4 Kasım 2009 Çarşamba

intervention



Diğer yazar büyüklerimin performansları yüzünden haftalık bir blog haline gelmeye başlayan cezayayında FB-GS derbisinden sonra yazılanlara inanamıyorum. Derbiden önce yazarlarıyla yorumcularıyla postlarıyla hep birlikte özgün bir blog olduğumuzu söylüyordum adsız dostlarıma...

Şimdi ise bakıyorum cezayayının GS kesimi anlamsız bir savaş içindeler, inanıyorumki Şubat ayında bugün yazdıklarını okuyunca "Oha bana nolmuş, bunu yazan ben miydim" diyeceklerdir. Sustum sustum biyere kadar. Barizzio ve ramram evli barklı adamlar, artık blogta pepe metin kıvamında takılıyorlar. gereksiz tartışmalara girmiyorlar."hey gidi gençlik" diyip gülüyorlar.

Önüne gelen hiçbir fırsatı kaçırmak istemeyen allee ise ekibini toplayarak az ve öz yazılarla cezayayını sarı kırmızıya boyamaya başladılar. Aklı selim maç yorumlarınıza, başka kimsenin aklına gelmeyecek komplo teorilerinize bugün cevap verecem. Ama önce wasted times'a asil duruşu için teşekkür ediyorum. Allah ona hagi gibi bir evlat versin ama babası gibi audit olsun.

Cevap1: Maçın hakemi kötüydü ama bizim için kötüydü. Maçtan önce olanlar geçen seneki rezaletin başmimarlarından ders almayı bilmeyen ardanın 50bin kişiyi provoke etmesiyle başladı. Biz görmedik ama rahmetli metin oktayın "metin fenerin a... s..." tezahuratlarına "eyvallah hallederiz" hareketleriyle karşılık vermezdi heralde. Bizim gördüğümüz hakan şükür de böyle olaylar içinde olmayıp birçok derbi maçta fenerin belalısı olmuştu. Bu kaptancığınız ise sahada top oynayacagına, tribünlerle oynayıp, kardeşi sinem kobalı koluna takarak, aydemir akbaş gibi yürümeyi tercih ediyor. ve sürekli ona sahip çıkılması gerektiği açıklamalarıyla kollanıyor. Bugune kadar 3. 4. eleme turlarında yaptıgı asistlerle istatistik yapan ardanın hangi büyük maçı aldıgını sorarım. enaz 25milyon euro etmesi için? (bunu apayrı postla tartışacagız.) o kaptanın bir an önce değişmesi gerekiyor. arda şaşla olmaz.

cevap2: Cezalara utanmadan şaşıran GSlılar hakikaten şaşırtıyor. 2yıl önce kendi sahalarında yaşananlardan sonra verilen cezayla bugunkünü kıyasladıklarında, bu cezanın ağır oldugunu söylemeleri gerekirdi. Mor menekşe şarkısına ceza isteyen alleeye: yeteeerrr allee allee yeteeerrrr"

sahada her türlü numarayı çeken keita için "tahrik vardı ne yapsın" dediniz. tahrik varsa yumruk hakkı olsun, bunu fifanın şikayet kutusuna atın. ayıp ayıp! Bizde ise 50bin kişi arasından yabancı madde atan 8kişi belirlendi, 2kişinin kombinesi iptal edildi. sizde böyle bir uygulama? tamam.

Cevap3: malum videoyu izledik. hatta diğer blogumda post ettim. günahım kadar sevmediğim adamların olayında sanki videoda arkada kahkaha atan aziz yıldırım mış gibi konuşuyorsunuz. kendi camianıza mensup herkişiyi seviyor takdir ediyorsunuz da böyle saçma sapan yorumlar yapıyorsunuz. ayıptır ya. gülüp geçin bunları...

bu postta biraz ileri gitmiş olabilirim. ama sizde biraz kendinize bakın lütfen. özellikle de allee...her zaman gıptayla baktığımız yeri geldi özendiğimiz allee abimiz söz konusu GS olunca köşallee oluyor, kallee olup kızarıyor yanlış hareket ediyor. üzülüyoruz.

http://4.bp.blogspot.com/_ljrK_RAAcQQ/Suic6m9zV0I/AAAAAAAAAFY/4vo8GYHgx3Q/s1600-h/Rita+Hayworth.jpg

12 yorum:

köşeli dedi ki...

