30 Eylül 2009 Çarşamba

TÜRKİYEYE GELEMEYENLER ORTAYA KARIŞIK



ebbe sand- birkaç gün önce yorumlarda alleenin bahsettiği gibi bi türlü getiremedik. açıkcası gelişini pek istemezdim. oyunculuğuna lafım yok ama tip ve isim yüzünden bana danimarkalı gibi gelmezdi bu adam. aynı şekilde 90larda olsaydı klose'yi de istemezdim. 90larda alman dediğin "-ler, -er" ekleriyle bitmezse piyasası yoktur. bierhoff ve kuntz diyecek olanlar vardır.




lokvenc- kötü geçen bir sezonun ardından hürriyet gazetesinde jardel ile birlikte koca vesikalık fotolarının üstünde " ikisi de bitti" başlığını gördüğümde nasıl heyecanlandım anlatamam. öyle gazmışız ki ozamanlar yabancı sınırlamasını aklımıza bile getirmiyorduk. çek futbolcu hep almanları tercih etti bize, gelseydi iz bırakırdı kesinlikle




Bachirou Salou- ve postun yıldızı... haberlerde sadece bir golünü görebildiğimiz halde aşık olmuştuk adama; total90 yada 96 dandik bir bilgisayar oyununda türkiye yoktu diye, togoyu alıyordum o yaz salouyla gol atmak için. sonuç yine hüsran, salou parlak günler geçiremeyeceği möllerli, reuterli, chaipusatlı, ibrahim tankolu b.dortmund'u tercih etmişti.

aziz yıldırım'ın demek istediği buydu aslında: son yıllarda okadar alıştıkki yıldız isimlere, christian ve dos santos'a hafiften burun kıvırdık, güiza'yı şikayet ediyoruz evet ama geçmişte bu adamları hayal etmemiz bile mümkün değildi. 96 maçta 26 gol atan 28yaşında, bir golünü gördüğümüz salou, yada hiç görmediğimiz furlong gelmiyordu türkiye'ye değil la liga gol kralı gelsin.

2 yorum:

Metonet dedi ki...

ze roberto kralıdır bu işlerin. her sene geldi, her sene eşi istemedi. gelse yerli gibi oynatırdık bizden biri oldu ne de olsa.

ahmetokur dedi ki...

Galatasarayda Neill i getiremedi bir türlü. Kurtulamadık Sabriden :) Ancak her ne kadar hataları yine hat safhada olsada, bu sene inanılmaz candan oynuyor.