28 Kasım 2009 Cumartesi

yandaş basın, bunu da yazın..


Çok değil daha ligin 6. haftasına kadar yerden yere vuruluyordu Beşiktaş. Oysa sivasspor u yendiğimiz takdirde ligde 2. sıraya yükseliyoruz. Ne kadar garip di mi. Ama bugünlere nasıl geldik bi de başka bi gözle bakalım.

Linç kampanyası daha şampiyonluktan bir gün sonra bile başlamıştı. Bu sene rakip yokluğundan Beşiktaş şampiyon oldu. Gelecek sene rakipler çok ciddi transfer yapacak beşiktaşın baş etmesi imkansız olacak..

Kimse bahsetmedi başka takımın formasını giyen adamı mafyavari yöntemlerle transfer edilmesini. Kimse bahsetmedi bu oyuncunun transferi için ödenen rakamlara ki oyuncunun formu ortada. E ne konusuldu bu transfer için. Sanki Beşiktaş şampiyon takım değilmiş gibi bu züğürt yarışında mağlup ilan edilip bütün gündem buraya kaydırıldı. Tabiki Yıldırım başkanın hataları oldu ama inanın diğer Yıldırım ın yaptığını ne başkan yapar ne de taraftarımız böyle bir oyuncuyu bağrına başardı.

Yıpratma politikası devam ediyordu. Beşiktaş kendi öz evladını transfer etmiş. Türk milli takımının değişmez forvetini transfer etmiş ama yapılan yorumlar şöyle : topuz transferini örtmek için , sakat futbolcuya bu kadar para! … gerçekten bu basını anlamak mümkün değil di mi arkadaşlar. Çok olmadı daha emre nin transferi. O da askerliğini yaptı da geldi onun da sakatlık problemi vardı. Üstelik öz evlat da değil o. Ama nerde nihatın transferi ile ilgili yapılan yorumlar nerde emre nin transferi ile ilgili. Utanmasalar emre nin fener altyapısından yetiştiğini yazacaklardı.

Yaz devam ediyor transferler yapılıyor ve geçen sezon transferini duyduğumuzda biz : bu seneki şampiyonluktan sonra gelecek senede şampiyonluğun en güçlü adayı biziz dediğimiz fink geliyordu istanbula. Tabi yazmama bile gerek yok ama dayanamıyor insan. Basında bu transferin kaç satır yer aldığını bi aklımıza getirelim.. bi de yapılan dos santos ve elano transferlerini…

Yazın yorumlar yapılıyor. Bu sene iki aday var gs fb kardeşler diye. Kimse bunlara yaklaşamaz diye.

Tabata transferi geliyor.. gerçekten çok gereksiz pahalı ve yanlış bir transfer.. ancak görüyoruz elanoyu görüyoruz daha fiyatını bile doğru dürüst bilmediğimiz dos santosu ki ne manşetler atıldı bu transferler için. Hangi biri şu an takımına faydalı ki ? elbette tabata da faydasız ama hangi kulüp bu kadar yıpratılıyor?

Bakın şu anda medyaya yön veren çok ciddi bir kuruluşun spordan sorumlu genel yayın yönetmeni şunları diyordu geçen sezon Mustafa hoca geldiğinde takımın başına : “Beşiktaş 50 sene şampiyon olamaz.” Evet yanlış okumadınız aynen bunu diyordu. Bu kişinin adı bende saklı. Ancak dikkatli sporseverlerin bu adamın kim olduğunu biliyordur. Peki bu zat 49 sene sonrasını bile tahmin ederken beşiktaşın bu seneki şampiyonluğu ile ilgili yorumu ne oldu biliyor musunuz ? “ bu sene fb gs kardeşlerin bu kadar kötü olacağını tahmin edemedi. “ bu zihniyet dediğim gibi şu anda gazete tirajlarının ve tv raytinglerinin büyük kısmını elinde bulunduran yayın holdinginin spordan sorumlu genel yayın yönetmeni. Tek bir gazete ya da tv nin değil. aynı arkadaş bu sene şampiyonluğun fb gs kardeşler arasında geçeceğini idda ediyordu.
Peki neden bu kadar çığırtkanlık yapıldı ?

Benim görüşüm şu : decoderler ellerinde kalmıştı ve fb gs kardeşler uefa Avrupa ligine gidiyordu. Evet fırsat gelmişti decoderleri satmak için. İki kardeşin yaptığı her transferi çılgınca alkışlıyorlar beşiktaşın her hatasında ise dört koldan saldırıya geçiyorlardı : tello bobo mutsuz fiyat arttırımı istiyor gibi… inanın sezon başında futbolla ilgisi olmayan biri Avrupa liginin şampiyonlar liginde daha önemli olduğunu sanırdı.

Bakın arkadaşlar Beşiktaş şampiyon olur ya da olamaz bu sene o ayrı konu. ( ki ben geçen sene mart ayından beri Beşiktaş bu sene şampiyon fink transferi ile de gelecek sene %99 şampiyon diyordum ) ancak yapılan tüm yıpratmalara rağmen bugün gelinen durum ortada.
Onun için şunu diyorum. Beşiktaş büyük taştır. Altını oymaya çalışan altında ezilir . Yandaş basın bunu da yazın.

Yine simsiyah-bembeyaz bir yazı, konuk yazar besiktaskk'dan geliyor.