@trapano
bi kere alakalı alakasız her yorumda bana taş atma huyundan vazgeç. geçmiş insanın zihnindeki çöplüktür. çöplükleri kurcalayanlarda köpekler kedilerdir.
ercan saatçi olayına gelince.
sen gül geç kardeşim..
niye hiç kimsenin metin özülkü'ye laf etmediğini düşündün mü hiç?.
bu herif mahallenin delisi değil. bu herif hürriyet gazetesinin spor müdürü.. bu kadar kör bir fanatiğin, edepsizin, futbol geçmişi olmayan bir çapsızın o koltukta işi yoktur. bunu fenerbahçe'lilerinde söylemesi gerek..
maça gelince..
kimse ilk golün ofsayt olmasının arkasına sığınmadı.
kimse alex'in penaltısını tartışmadı.
kimse kalecimizin penaltı atışı yapılırken gözüne tutulan lazerlerden bahsetmedi.
niye?.
çünkü gs çok kötü oynadı. aciz bir takım görüntüsündeydi.. bu yüzden bizde o pozisyonların arkasına sığınmadık.
ceza konusunda hep ali sami yen'deki olaylar akla geliyor..
orda hakemin kafası yarılmadı.. dünya futbolunda maçtan önce hakemin kafasını yaracaksın ve sonra sadece 2 maçla cezalandırılacaksın haa! güldürme beni.. siz burda kendi sisteminizi kendi kurallarınızı kurmuş devran böyle döner diyorsunuz! bu yüzden edirne'den dışarda ne aziz'in ne alex'in ne de hakemin kafasını yaran taraftarınızın esamesi okunmuyor.
maçtan önce ağzından salya akıtarak 5-2 yeneceğiz diye başlıklar açan sen mi aklı selimsin?
ben dün sahaya yabancı maddeler atan holiganların resimleri arasında seni aradım be!
yine yırtmışsın.. çıkmamış fotoğrafın. köftehor seni!

Al lee dedi ki...

yazını gülerek okudum trap, keşke ilgili postların altına vaktiyle yorum olarak yazaydın. gerçi tam soğumuşken tekrar alevlemiş oldun iyi de ettin :)
cevaplarına cevap vereyim ben de bari ama öncelikle wasted'ın durumu da diğerlerinden pek farklı değil belirteyim dedim.
bir de ekibimden daha detaylı bahsedersen sevinirim. Komser Şekspir'deki gibi "çok yalnızım Atam" diye ağlayasım var şu sıralar zira :)
Cevap 1'e Cevap: Öncelikle Arda'nın Metin Oktay gibi olmadığını senin verdiğin örneği vererek ben daha önce yazmıştım zaten. Bu bana bir cevap olmuyor. Ama Arda'nın Metin olmaması onu suçlu kılmıyor ya da sizin her topçunuz kadar suçlu kılıyor. Sizden aynı tezahurata aynı tepkiyi vermeyen, Emre dahil, oyuncu sayısı kaç diye sorayım istersen.(Brezilyalıları çıkarınca Türkçe bilen adam sayısına oranı 2/2 gibi bişi herhalde ??) Eğer bu böyle olayları alevlendirmeye yetecekse (ki yetmediğini görmek için bu tezahurata bu karşılığın yıllardır İstanbul'un iki yakasında da verildiğini bilmek yeterli) Kadıköy'de gollerden sonra bizim tribünün önüne gelip sus yapan, Sami Yen'de işlevsiz organını avuçlayan, yine Sami Yen'de bir baba hindi yapanlardan dolayı 12 Eylül olaylarının yaşanması gerekirdi memlekette. Arda ister Aydemir Akbaş gibi yürür, ister Sinem Kobal'a çakar bu ne seni ilgilendirir ne de beni, eğer Borani (yanlış yazmadım anladın sen) tatlı cadı Selena'ya aşık değilse onu da ilgilendirmez. Hele Capone'nin yavuklusunu hiç ilgilendirmez.
Cevap 2'ye cevap: Mor menekşe şarkısına ceza istemedim. Taraftarlar arasındaki atışmalara yönetimler bulaşmasın, kantarın topuzu kaçıyor dedim. Biz 6-0'lık maçta sizin kapalı üst tribüne yığılan taşları da gördük, tezekleri de, Murat Özaydınlıyı'da gördük, hatta kendi tribünlerimzdeki benzer organizasyonları da.İtiraf etmek gerekirse mor menekşe komik ve güzel olmuş. Ama bunu taraftar hep bir ağızdan söylese doğru olurdu, yönetim hoparlörden verince biz de gelecek maç "those were the days" çalsak ilgili yerlerinde sussak doğru olmaz diyorum. Yazıyı net okumamışsın herhalde, bizim tribünlerde de yönetim böyle şarkılar çalıp, tribünleri yönlendiriyor. Bence bunun sonu yine deplasman koltuklarında tezeke gider demedi deme.
Kombinelerin iptali vs için ise Fenerbahçe yönetimini tebrik etmek lazım. o adamlar ceza alacak ki bir daha Fener'in sahası kapanmayacak. Bizde böyle bir uygulama yoksa cezasını yine biz çekecez. Yani bana bir hayrı yok futbolcumun gözünü çıkaran adamı babasının dövmesinin. Tahriki falan da savunduğum yok. Yazılarımda da yok. Bana cevap da değil o zaman bu.
Cevap 3: Fenerbahçe yönetiminin medyayı yönlendirdiği iddiasını attım, aşağıdaki yazıda yorumda da kendimce sebeplerini daha da açtım. ayıptır, gülünçtür, saçmadır ama tekrar etmeme gerek yok herhalde. Böyle olduğuna inanıyorum ve post ediyorum. sen aksini düşünüyorsun ve değildir diyosun. sıkıntı nerede asıl onu anlamadım.

