!
Bana göre yetmez...
Detroit yine Doğu finaline kadar gelir ordan döner...

Adsız dedi ki...

stuckey gibi bi guardım varken ben de billups'ı ve onun ağır kontratını istemem..taraftar tepkisi cart curt olmasın diye de 2 numara da oynayabilecek star bulabilirsem takas ederim..dumars'ın yöneticilik becerisi değil bence bu takas..

AI, 2 oynarsa hamilton ne der onu da bilmiyorum..o da soru işareti. bence takasın karlısı d-nug. hem billups gibi bi guardları hem de mcdyess gibi alternatif bi adamları oldu (ne kadar süre orda kalır, o da tartışılır tabi)

beter olsun rashead'ın takımı zaten, hiç sevmem :)

w.t

Adsız dedi ki...

AI iki oynar ama o iki oynadığında rip yedekten gelmek zorunda kalır. ki bunu çok tercih etmezler heralde. maçların belirli bir kısmını 4 kısa oynayacaklardır.
yöneticilik başarısı kısmı ise liprona sarkabilecek olmalarından kaynaklanıyor..ç

Adsız dedi ki...

4 kısayla oynamak özellikle playofflarda iş açacaktır başlarına bence de(bkz.superman,bosh,j-o'neal vs.) ama avantajları, prince gibi -pek sevmesem de- nereye koysan oynayacak bi jokerleri var.rashead ve maxiell'ın olası bi sakatlığında dibe vurabilirler..bi de hocam, billups ruhunu veriyordu takıma..rip'i de diğerlerini de oyuna o sokuyordu..skor yapıodu, müdafaa yapıyordu, zor anlarda sahnedeydi.kısacası cuk oturmuştu takıma..son 5 yıldır doğu finali böyle geldi..bu sene final zor bence..toronto çok güçlendi, cavs iyi, atlanta çok çok iyi. zor bence..son olarak jason maxiell eats babies diyim, bitiriyim :)

w.t

Adsız dedi ki...

toronto'nun bi yerde duracağını düşünüyorum. en fazla doğuda yarı final yaparlar gibi geliyor bana.
Atlanta için ise henüz erken. Hala çok gençler ve Mike Bibby ile konferans finali biraz zor. (biliyorum Kingsle batı finali yaptılar ama geçmişte kaldı o).
Doğu finalinin biri Celtics olacak zaten. Cleveland ile Bad Boys onlara rakip olmayaca çalışacak bence. Ben kötü oğlanları:) bir adım önde görüyorum. Hele AI yüzük aşkıyla saldırırsa tadından yenmez olur. AI bad boys ruhuna çok uygun bir adam ne de olsa...