10 yorum:

Volkan dedi ki...

Yazının altına imzamı atarım.
İskoçya Ligi'ni küçümseyenler burada GS-FB old firm'ü yaratmaya çalışıyorlar.

Benzer bir yazı için;
http://civilikrampon.blogspot.com/2009/08/baskan-izlerken-bjknn-buyuklukten.html

Mert dedi ki...

Sana helal olsun. Ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Bu arkadaşlar şunu anlamıyor sanırım.Beşiktaşın hatalı transfer veya fazla para harcamak gibi bir lüksü yoktur.Tarihi boyunca mütevazi bir kulüp olmuştur.
Kendinize şunu sorun:
Geçem sene Sivas ile şampiyonluk yarışına giren Fb veya Gs olsaydı iş son haftalara kalırmıydı?
Bu yıl çok övdüğünüz, yarışa girdi dediğiniz Beşiktaş onca para harcamasına rağmen nasıl bir üretkenlik içerisinde?
Gün gelir Anadolu takımları Beşiktaşa gol atmaya, maça skor üstünlüğüyle girmeye başlayınca ne olacak düşündünüzmü?
Buyrun işte bir Yıldırım Demirören gitmiyor niye? Beşiktaş kodaman takımı olmadığı için, kodamanları borcun altına girmediği için.
Herkes kendi gerçeğini bilecek.

Bjk hovardalık yapmaması gerektiğini

Gs çok fazla yıldızlara yönelmemesi gerektiğini

Fb bireysel yeteneklere bel bağlamaması gerektiğini

Papaz her zaman pilav yemez, daha 4 puan arkadayken yine başladı şampiyonluk türküsü.

Adsız dedi ki...

her beşiktaşlının aklından gecen,dile getirmek istedigi sozler bunlar.. teşekkürler..

ramram dedi ki...

mesele lig yarışının içine girip girmemek değil. biz kendi yönetimimizle sorun yaşıyoruz, ayrı mesele. tabata transferi ayrı mesele. medya bu tarz konuları fırsat bilip, harman yapıp Beşiktaş'ı yıpratmak için elinden geleni yapıyor. Bundan aylar önce bir yorumda söylemiştim bunları. Versinler gazı fenere, gs ye benim için daha iyi. Hatalarını göremezler, şu günlerde gördüğümüz gibi düşüş başlar.

Bir de şu var aynı medya şimdi de beşiktaş taraftarına giydirmektedir. Beşiktaş taraftarı Beşiktaşına sahip çıktığı için yönetime istifa diyor. Çifte kupa, fener galibiyeti, manchester galibiyeti yetmez bunu değiştirmeye. Bizim derdimiz takımın başarısızlığı değil zira. Ama Beşiktaş'a zarar vermek ya medyanın derdi, Demirören'e destek çıkar, taraftarı harcar şimdi de.

Adsız dedi ki...

Asiriya kacmis, vakti kendinden erken bi yazi..manu ticaret lisesinden fark yemeden dondunuz, helal olsun dedik...gol yemeyen tas gibi bi sistem var, ona da tamam..buraya kadar super de, transfer donemi gidip 50 milyon avroyu kenefe yatiran baskanin ustune gidilmicek de ne yapilacak??akliselim herkesin sorguladigi gayet normal bir olgu bu...hatta butun bjk li arklarimin benden daha fazla sorguladigi bir konuydu bu...
olasi gelecek bjk sampiyonlugunu tek oyuncuya baglayip ahmet cakarvari bi yaklasimla ben demistim savini ortaya atarak futbola bakis acini da gostermis oldun...bence bjkli arkadaslar uzun suredir yasamadiklari post sampiyonluk donemi bocalamasi geciriolar...Elbette sampiyon daha fazla elestiri gorecek, elbette vurmaya calisacaklar..bu sene bjk nin en buyuk senesi bence...buyk bir firsati var su an gs nin ve fb nin yanina yaklasabilmek ve buyuk takim oldugunu ispatlamak iciin...bjkli arkadaslar alinmayin hemen ama, 15 senede 2 sampioynlugu olan bi kluptn bahsedioruzz..bjk seri yakalarsa hem psikolojik olarak hem klup hem taraftar bazinda buyk bir asama kaydedecegini dusunuyorum...

KinG

ramram dedi ki...

Ya Fener'lilerin kompleksine alıştık da GS'ninki hakkaten çekilmiyor.

Adsız dedi ki...

ramram 17 yalansiz federasyon desteksiz sampiyonluktan sora anlarsin benii...emin ol...neyse daha kizdirmiyim..:)
bunun icinde bu sene onemli dedik...sadece bjkye giydirildigini dusunup gariban edebiyati yapiosunuz kardesim...gerek yokk..lige verilen aralari bjk super degerlendirmiss...devamini beklerizz..zira ben 3 4 buyk takimli cekismeleri ozledimm..

KinG

ramram dedi ki...

Bize bulaşmayın kardeşim. siz Türkiye'nin iki büyüğü takılın. biz üçüncü falan değiliz. bizim büyüklüğümüz size gelmez. bu ülkede 2. si 3. sü olmayan bir şey. Şaibesiz ayaklarını da bırakalım.

Adsız dedi ki...

peki ramram...sen ne istiosan öle yapalım...gerçekler acıtır ama yapcak bişi yok..:) siz en büyüksünüz tamam öle olsun..

KinG