en son da köşeli'nin kulaklarını çınlatmışın kelime oyunuyla. ben de son zamanlarda sadece Galatasaray maçları izlemeye vakit bulabildiğim için başka bişey yazamamaktan şikayetçiyim. Bunlar ardarda gelince de fazla boyandı site kabul etmek gerekirse. Ben de ağırlığı dağıtmaya dikkat ederim artık. Bazı arkadaşları İzleyiciler kısmından çıkıp Kimiz'e davet ediyorum bu vesileyle.
Kal sağlıcakla
Salvador dAllee :)

trapano dedi ki...

:) ekibini söyleyim: haldun burkay, köşeli köşeli, yiğit player, arda ahmet okur arkadan da schumy geliyor... örgütsünüz örgüt.

olayların soğumasının sebebi zaman değil: ya blogta fenerli soykırımı oldu yada fenerliler harbiden duyarlı davrandı sustular.

transfer: gslı alınmasın lütfen. tamam burkay hakediyor ama 3nüz yıkarsınız ortalığı. beşiktaşlı lazım bence. ramram kabul etmezse buluruz bi adam. gerçi barizzio ve ramram milan gibi beşiktaş olur yaş ortalaması 32...

Schumy dedi ki...

Yemin ederim örgütle falan alakam yok :)

Galatasaray' ın da Fenerbahçe' ye yenilmesine zerre kızmadım. Zaten uzun zamandan beri antipati beslediğim Ercan Saatçi' nin bir de takımıma küfür olayı çıkınca biraz sinirlendim o kadar.

Yoksa güzel bir yer burası, ortak bir mekan gibi ama ne yazık ki ateşle barut yanyana durmuyor. Ne dersen, ne yazarsan yaz insanlar alınıyor. Sonuçta Fenerbahçe ve Galatasaray isimleri yanyana geldiğinde önce hangisini yazalım diye bile kavga çıkabiliyor.

Olur böyle, örgüt mörgüt karıştırmayın da şu hassas günlerde başımıza iş gelmesin :)

Adsız dedi ki...

=) Yazı güzel olmuş... Söylediklerinin çoğunda haklısın...
Yiğit benzetmesine de teşekkürler...

Ve bir şey daha.. Buradan bir Galatasaray'lı olarak Ercan Saatçi'ye (nefret ettiğim Ercan Saatçi'ye) bu kadar yüklenen ve suni gündem yaratan medyayı kınıyorum. Bir insanın özel hayatına bu kadar girilmez arkadaş... Bizimkiler de çok fazla düşmemeli bu işin üstüne.. Biz büyük bir kulübüz.. Karşıdaki sadece bir insan.. Medyanın gazına gelmemeliyiz..

