7 Ekim 2008 Salı

Kafa kafaya



Gruplar:
Grp.A : Schalke 04/ Paris Saint Germain/ Manchester City/ Racing Santander/ FC Twente

Grp.B : SL Benfica/ Olympiacos Piräus/ Galatasaray AS/ Hertha Berlin/ Metalist Kharkiv

Grp.C : Sevilla FC/ VFB Stuttgart/ Sampdoria/ FK Partizan/ Standard Liege

Grp.D : Tottenham/ Spartak Moscow/ Udinese Calcio/ Dinamo Zagreb/ NEC Nijmegen

Grp.E : AC Milan/ SC Hereenveen/ SC Braga/ Portsmouth/VFL Wolfsburg

Grp.F : Hamburger SV/ AFC Ajax/ Slavia Praha/ Aston Villa/ MSK Zilina

Grp.G : Valencia CF/ Club Brügge/ Rosenborg BK/ FC Copenhagen/ Saint Etienne

Grp.H : CSKA Moscow/ Dep. La Coruna/ Feyenoord/ Nancy/ Lech Poznan

Fikstür:
GALATASARAY - OLYMPIAKOS (23 EKIM)

BENFICA - GALATASARAY (6 KASIM)

GALATASARAY - M.KHARKIV (27 KASIM)

HERTHA BERLİN - GALATASARAY (3 ARALIK)

Kuralardan önce istediğim çok güçlü ve çok güçsüz takımların olduğu bir gruba düşmekti. Hem Milan hem Lech Poznan istiyordum. Ama kısmet istemediğim şekilde Galatasaray'a denk sayılabilecek ama biraz daha formda takımlarla eşleşmekmiş. Steau Bükreş çıktığında ne hissettiysem aynısını hissediyorum zira Milan gibi bir takımla oynasaydık, fark yeseydik bile takım kurgumuzun oturmasına çok katkısı olacağına inanıyordum. Galatasaray bir türlü oturtamadığı oyun kurgusunu yerleştirebilir ve sakatlarından artık hayır gelmeye başlarsa gruptan çıkmaması için hiçbir sebep yok. İsterseniz teker teker rakiplere bakalım:

Benfica: NTV Spor'daki maç özetlerinden takip edebildiğim kadarıyla bizim hatırlayamayacağımız ama Eusebio'nun ayaklarının kazındığı zamanların efsane takımı Benfica, bu sene Napoli'yi eleyerek devam ettiği UEFA Kupası'nda gayet iddialı. Kadrosuna Pablo Aimar, Jose Antonio Reyes ve David Suazo gibi büyük takımlara büyük paralar harcatmış ama hiçbir zaman yıldız olamamış isimleri katan Benfica bu yapısıyla Milan Baros ve Harry Kewell'a sahip Galatasaray'a benziyor biraz. Kaptan Nuno Gomez de Galatasaray'ın eski aşklarındandır zaten.
Bu sene Galatasaray'ı ilk defa savunma yaparken ve kontratak denerken göreceğimiz maçta eğer ilk yarım saatte gol yemezsek, Baros-Lincoln uyumu galibiyet bile getirebilir. Ama aksi halde, yok yok düşünmek istemiyorum..
Olympiakos: Kadrosunda benim çok sevdiğim 36'lık kel Djordjevic'i oynatan Pireliler, ilk maçta Ali Sami Yen'e konuk olacak. Galatasaray taraftarının, yönetiminin, takımının, Skibbe'nin, Ahmet Çakar'ın, Uğur Meleke'nin hatta stad çıkışındaki köftecinin konsantre olması gerekiyor. Keza Olympiakos yavru vatan (!) Famagusta'ya elenmesine rağmen ligde fırtına gibi esiyor. Forvette ihtiyar Kovaçeviç ise Kayserispor yerine gittiği Olympiakos'ta belalımız yan toplarda ceza kesmek için bekliyor olacaktır.
Hertha Berlin: Hertha deyince aklıma UEFA Kupası'nın alındığı sezonun muhteşem Şampiyonlar Ligi maçı geliyor. O zamanlar Berlin Şampiyonlar Ligi'ne temsilci gönderiyor ama Galatasaray'a karşı 1-0 da önde olduğu maçta Tugay'ın devleştiği son sarı-kırmızı maçta kendi sahasında 4 yemekten kurtulamıyordu. O maç Galatasaray'a 5'lik Chelsea yenilgisini unutturuyor, Kreuzbergli işçi Türklere ise Alman patronlara nazire yapma fırsatı veriyordu. Hertha'nın kadrosunda forvet ikilisi Voronin ve Panteliç benzer tarzda oyuncular ve özellikle Panteliç çok formda. En büyük avantajımız güzel fikstür sayesinde deplasmanda oynayacağımız 2 maçtan birinin bu olması. Son Avrupa Şampiyonası'nda biletlerini ve yüreklerini satan gurbetçi kardeşlerimizin, rakibin Alman olması itibariyle öyle yapmayacağını ve Berlin'i sarı-kırmızı-beyaz a bürüyeceğini umut ediyoruz.
Metalist: Bkz. Beşiktaş: 1 - Metalist: 0 & Metalist: 4 - Beşiktaş:1 (Sanctis de yer o golü ama Aykut yerse daha şık yer)

Resim bu formayı giymiş güzel bir futbolcunun çirkin bir hareketi, Olympiakos ve Djordjeviç diyince aklıma geldi..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

çok samimi düşüncem sinirlendirmek için söylemiyorum galatasaray bu grupta berlinle 4.lük için yarışır...
trapano

Kartal Bafiler dedi ki...

Bu mondi kadar sahtekar adam görmedim,o maçta herife kafayı yapıştırdı,kendi yemiş gibi yere atladı,hakem malıda geldi ikisine de sarı kartı gösterdi,sonradan kamera görüntülerinden ceza yer dedim oda olmadı..

Adsız dedi ki...

olympiakos tribününe nasıl bilet alırız?

Adsız dedi ki...

Benim düşüncem Benfica 1 olympiacos 2 galatasaray 3 olur, torba sıralaması bozulmaz.

Valorem

Bhut_Jolokia dedi ki...

fikstür çok iyi gs için.evinde olympiacosu ve metalisti yenerse işi bitirir zaten.berlin deplasmanından alınacak puanlarla gruptaki yerini yükseltir