21 Ocak 2010 Perşembe

Cimbom Jo


Galatasaray resmen Joao Alves de Assis Silva ile anlaştığını duyurdu en sonunda. Forumlarda ve envai sitede akşam geleceği uçağın saati bile biliniyordu halbuki. Transfer döneminin en sevilenleri "duyumculara" göre uçaktan Haldun Üstünel inmeyecek. Zira Haldun Üstünel takasta kullanıldı da deniyor Giovanni dos Santos yani kısaca Gio da. Jo-Gio işte farklı yazılıyor ama kulağa aynı geliyorlar.

Gio falan bir kenara bırakalım Jo'yu analiz edelim en iyisi. Ben Jo'yu ilk olarak FM'de duymuştum. İlk görüşüm Zico'lu Fenerbahçe ile aynı grupta oldukları sene Şampiyonlar Ligi'nde oldu. Wagner Love ile çok iyi iki forvet olmalarına rağmen iyi ikili olduklarını düşünmüyorum. İzlediğim kadarıyla uzun boyuna rağmen teknik bir oyuncu. Düzgün vuruş yapabiliyor ve top kontrolü de yerinde. Kolay adam geçiyor. Öte yandan uzun boyuna rağmen kafa vuruşları çok etkili değil, mücadeleci sayılmaz ve Everton'dayken kadro dışı kalmasına yol açmış bir Brezilya gezisi var. Ama aynı disiplinsizliği CSKA ve Man. City'de yapmadığı da başka bir gerçek. Baros'un yokluğunda ilaç olacaktır forvete ama UEFA hariç tabii ki. Atletico maçını geçebilirsek Baros dönecek zaten. Kilit Atletico maçı o açıdan. Ama özellikle lig için çok önemli bir transfer oldu. Zira şampiyon olmak şart bu sene. Seneye Seyrantepe var bir yandan, öte yandan şampiyon olan takımın Digipastadan alacağı pay zaten 50M civarında diyorlar.

Bir de devre arası transferlerinin başka bir boyutu var Wasted ile konuşup mütabık olduğumuz. Galatasaray yabancılarını yem yapmamaya yeminli bu sene. Kewell zaten güçlü bir karaker, kendini nasıl kabul ettirdiği ortadayken yanına kendisine bile kaptanlık yapan Neill'i getirdiler. Elano'nun durumu biraz daha karışık. Benim bile emin olamadığım "Arda, Elano'ya pas vermiyor mu" kaygılarına karşın önemli bir hamle. Ireland bile çete diyordu Elano - Jo ikilisi için. Bi de Robinho'yu kötü etkiliyorlardı ya hani. Skibbe'yi paketleyip yanına sezonun yıldızı Lincoln'ü ekleyebilenler için çerez olan durum ama biraz kabuklu oldu sadece. Sözüm Arda'ya değil burada. Oyumu kime vermeyeceğim belli diyenler Damatlarla iş birliğindeyken, küçükler her geçen gün daha da küçülürken, yedirmemek lazım bu takıma seviye atlatacak hiçbir oyuncuyu. Daha önce de söyledim yine de söylüyorum. Önce tribün akıllı olacak, küfretmeyecek futbolcusuna. Sonra protesto edecek aklına yatmayanı, misal Hürriyet almayacak, hurriyet.com.tr'ye girmeyecek. Onların sesi bizim duyduğumuz kadardır, bu böyle biline..

Bizim için laylaylooo, CimbomJooo CimbomJooo

3 yorum:

Adsız dedi ki...

10 yıldır söylüyorum, ağzına sağlık...önce trübün adam olacak..yönetimi de, basını da trübün adam eder..yazının bir karış hariç her karışına katılıyorum morg..

w.t

köşeli dedi ki...

@al lee
katılmadığım tek satırın yok abi.. jo inanılmaz bi transfer (hatta neill uefa'da da oynayacağı için bana daha değerli bi transfer gibi geldi) yalnız şu var bu yorumum yayınlanana kadar sizde okumuş olursunuz ama kewell'ın 2 ay sahalardan uzak kalacağı konuşuluyor..
baros'un da uzun süreli sakatlığını düşünürsek ortalıkta dönen giovanni dedikodularının sebebini daha iyi anlarız..yalnız haldun başkandan ricam everton'un sağlık ekibini de 6 aylığına opsiyonlu kiralasakta şu gerizekalı sağlık kurulumuzdan kurtulsak diyorum..
jo ve neill transferlerine, hatta giovanni dedikodularına harry'nin durumunu duyunca sevinemedim bile..
biraz beyin jimnastiği yapacak olursak giovanni de gelirse nonda ve müzmin sakat linderoth gidecek.. özellikle ileri uçta taşlar yerinden oynayacak sanırım..
bizi çok güzel günlerin beklediği kesin..
al lee ağabey transfer yorumlarını yaptı.
trapano'dan hala bir ses yok gökhan konusunda, yok aslında iyi bir transfer gibisinden laflar ederse foyasını ortaya çıkartırım çünkü trap o herifi sevmez..
yine de toplu yorumlarına hasret kaldık.. eheheudaueue

trapano dedi ki...

jo'dan da gökhandan da bişey çıkmaz...