31 Mayıs 2008 Cumartesi

Keyifli Günler Bizi Bekler



Yaklaşık bir hafta sonra tüm futbolseverler için bir festival başlamış olacak ve her zaman, festivalleri güzel kılan ilk unsur alınan keyif olmuştur. Bu güzel festivalin ilk parçasını oluşturan A Gubuna baktığımızda dikkatimizi ilk çeken Portekizliler oluyor ya da şu an için dünyanın bir numarası olduğu gerçeğini kimsenin inkar etmediği Christiano Ronaldo. Bu durum belki Ronaldinho'nun müthiş bir sezondan sonra 2006 Dünya Kupasındaki uykusunu akla getirebilir. Umuyoruz ki bu gerçekleşmeyecek ve futbolu güzel kılan bu adamı büyük bir keyifle izlemeye devam edeceğiz.

A grubunda bulunan takımlara baktığımda gördüğüm bir gerçek var ki o da kanatların takımları ne kadar uçuracağı konusu Portekizin bu konuda bir sıkıntısı olacağanı düşünmüyorum hatta Quaresma ve Ronaldonun turnuvanın en iyi ikilisi olduğunu bile söyleyebilirim. Bu da benim gözümde onları sadece grubun değil turnuvanın da favorisi olduğu gerçeğini ortaya koyuyor.

Türkler ise, önemli olacak hatta turnuvaya damgasını vurucak bir kanatını kaybetmiş durumda, Gönülsüz kadrosuyla, takım oyununun en yüksek seviyede olması gereken bir taktikle sahaya çıkacaklar, mücadele olarak ne kadar yüksek seviyeye çıkacakları benim için bir soru işareti bu konuda oluşacak bir aksaklık daha ilk maçta turnuvaya veda anlamına gelebilir. Çünkü portekizliler sadece bir maç kazanmayabilir aynı zamanda moral bozucu bir skora maruz bırakabilir. Şahsen bu konuda Kazım'ın fark yaratabileceğine inanıyorum bu adamda olan normalde bir Türk insanında olmayan rahatlığın Türkleri uçurma olasılığı portekizlileri şaşırtabilir.

Çekler, Karel Poborsky ve Pavel Nedved'den yoksun olarak bu turnuvada yer alacaklar, bu onların gücünden bir şey kaybettirir mi sanmıyorum ne de olsa kendi grubunu birinci olarak tamamlayarak şampiyonaya katılan tek takım onlar A grubunda. Bu adamların disiplinli oyunu onları kendi grubunda Almanların önünde bitirmesini sağladı. Çekler, müthiş bir mücadeleye sahne olacak bu grupta son ana kadara savaşacak bir takım görüntüsüne sahip olmakla birlikte turnuvanın sonunu görebileceklerini düşünmediğim takımlardan birisi.

İsviçreliler turnuvaya ev sahipliği yapmanın dışında şampiyonaya ne vereblir benim için bir soru işareti doğrusu, onları en son izlediğimde takım savunmasını iyi yaparak sonuç elde etmeye çalışıyorlardı. Bu şampiyonada da bundan farklı bir görüntü beklemiyorum. Eğer hakemlerin kafasında ev sahibi ülkedir bir üst turu görmelidir düşüncesi oluşmazsa bu gruptan yükselebileceğini düşünmediğim ilk takım olduğunu belirtmeliyim.

Bu grubu her kim ilk sırada bitirirse bitirsin değişmeyecek olan tek şey var o da alınacak keyif olacak, ne de olsa dünyanın en iyisi bu grupta.

2 yorum:

Barizzio dedi ki...

Önemli olan keyif almak sevgili age, bu konuda yine hemfikiriz.

wasted times dedi ki...

ronaldo ve yapacakları, turnuvanın kaderine kesinlikle etki edecektir..querasma büyük topçu ama aynı bölgede oynayan bi de nani var..4-2-3-1'de ikisinden birinin kenarda oturması gerekir gibi duruyor yanılmıyorsam..scolari kimi tercih eder bilmiyoruz ama takımın en azından gruptan çıkabileceğini söyleyebiliriz bence..

portekize farklı yenilme kaygına ben de katılıyorum..bizim neler yapacağımızı kestirmek gerçekten güç ama böyle taş gibi takımların olduğu bi grupta gruptan çıkabileceğimizi sanmıyorum..bizim için asıl hedef, istikrarı sağlamak ve bu turnuvarlarda her zaman bulunmak olmalıdır..2002-2008 arası düştüğümüz kara delikten çıktığımızı en azından 1 galibiyetle göstermek bile önemlidir, önemli olmalıdır..

çek cumhuriyeti net bir futbol karakterine sahip bir takım..rosicky olsaydı şansları çok daha fazla olacaktı..koller, baros, martin fenin gibi iyi skor yapan hayvani forvetleri var..bence portekizi yenerlerse grup lideri olarak çeyrek finale çıkarlar..

isviçreyi ben de pek tanımıyorum..ama diğer ev sahibinden çok daha iyi oldukları kesin :)

sonuçta keyifli bi grup olacak ageciğim :)