Arkadaş arasında o küfürlerin 1000 katını bizler etmiyoruz sanki..

thePLAYER

Adsız dedi ki...

Yazı hoş trapano. Kendi tarzına yine yapışık kalmış ve gerilla taktiği güdülü bir yazı kalmış kaleminin arkasında..:)

Ancak, tepkimizin çoğunun kendi oyuncumuza ederiz aslında biz "örgüt" olarak..Hem Fenerli futbolcuları ayrı konuştuğumuzda beğendiğim oyuncuları da hep takdir etmişimdir, hak yeme pls...:)

Ben yorumumu yaparken genelde kendimi futbolcunun yerine koyarım. Böylesi bana doğru geliyor. Belki de bu yüzden bazen gerginim bazen hoyrat..:)

Derbiler tabiki de geçer, bu dandik itişmeler son bulmaz, ama öz eleştiri yaptığın bir yer yok. Yer gök sarı lacivert, en doğrusunu hep fenerliler biliyor usülü bi düşünceyle nereye kadar peki? Bunu da sen sorgula bakalım. Saldırı yaptığında bu doğru olduğunu hiç göstermiyor.

Ercan konusu çok komik. Esası gazete benim artık takip ettiğim bir gazete değil, ayrıca müdür olmasa da orada yazmıyor mu bu adam? Böle şeyler aleni iken daha dikkatli olur insanlar objektif olmaya..Ondan daha fanatik insanlar bile şu an başka gazetelerde yayın yönetmenidir vs. Takılmamak lazım bunlara bence. Ben o adamı sayenizde şarkısı ile sevdim, öle kalsın istiyorum.

KinG

Barizzio dedi ki...

Finans muhendisligine giris dersinde kahkaha atip cok ciddi bir insan topluluguna rezil oldum yazin yuzunden..
Guzel yazi, ram bu blogun kahyasidir, her yazisi zaten olay yaratmistir, basim uzerine, milan da oluruz, reale de cakariz:)

Adsız dedi ki...

@trap.

daha ölmedik trapçığım.böyle şeyler okuyunca canım post girmek istiyor :) olum maç izlemekten post girmeye vakit kalmıyor ki, basket ligleri de başladı zati..devler ligi filan derken..neyse yarın bloga geri dönüyorum :)

bu arada arkadaşım var babası nüfus memuru, sordurttum hagi diye isim koyabiliyormuşuz :) hayırlısı bakalım..

w.t

ramram dedi ki...

Güzel beşiktaşımın dandik futbol günleri mecal bırakmadı ki bir şeyler yazalım. Dünya futbolunu en son 18 yaşımdayken takip ederdim. Futbol oynamayalı 8 ay oldu aşağı yukarı. Ne zaman yeni ayakkabı alsam futbol oynamak için ilk maçtan sonra bir sene kısmet olmuyor giymek. Öncekilerdeki kol kırığı, osgut schlater gibi leş sakatlıkların yerine çok şükür bu sefer iş, güç, yaş ve evlilik geldi başımıza. Too much sharing.. Bu ara can sıkıntısına bir de dün akşamki maç bu hale geldik.

GS-FB tartışmalarına sevindim aslında. Var mıdır kendi içinde böyle kapışabilen blog? :D

Bir de diyorum ki halısaha ayarlasak da maç yapsak ya. Nasıl özlediğimi anlatamam.

Milan faslına da gelince boynumuz bükük olsa da icabında dağları deler reale de çakarız:)

Kıçımı kırıp bloga bi tasarım yapabilsem...

Bu arada evlilik güzel şey, güzel şey evlilik. Bir de arada top oynasak ne ala...

ahmetokur dedi ki...

Sarı kırmızıya boyanması konusunda bizim elimizden bişey gelmez be abi :) Sarının yanına lacivertte koyalım diye tutup rengimizi mi inkar edelim. E yapcak bişe yok. Fenerli arkadaslarımdan yollarım buraya :))

Barizzio dedi ki...

o diil de foto süpermiş, yeni farkettim vallehi..

Adsız dedi ki...

cumartesi bekliyoruz dolmabahcede artık motorla mı gelirsiniz yoksa kopruden yayan mı gecersin bilinmez